net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Καλώς όρισες Majesty S. Μικρό, ευέλικτο, με μεγάλους χώρους για το μέγεθος του, προσιτό σε όλα τα αναστήματα.

Σύγχρονο και όμορφο design, με sport γραμμές και μεσαίου μεγέθους ζελατίνα.

Φτιαγμένο για την πόλη, με μεγάλη και άνετη σέλα δύο ατόμων, με το συνεπιβάτη να έχει και χειρολαβές στη διάθεση του.

Εδώ σε λευκό χρώμα. Στο site της Yamaha είδαμε το Majesty S σε τρία χρώματα, λευκό, μαύρο και ασημί.

Σε μαύρο χρώμα. Προσέξτε το μεγάλο δισκόφρενο μπροστά, τύπου μαργαρίτα.

Μεγάλου μεγέθους προβολέας με πολυεδρικό κάτοπτρο, και εκατέρωθεν τοποθετημένα προβολάκια τύπου LED.

Μεγάλα πίσω φλας, που συνεχίζουν και στο πλάι του scooter, για να σας βλέπουν όταν στρίβετε. Τεράστιος λασπωτήρας.

Κεντρικά τοποθετημένο στροφόμετρο; Λίγο υπερβολικό, παρόλα αυτά όμορφο. Συν έξτρα 2 μικρές οθόνες, μία αναλογική και μία ψηφιακή.

Κάτω από τη σέλα του Majesty S, σύμφωνα με τη Yamaha θα χωρέσει ένα full-face κράνος και μερικά ακόμη μικροπράγματα.

Μπροστά το scooter διαθέτει ανοιχτό χώρο για ένα μπουκάλι νερό του μισού λίτρου, και λίγα ακόμη συμπράγκαλα.

Ο υγρόψυκτος και ψεκαστός κινητήρας των 125κ.εκ. αποδίδει 11,9 άλογα, και προέρχεται από το Xenter 125.

Τα μαρσπιέ συνεπιβάτη είναι αναδιπλούμενα. Κρίνονται ελαφρώς πιο λεπτά από ότι θα τα θέλαμε για μέγιστη άνεση.

Yamaha Majesty S

Η Yamaha παρουσίασε ένα νέο μέλος της οικογένειας scooter Majesty, στα 125 κυβικά εκατοστά. Το Majesty S είναι στιλάτο, όμορφο και πρακτικό, με σεβαστούς χώρους, φοράει τον κινητήρα του Xenter 125 κι έχει τροχούς 13 ιντσών.

 
Το Majesty στα 125-180 κυβικά έχει πουλήσει πάνω από 150.000 κομμάτια στην Ευρώπη, με το όνομα του να έχει γίνει συνώνυμο της ευκολίας και της χαμηλής τιμής απόκτησης. Το νέο Majesty S διαθέτει ολοκαίνουργιο design, νέα πλαστικά και όργανα, και προσθέτει στιλ στον οικονομικό χαρακτήρα της οικογένειας.

Είναι ένα ελαφρύ (148kg έτοιμο για δράση) scooter μικρών διαστάσεων, με τροχούς 13 ιντσών και χαμηλό ύψος σέλας (795χλστ.), στοχεύοντας στην μέγιστη αστική ευελιξία, για όλους και για όλες. Ο κινητήρας των 125 κυβικών εκατοστών προέρχεται από το γνωστό μας Xenter 125, είναι μονοκύλινδρος, τετράχρονος, υγρόψυκτος, ψεκαστός, τετραβάλβιδος, με μονό εκκεντροφόρο επικεφαλής. Τα επίσημα νούμερα που ανακοινώνει για εκείνον η Yamaha είναι 11,9Hp/7.500σαλ., και 1,2Kgm/7.000σαλ. ροπής.

Διαθέτει μια σειρά από στοιχεία που του χαρίζουν μεγάλη ευχρηστία στις καθημερινές συνθήκες, στοιχεία όπως είναι η μεγάλη και ανατομική σέλα δύο επιπέδων, η μεσαίου μεγέθους ζελατίνα, τα δύο σταντ -διπλό και μονό-, το επίπεδο δάπεδο, για να μπορεί ο αναβάτης να κουβαλάει πράγματα, ο ανοιχτός αποθηκευτικός χώρος μπροστά (χωράει άνετα ένα μπουκαλάκι νερού του μισού λίτρου) μαζί με γάντζο για τσάντες, και ο μεγάλος αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα για ένα full-face κράνος και μικροαντικείμενα. Και για όσους ζητούν ακόμα πιο πολλούς χώρους, η Yamaha διαθέτει και περισσότερα του ενός Top-box, στα επίσημα aftermarket αξεσουάρ της, για το Majesty S. 

Ο συνεπιβάτης διαθέτει χειρολαβές, ενώ τα μαρσπιέ του είναι αναδιπλούμενα. Το ρεζερβουάρ χωράει 6,7 λίτρα καυσίμου, ενώ στις αναρτήσεις βρίσκουμε ένα συμβατικό πιρούνι διαδρομής 79χλστ., κι ένα μονό αμορτισέρ πίσω (θετική εντύπωση προκαλεί η τοποθέτηση του, όχι στο πίσω άκρο του κινητήρα, αλλά στο εμπρός), διαδρομής 93χλστ.. Στον τομέα της πέδησης το S διαθέτει δύο δισκόφρενα, ένα (τύπου μαργαρίτα) μπροστά, κι ένα ακόμα πίσω.

Τα φώτα θέσης, εκατέρωθεν του εντυπωσιακού πολυεδρικού προβολέα διαθέτουν λαμπτήρες τεχνολογίας LED, ενώ τα νέα όργανα είναι ιδιαίτερα όμορφα και ευανάγνωστα. Αποτελούνται από ένα κεντρικά τοποθετημένο στροφόμετρο(!) με αναλογικές ενδείξεις, και από δύο μικρότερες οθόνες, τη μία αναλογικών ενδείξεων και την άλλη ψηφιακή. Στην αριστερή με τις αναλογικές ενδείξεις, βρίσκουμε ένα δείκτη βενζίνης και λυχνίες θερμοκρασίας, ψεκασμού και προβολέα. Στη δεξιά, και ψηφιακή «φωλιάζουν» κοντέρ, ρολόι, ολικός και μερικός χιλιομετρητής. Σημειώστε πως το Majesty S διαθέτει το γνωστό σύστημα ασφαλείας στον κεντρικό διακόπτη, ο οποίος κλείνει με το πίσω μέρος του κλειδιού. 


 

YAMAHA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ