Οι κραυγαλέες μετατροπές μπορεί να κάνουν δύσκολη την πώληση.

Πουλάς μεταχειρισμένη; Έτσι θα βγάλεις περισσότερα χρήματα!

Διαβάστηκε από 17172 αναγνώστες

Αποφάσισες να πουλήσεις τη μοτοσυκλέτα σου; Δες τι πρέπει να κάνεις πριν τη βάλεις αγγελία για να βγάλεις περισσότερα χρήματα.

Αργά η γρήγορα θα έρθει η στιγμή που θα πρέπει να αποχωριστείς τη μοτοσυκλέτα σου και είναι λογικό να θέλεις να βγάλεις όσο περισσότερα χρήματα μπορείς από την πώληση. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να αφιερώσεις λίγο χρόνο και ίσως χρήματα, ώστε να την κάνεις ελκυστική και να ανεβάσεις τη μεταπωλητική της αξία. Ας δούμε πώς θα το καταφέρεις.

1. Εκτίμηση και επιδιόρθωση ζημιών
Το δικό σου μάτι μπορεί να έχει συνηθίσει τη γρατζουνιά, τη θαμπή ζελατίνα ή κάποια άλλη κοσμητική ζημιά της μοτοσυκλέτας σου, οπότε είναι καλή ιδέα να σε βοηθήσει κάποιος φίλος σου, ώστε να κάνεις σωστή εκτίμηση της κατάστασής της. Στη συνέχεια θα πρέπει να δεις αν αξίζει να επιδιορθώσεις κάποια ζημιά, η οποία όμως θα ανεβάσει πραγματικά την αξία της μοτοσυκλέτας και θα κάνει πιο εύκολη την πώληση. Αν το κόστος είναι δυσανάλογο ίσως είναι προτιμότερο να κατεβάσεις λίγο την τιμή.

2. Καλό πλύσιμο
Ίσως είναι αυτονόητο, αλλά μια καθαρή και φροντισμένη μοτοσυκλέτα είναι πιο ελκυστική, ακριβώς επειδή δείχνεις στον υποψήφιο αγοραστή ότι την προσέχεις και νοιάζεσαι. Αφιέρωσε λίγο χρόνο και κάνε ένα καλό πλύσιμο δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στα δύσκολα σημεία που μαζεύουν βρωμιά, όπως οι ζάντες και η καρίνα ή το κάτω μέρος του φαίρινγκ. Επίσης, ένα καλό καθάρισμα στα όργανα, τους καθρέπτες, τα φωτιστικά σώματα και τη ζελατίνα, θα φρεσκάρει την εμφάνισή της.

3. Γυάλισμα και ενυδάτωση πλαστικών
Μετά το πλύσιμο, αν θέλεις να κάνεις το κάτι παραπάνω μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια γυαλιστική αλοιφή, η οποία θα αφαιρέσει τις μικρές γρατζουνιές από το βερνίκι και θα επαναφέρει τη γυαλάδα του χρώματος. Ένα φυσικό ή συνθετικό κερί θα δώσει ένα όμορφο τελικό φινίρισμα και θα προστατέψει τη βαφή για λίγους μήνες. Αν τα μαύρα, άβαφα πλαστικά έχουν «θαμπώσει» μπορείς να τα επαναφέρεις εύκολα με κάποιο ενυδατικό προϊόν ή λάδι. Τέλος, αν η σέλα έχει «ξεραθεί» μπορείς να την καθαρίσεις και να χρησιμοποιήσεις κάποιο προϊόν συντήρησης δερμάτων.

4. «Μαμά» είναι καλύτερα
Δεν είναι λίγοι οι αναβάτες που «βελτιώνουν» την εμφάνιση της μοτοσυκλέτας με after market αξεσουάρ, όμως αυτά ταιριάζουν στα δικά τους γούστα και μπορεί να κάνουν δύσκολη την πώληση. Το ίδιο ισχύει και για τη βελτίωση των μηχανικών μερών και δεν είναι λίγοι οι υποψήφιοι αγοραστές που θέλουν τη μοτοσυκλέτα στην αρχική, εργοστασιακή της μορφή. Για το λόγο αυτό αν αποφασίσεις να την «πειράξεις», φρόντισε οι αλλαγές που θα κάνεις να είναι αναστρέψιμες και κράτα όλα τα εργοστασιακά εξαρτήματα.

5. Κάνε έρευνα
Πριν αποφασίσεις για την τιμή που θέλεις να πουλήσεις τη μοτοσυκλέτα σου κάνε έρευνα και αφιέρωσε λίγο χρόνο ψάχνοντας στις αγγελίες, για να δεις σε τι περίπου τιμές πουλιέται το ίδιο μοντέλο, ίδιας χρονολογίας και αντίστοιχης κατάστασης. Έτσι αποφεύγεις το να την τιμολογήσεις πιο φθηνά από ότι αξίζει και άρα να χάσεις χρήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός