5 εργαλεία που πρέπει οπωσδήποτε να έχεις στο γκαράζ σου

Διαβάστηκε από 12894 αναγνώστες

Δες εδώ ποια είναι τα 5 εργαλεία που δεν πρέπει να λείπουν από τη συλλογή σου, αν σου αρέσουν κι εσένα και τα «μαστορέματα» με τη μοτοσυκλέτα.

Πάντα έχεις την επιλογή να απευθυνθείς σε κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο για οποιαδήποτε εργασία συντήρησης αφορά τη μοτοσυκλέτα σου. Δεν είναι λίγοι όμως οι αναβάτες που «πιάνουν τα χέρια τους» και δεν χάνουν ευκαιρία να κάνουν μόνοι τους απλές ή πιο σύνθετες εργασίες συντήρησης από αγάπη για τη μοτοσυκλέτα και για να εξοικονομήσουν χρήματα. Αν είσαι κι εσύ ένας από αυτούς, δες ποια είναι τα 5 εργαλεία που θα κάνουν εύκολη τη ζωή σου.

1. Κλειδί φίλτρου λαδιού


Μπορεί να ακούγεται σαν κάποιο ιδιαίτερα εξειδικευμένο εργαλείο αλλά είναι απαραίτητο προκειμένου να αλλάξεις το φίλτρου λαδιού. Η αντικατάστασή του είναι απαραίτητη όταν κάνεις αλλαγή λαδιών και το ιδιαίτερο σχήμα του απαιτεί συγκεκριμένο εργαλείο. Στην αγορά υπάρχουν διάφορα εργαλεία για αυτή τη δουλειά και άλλα μοιάζουν με πένσα, ενώ άλλα θυμίζουν μεγάλο «καρυδάκι». Το καλό είναι ότι πολλά από αυτά είναι universal, οπότε ταιριάζουν σε πολλά και διαφορετικά φίλτρα και μπορείς να τα έχεις για μια ζωή.

2. Δοχείο περισυλλογής λαδιών

Αν κάνεις μόνος σου αλλαγή λαδιών, χρειάζεσαι ένα δοχείο περισυλλογής και αποθήκευσης των παλιών λαδιών. Θα πρέπει να είναι σχετικά χαμηλό ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από τη μοτοσυκλέτα, ενώ θα πρέπει να χωράει την ποσότητα λαδιού που απαιτεί ο κινητήρας σου. Μην ξεχάσεις να αφήσεις τα μεταχειρισμένα λάδια σε κάποιο συνεργείο.

3. Σταντ πίσω τροχού



Για να κάνεις εύκολα και με ασφάλεια τις εργασίες συντήρησης που θέλεις, πρέπει να στηρίξεις με ασφάλεια τη μοτοσυκλέτα. Αν αυτή δεν διαθέτει κεντρικό σταντ, θα πρέπει να προμηθευτείς ένα σταντ πίσω τροχού. Αυτό θα επιτρέψει στη μοτοσυκλέτα να είναι σε όρθια θέση και θα της δώσει λίγο παραπάνω ύψος, αν χρειάζεται να δουλέψεις στο κάτω μέρος. Επίσης, σηκώνει τον πίσω τροχό στον αέρα και του επιτρέπει να γυρίζει ελεύθερα, αν θέλεις να ασχοληθείς με την αλυσίδα.

4. Εργαλείο για κοπή και δέσιμο αλυσίδας


Μια φθαρμένη αλυσίδα χαλαρώνει και μπορεί να χτυπήσει στο ψαλίδι ή ακόμα και να πηδήξει δόντια στο γρανάζι κάνοντας επικίνδυνη την οδήγηση. Αν θέλεις να αλλάξεις μόνος σου αλυσίδα θα χρειαστείς οπωσδήποτε ένα ειδικό εργαλείο που επιτρέπει το «κόψιμο» της παλιάς και το «δέσιμο» της καινούργιας. Καλό είναι μαζί με την αλυσίδα να αντικαθιστάς και τα γρανάζια, καθώς τα φθαρμένα γρανάζια, θα προκαλέσουν μεγαλύτερη φθορά στην καινούργια αλυσίδα.

5. Γάντια νιτριλίου



Μπορεί να πιστεύεις ότι είναι υπερβολή και δεν τα χρειάζεσαι, όμως τα υψηλής αντοχής γάντια νιτριλίου θα κρατήσουν τα χέρια σου καθαρά και θα αποτρέψουν τη συσσώρευση βρώμας που μπορεί να χρειαστεί μέρες για να καθαρίσει. Επίσης δεν επιτρέπουν στο δέρμα σου να έρθει σε επαφή με λάδια ή άλλα χημικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός