Neck Brace: Ουσία ή πολυτέλεια;

Διαβάστηκε από 11579 αναγνώστες

Δες εδώ γιατί τα εξειδικευμένα προστατευτικά αυχένα είναι τόσο σημαντικά.

Το Neck Brace (ή Leatt Brace) εφευρέθηκε από έναν Νοτιοαφρικανό γιατρό και αγωνιζόμενο με μοτοσυκλέτα, τον Dr. Chris Leatt. H λειτουργία του είναι ιδιαίτερα απλή, αλλά ταυτόχρονα εξαιρετικά σημαντική. Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται ιδιαίτερα από αναβάτες σε αγώνες motocross και enduro, αλλά όλο και περισσότερες εταιρείες μπαίνουν στο παιχνίδι, διαθέτοντας προϊόντα για καθημερινή χρήση.


 Γιατί είναι τόσο χρήσιμο το Neck Brace;

Σκεφτείτε για λίγο το κεφάλι σας και σε τι μέσα καταφεύγετε για να το προστατέψετε. Το κράνος ορθώς θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς προστατεύει το σημαντικότερο μέρος του σώματός μας, το κεφάλι. Επιπλέον, το κεφάλι μας είναι και ένα από τα πιο ευαίσθητα σημεία του σώματός μας. Το ίδιο συμβαίνει και με τον αυχένα, ο οποίος είναι επιφορτισμένος να στηρίζει το κεφάλι μας (το οποίο θα μπορούσε να ζυγίζει μέχρι και 7 κιλά μαζί με το κράνος). O αυχένας αποτελείται στην ουσία από μύες και την κορυφή της σπονδυλικής μας στήλης – γεγονός που τον κάνει υπερευαίσθητο, όχι μόνο στην κούραση, αλλά και στα ατυχήματα. Επομένως, ειδικά σε χωμάτινες εξορμήσεις, ο αυχένας πρέπει να προστατεύεται εξίσου καλά με το κεφάλι.
 


Πως λειτουργεί

Ένα neck brace Neck Brace κρατά σταθερό τον αυχένα και το κεφάλι, ανεξάρτητα από τους κραδασμούς. Ταυτόχρονα, προστατεύει, σε περίπτωση πτώσης, ένα από τα πιο ευαίσθητα σημεία του ανθρώπινου σώματος, τον αυχένα, περιορίζοντας τις μεγάλες και επικίνδυνες  κινήσεις που αυτός θα μπορούσε να κάνει σε περίπτωση ατυχήματος. Υπάρχουν διάφοροι τύποι Neck Brace. Ανάλογα με τον τύπο, είναι κατασκευασμένοι από σκληρά υλικά ή απλά ενισχυμένα στο εσωτερικό τους υλικά που θυμίζουν μαξιλαράκι. Φέρουν ιμάντες προσαρμογής για να στηρίζονται με ασφάλεια γύρω από το σώμα του αναβάτη. Το κόστος τους σίγουρα δεν είναι αμελητέο, αλλά η ακεραιότητα του αυχένα είναι ανεκτίμητη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός