Κατηγορίες ελαστικών

    Διαβάστηκε από 58114 αναγνώστες

    Το τέλειο ελαστικό για όλες τις χρήσεις, ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας. Κάθε μοτοσυκλέτα έχει τη δική της κατηγορία ελαστικού, ανάλογα τη χρήση που προορίζεται. 

    Ελαστικά Supersport:

    Είναι τα ελαστικά επιδόσεων. Αυτή η κατηγορία, έχει ως ζητούμενο, την άριστη συμπεριφορά στην πολύ γρήγορη οδήγηση. Υπάρχουν ελαστικά χωρίς χάραξη (slick), αποκλειστικά για χρήση σε περιβάλλον πίστας, καθώς και ελαστικά για ασφάλτινη χρήση.

    Στα αγωνιστικά ελαστικά υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε μαλακή, μεσαία και σκληρή γόμα. Πλέον κατασκευάζονται και  δίγομα ή τρίγομα, που σημαίνει ότι στο σκελετό τους , έχουν δύο η τρεις, διαφορετικής σκληρότητας γόμες, αντίστοιχα. Η κορώνα (το κεντρικό μέρος)συνήθως, είναι σκληρότερη για να αντέχει στην καταπόνηση και όσο κινούμαστε στα πλαϊνά του ελαστικού, ο σκελετός μαλακώνει, προσφέροντας καλύτερη πρόσφυση. Αυτό δεν αποκλείει την πιθανότητα, σε ορισμένα ελαστικά, να είναι και η κορώνα μαλακή, για ακόμα καλύτερο κράτημα. Απευθύνονται σε μοτοσυκλέτες supersport, χωρίς να κάνουν παραχώρηση στο κράτημαμε αποτέλεσμα τη μικρότερη διάρκεια ζωής τους.
     
    Ελαστικά Touring:

    Στην κατηγορία Touring, συγκαταλέγονται τα ελαστικά τουρισμού. Έχουν κυριότερα γνωρίσματα την αντοχή στη φθορά, την αντοχή στο χρόνο και την καλή πρόσφυση. Έχουν ιδιαίτερα σκληρό σκελετό, ώστε να ανταποκρίνεται στο αυξημένο βάρος της μοτοσυκλέτας, λόγω συνεπιβάτη και αποσκευών. Η κατασκευή τους, προσφέρει αυξημένη αντοχή, σε συνθήκες που φθείρουν το ελαστικό. Παρόλη την σκληρότητα που παρουσιάζουν, συνδυάζουν καλά επίπεδα πρόσφυσης, ανάμεσα στα χαρακτηριστικά τους. Απευθύνονται σε μοτοσυκλέτες με τουριστική φιλοσοφία, που καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις και έχουν αυξημένο βάρος.

    Ελαστικά On-Off:

    Είναι μια κατηγορία, που περιλαμβάνει ελαστικά που ισορροπούν ανάμεσα στην άσφαλτο και το χώμα. Ο διπλός χαρακτήρας τους , τα κάνει ιδανικά για μοτοσυκλέτες της αντίστοιχης κατηγορίας. Η διαφοροποίηση που παρουσιάζουν, έχει να κάνει με τα ποσοστά χρήσης μεταξύ ασφάλτου και χώματος. Αν το ελαστικό έχει βαθιά χάραξη με τακούνι, είναι περισσότερο χωμάτινο, παρουσιάζοντας τραχύ πέλμα, δύσκολο-κατάβλητο σε συνθήκες φθοράς, αλλά με περιορισμένες ασφάλτινες δυνατότητες, που έχουν αντίκτυπο στην πρόσφυση. Αντίθετα, αν το ελαστικό, φέρει πιο ήπια χάραξη, είναι περισσότερο προσανατολισμένο για τον δρόμο, με περιορισμένες δυνατότητες στο χώμα.
     
    Χωμάτινα ελαστικά:

    Αφορούν μοτοσυκλέτες που κινούνται αποκλειστικά στο χώμα και η πρόσφυση τους στην άσφαλτο είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Προορίζονται κυρίως για αγωνιστική οδήγηση και τοποθετούνται σε enduro και motocross μοτοσυκλέτες. Χαρακτηριστικό τους είναι η ύπαρξη τακουνιών στο πέλμα, που ανάλογα την πυκνότητα και τη σκληρότητα τους είναι κατάλληλα για μαλακά, αμμώδη ή πιο ξερά και πέτρινα εδάφη.
     
    Ελαστικά scooter – παπιών:
     
    Σε αυτή την κατηγορία, συγκαταλέγονται τα ελαστικά με τη μεγαλύτερη απήχηση, καθώς αφορούν τον μεγάλο αριθμό των παπιών και των scooter, που κυκλοφορούν. Είναι μια κατηγορία, που έχει αναρίθμητες επιλογές. Η διαφοροποίηση, συνίσταται στο γεγονός της αντοχής, σε συνάρτηση με τη φθορά και την πρόσφυση.

    Λόγω του καθημερινού χαρακτήρα, ο κάθε αναβάτης έχει να επιλέξει, ανάμεσα σε ελαστικά, με γνώμονα τη μακροζωία, με σκληρό σκελετό, μεγαλύτερη αντοχή και λιγότερη πρόσφυση ή ελαστικά με πιο μαλακό σκελετό, που παρουσιάζουν καλύτερη ικανότητα πρόσφυσης στις συνθήκες της πόλης, αλλά φθείρονται ευκολότερα. Με τη πολυάριθμη παρουσία παπιών και scooter, έχουν παρουσιαστεί στην αγορά διάφορες φθηνές επιλογές, με αμφίβολα επίπεδα ασφάλειας, γι αυτό και χρήζει, ιδιαίτερης προσοχής, η τελική επιλογή.

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

    ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ

    Ελεύθερο Κείμενο
    Κατηγορία/Υποκατηγορία
    Τιμή από
    Τιμή έως
    Εργοστασιακός Κωδικός