5 πράγματα που θα ομορφύνουν τη μοτοσυκλέτα σου

5 πράγματα που θα ομορφύνουν τη μοτοσυκλέτα σου

Διαβάστηκε από 30828 αναγνώστες

Δες τώρα πώς θα μπορέσεις να επαναφέρεις την εμφάνιση της μοτοσυκλέτας σου και να την κάνεις όσο όμορφη ήταν την πρώτη μέρα.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »


Η σχέση του αναβάτη με τη μοτοσυκλέτα του είναι ιδιαίτερη και δεν προκαλεί εντύπωση ότι αφιερώνεται πολύς χρόνος στην περιποίηση, τη φροντίδα ή ακόμη και τη συντήρηση της μοτοσυκλέτας. Ας δούμε μερικά πράγματα που χαλάνε την εμφάνιση της μοτοσυκλέτας κάνοντάς τη να δείχνει «κουρασμένη» και πώς θα επαναφέρεις την αρχική της εικόνα. Ποιος άλλωστε δεν θέλει να νιώθει περήφανος και να επιδεικνύει με καμάρι τη μοτοσυκλέτα που οδηγεί;

1. Επισκευή ζημιών
Η αντικατάσταση πλαστικών σίγουρα δεν είναι απλή υπόθεση, καθώς μπορεί να αποδειχθεί πολύ κοστοβόρα, ιδιαίτερα αν επιλέξεις γνήσια ανταλλακτικά. Με αυτά όμως μπορείς να είσαι απόλυτα σίγουρος ότι θα ταιριάζουν ακριβώς, χωρίς να χρειάζονται πατέντες, ενώ όχι μόνο θα δώσουν στη μοτοσυκλέτα την αρχική της μορφή, αλλά θα ανεβάσουν και την αξία της.

2. Βάψιμο
Κάποια πλαστικά μπορεί να έχουν ξεθωριάσει πολύ από τον ήλιο και να έχουν χάσει τη γυαλάδα τους κάνοντας τη μοτοσυκλέτα να δείχνει «γερασμένη». Το βάψιμο επιμέρους κομματιών κοστίζει πολύ λιγότερο από την αντικατάστασή τους και μπορείς να εξοικονομήσεις χρήματα αν αφαιρέσεις μόνος σου τα κομμάτια και τα πας στον βαφέα, αφού εκείνος δεν θα χρειαστεί να δαπανήσει έξτρα χρόνο.

3. LED λάμπες
Δεν είναι τυχαίο που όλο και περισσότεροι κατασκευαστές χρησιμοποιούν LED λαμπτήρες στις μοτοσυκλέτες τους. Εκτός του καλύτερου φωτισμού προσφέρουν χαμηλότερη κατανάλωση και ομορφαίνουν τη μοτοσυκλέτα κάνοντάς τη να δείχνει σύγχρονη. Στην αγορά υπάρχει μεγάλη ποικιλία από LED λαμπτήρες για να επιλέξεις, ενώ η αντικατάστασή τους είναι εύκολη και δεν απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις ή εργαλεία.

4. Ξεθάμπωμα ζελατίνας
Από τη συνεχόμενη έκθεση στον ήλιο, η ζελατίνα θαμπώνει, δηλαδή κιτρινίζει και χάνει τη διαύγειά της. Όπως συμβαίνει και μα τα φανάρια των αυτοκινήτων, η ζελατίνα συνήθως μπορεί να επανέλθει ή τουλάχιστον να βελτιωθεί σημαντικά η κατάστασή της. Υπάρχουν ειδικές γυαλιστικές αλοιφές και σφουγγάρια εφαρμογής, αλλά για να δίνει σωστή δουλειά ίσως χρειαστεί αλοιφαδόρος, οπότε η βοήθεια ενός εξειδικευμένου επαγγελματία μπορεί να είναι απαραίτητη.

5. Ενυδάτωση πλαστικών
Η πολυκαιρία κάνει τα μαύρα άβαφα πλαστικά να χάνουν το «χρώμα» τους και να γκριζάρουν. Στα καταστήματα με είδη περιποίησης θα βρεις διάφορες αλοιφές και λάδια που επαναφέρουν αυτή τη «γυαλάδα», κάνοντάς τα να δείχνουν καινούργια. Η διάρκειά τους όμως δεν ξεπερνά τις λίγες εβδομάδες, ενώ επηρεάζεται και από το πλύσιμο, οπότε η διαδικασία πρέπει να επαναλαμβάνεται συχνά.     

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός