Με τον κατάλληλο εξοπλισμό θα κάνεις εύκολα τα ταξίδια.

Top 5 αξεσουάρ για ταξίδι με «γυμνή»

Διαβάστηκε από 13658 αναγνώστες

Δες τώρα ποια είναι τα 5 αξεσουάρ που θα εκτοξεύσουν τις τουριστικές δυνατότητες της γυμνής μοτοσυκλέτας σου και θα κάνουν εύκολα τα μακρινά ταξίδια μαζί της.

Οι γυμνές μοτοσυκλέτες είναι ιδανικές για τις καθημερινές μετακινήσεις μέσα στην πόλη, ενώ μπορούν να προσφέρουν απλόχερα διασκέδαση, όταν βρεθούν σε επαρχιακό δίκτυο. Ο αναβάτης πρέπει να κάνει παραχωρήσεις μόνο όταν έρθει η ώρα για κάποιο μακρινό ταξίδι. Τότε, η μικρή έως ανύπαρκτη κάλυψη από τον αέρα και η μικρή δυνατότητας φόρτωσης θέτουν κάποιους περιορισμούς. Όμως, στην αγορά υπάρχει μεγάλη ποικιλία από αξεσουάρ που μπορούν να μετατρέψουν τη γυμνή μοτοσυκλέτα σε χιλιομετροφάγο μεγάλων αποστάσεων. Ας δούμε τα πιο σημαντικά από αυτά:

1. Ζελατίνα



Το πιο σοβαρό ίσως πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει ο ιδιοκτήτης μιας γυμνής μοτοσυκλέτας στο ταξίδι, είναι η κάλυψη από τον αέρα. Οι περισσότερες μοτοσυκλέτες αυτής της κατηγορίας δεν διαθέτουν ζελατίνα ή εάν έχουν, αυτή θα είναι πολύ μικρή σε διαστάσεις και θα βρίσκεται εκεί κυρίως για λόγους αισθητικής. Η συνεχής πίεση του αέρα κουράζει πιο γρήγορα τον αναβάτη και κάνει δύσκολη τη διατήρηση υψηλών ταχυτήτων. Για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα υπάρχει στην αγορά μεγάλη ποικιλία από ζελατίνες σε διάφορα μεγέθη και σχήματα, ώστε να βρεις αυτό που ταιριάζει στη μοτοσυκλέτα σου χωρίς να «χαλάσει» η εμφάνισή της.

2. Αποθηκευτικός χώρος



Ένα σακίδιο δεν επαρκεί πάντα προκειμένου να κουβαλήσεις όσα πράγματα χρειάζεσαι. Για να αυξήσεις όμως τη δυνατότητα φόρτωσης της μοτοσυκλέτας σου υπάρχουν πολλές και διαφορετικές λύσεις. Τα σαμάρια, ένα tank bag ή ένα tail bag είναι τα πιο αποτελεσματικά και δημοφιλή αξεσουάρ για να κουβαλήσεις όλα τα απαραίτητα, ενώ μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν όταν δεν τα χρειάζεσαι. Κατά το φόρτωμα προσπάθησε να μοιράσεις ομοιόμορφα το βάρος στα δυο σαμάρια και απέφυγε, αν είναι δυνατόν, να βάλεις βαριά αντικείμενα σε tank bag και tail bag για να μην επηρεαστεί πολύ η συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας.

3. Παροχή ρεύματος

Σε περίπτωση που σκοπεύεις να ταξιδέψεις σε άγνωστα μέρη, ένα GPS θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο και μπορεί να σε βγάλει από τη δύσκολη θέση αν χαθείς κάπου. Όμως, η πλειοψηφία των γυμνών μοτοσυκλετών δεν διαθέτουν παροχή ρεύματος 12v ή θύρα USB. Αυτό σημαίνει ότι ο αναβάτης δεν έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί κάποιο σύστημα πλοήγησης, αφού δεν υπάρχει τρόπος να το τροφοδοτεί με ρεύμα. Η εγκατάσταση μιας παροχής είναι εύκολη και ιδιαίτερα οικονομική, οπότε θα μπορείς να φορτίζεις εν κινήσει το κινητό, το GPS ή κάποια άλλη ηλεκτρονική συσκευή.

4. Ελαστικά


Συχνά τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι ένα σημείο που οι κατασκευαστές κάνουν εκπτώσεις προκειμένου να διατηρήσουν χαμηλά το κόστος μιας μοτοσυκλέτας. Αν δεν είσαι ικανοποιημένος από αυτά ή αν έχουν φθαρεί, είναι προτιμότερο να τα αντικαταστήσεις πριν ξεκινήσεις το ταξίδι. Κατά την επιλογή του νέου σετ έχε κατά νου ότι μπορεί να συναντήσεις βροχή ή ακόμα και χώμα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, οπότε ένα σπορ ζευγάρι λάστιχα, ίσως να μην είναι κατάλληλο.
 
5. Προστασία



Η προστασία της μοτοσυκλέτας δεν είναι κάτι που θα σε απασχολήσει μόνο κατά την διάρκεια της προετοιμασίας για ταξίδι. Κάποια προστατευτική σήτα για το ψυγείο και ένα ζευγάρι «μανιτάρια» είναι καλό να υπάρχουν έτσι κι αλλιώς στη μοτοσυκλέτα. Αν όμως δεν υπάρχουν και προγραμματίζεις κάποιο μακρινό ταξίδι, ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να την εφοδιάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός