Σύμμαχός σου στην πίστα

Ολόσωμη ή διαιρούμενη; Τι φόρμα να διαλέξω;

Διαβάστηκε από 19338 αναγνώστες

Διάβασε εδώ για τη διαφορά μεταξύ μιας ολόσωμης και μιας διαιρούμενη δερμάτινης φόρμας και δες πώς θα κάνεις την ιδανική επιλογή.

Μια δερμάτινη φόρμα είναι απαραίτητη προκειμένου να μπορέσεις να πάρεις μέρος σε κάποιο track day και όχι μόνο, καθώς είναι ιδιαίτερα ανθεκτική στην τριβή και προστατεύει το δέρμα και άλλα ζωτικά σημεία του σώματος. Υπάρχουν δυο ειδών δερμάτινες φόρμες: οι ολόσωμες, που είναι ενιαίες και οι διαιρούμενες, στις οποίες το παντελόνι ενώνεται με το μπουφάν με φερμουάρ. Η επιλογή είναι προσωπική υπόθεση, καθώς εξαρτάται από τη μοτοσυκλέτα, το στυλ οδήγησης και τη χρήση. Ας δούμε σε τι διαφέρουν.

Ολόσωμη φόρμα

Οι ολόσωμες φόρμες είναι συνήθως διάτρητες στην περιοχή του θώρακα και της κοιλιάς για να κρατούν δροσερό το πάνω μέρος του αναβάτη. Έχουν σχεδιαστεί κυρίως για χρήση σε πίστα, οπότε δεν είναι ιδιαίτερα βολικές για πολιτική χρήση, αφού το να τη φορέσεις ή να τη βγάλεις δεν είναι πολύ εύκολη υπόθεση. Επίσης, έχουμε να κάνουμε με ένα ενιαίο κομμάτι που σημαίνει ότι μπορεί να σου κάνει στο στήθος, αλλά να στενεύει στη μέση ή μπορεί να είναι ιδανική για το ύψος σου, αλλά όχι για τα κιλά σου. Οι ολόσωμες φόρμες διαφέρουν από κατασκευαστή σε κατασκευαστή. Είναι λοιπόν πιθανό να σου κάνει το νούμερο μιας εταιρείας, αλλά να μη σου κάνει το ίδιο ακριβώς νούμερο σε φόρμα άλλης εταιρείας. Από τα παραπάνω γίνεται κατανοητό ότι θα χρειαστεί να κάνεις αρκετές δοκιμές μέχρι να βρεις την ιδανική για εσένα. Η σωστή όμως εφαρμογή είναι υψίστης σημασίας, προκειμένου η φόρμα να μπορεί να σε προστατέψει αποτελεσματικά.
      
Διαιρούμενη φόρμα

Οι διαιρούμενες φόρμες είναι πιο κατάλληλες για πολιτική χρήση, καθώς βολεύουν περισσότερο όταν το σώμα είναι σε πιο όρθια στάση και το γεγονός ότι αποτελούνται από 2 κομμάτια, σημαίνει ότι κάθε ένα από αυτά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξεχωριστά. Επίσης, έχουν συχνά αεραγωγούς, που ανοιγοκλείνουν με φερμουάρ, για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και τους καλοκαιρινούς μήνες. Βέβαια, η κυκλοφορία του αέρα δεν είναι τόσο αποτελεσματική συγκριτικά με μια διάτρητη φόρμα. Πολλές, όμως, διαθέτουν τσέπες, ένα πολύ πρακτικό χαρακτηριστικό που δεν συναντάμε στις ολόσωμες. Επίσης, το γεγονός ότι το μπουφάν αφαιρείται εύκολα κάνει τα πράγματα πιο άνετα σε στάσεις μικρής διάρκειας. Τέλος, έχουμε να κάνουμε με δυο ξεχωριστά κομμάτια, που σημαίνει οτι η εύρεση του σωστού νούμερου είναι πιο εύκολη σε σχέση με μια ολόσωμη, ενιαία φόρμα.
 

Tags: ΦΟΡΜΕΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός