Ο σύμμαχος στο ταξίδι

Διαβάστηκε από 3572 αναγνώστες

Η μοτοσυκλέτα, γίνεται περισσότερο λειτουργική, όταν μπορεί να μεταφέρει όλα τα ταξιδιωτικά αναγκαία, επιβάτη και συνεπιβάτη. Αυτό το ρόλο, αναλαμβάνουν οι αποσκευές, όπου εκτός από τις προτάσεις των εταιριών, υπάρχουν και πολλές aftermarket επιλογές.

Σύμφωνα με το υλικό κατασκευής τους, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη είναι οι μαλακές, που είναι από δέρμα, ύφασμα η συνδυασμό αυτών των δύο. Οι μαλακές τσάντες, τις περισσότερες φορές, δεν είναι αδιάβροχες και χρειάζεται να προφυλαχθούν, ενώ δεν προσφέρουν αρκετή αντικλεπτική προστασία, καθώς δεν διαθέτουν κάποιο αντίστοιχο μηχανισμό.

Η δεύτερη κατηγορία, είναι οι σκληρές τσάντες, που διαθέτουν άκαμπτη κατασκευή και είναι από χυτό πλαστικό, fiberglass ή και αλουμίνιο. Είναι ασφαλέστερες, παρέχουν περισσότερη προστασία σε περίπτωση πτώσης, έχουν καλύτερη αντοχή στις καιρικές συνθήκες, όμως κοστίζουν περισσότερο και είναι δυσκολότερες στην εγκατάσταση, καθώς απαιτούν ειδικές βάσεις στήριξης.

Υπάρχουν δύο τύποι φόρτωσης. Ο πρώτος, αφορά την πλαϊνή φόρτωση και μπορεί να γίνει είτε με σκληρές τσάντες, αφού τοποθετηθούν κατάλληλες βάσεις, είτε με σαμάρια, που δεν επηρεάζουν το κέντρο βάρους και δεν εμποδίζουν τους επιβάτες. Τα σαμάρια τοποθετούνται με ζυγό πάνω ή κάτω από τη σέλα, αλλά πρέπει να έχουν επαρκή απόσταση από τις εξατμίσεις.
Ο δεύτερος τύπος φόρτωσης, αφορά την ουρά και μπορεί να γίνει είτε με τσάντα ουράς, που συνεργάζεται με τα σαμάρια και έχει εύκολη πρόσβαση, ή με σκληρή βαλίτσα (topcase), που διαθέτει κουμπί με κλειδί, για εύκολη απελευθέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός