net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η Yamaha έχει πάρει πολύ σοβαρά τους τρεις τροχούς όπως μας επιβεβαιώνει και με το LMW - MWT-9 concept.

Ο νέος «Αρχοντας των Στροφών» της Yahama.

Ακόμη μεγαλύτερα περιθώρια κλίσης υπόσχεται το νέο concept της Yamaha ακόμη και σε δρόμους με κακής ποιότητας οδόστρωμα.

Το φαρδύ μπικίνι φέρινγκ είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό σε σχεδίαση.

Η σέλα δεν μοιάζει να απέχει σημαντικά από το έδαφος.

Upside Down δίδυμα καλάμια για κάθε τροχό του πρωτότυπου της Yamaha.

Εντελώς νέο μοιάζει το σωληνωτό πλαίσιο. Κινητήρας και ψαλίδι προέρχονται από τα MT-09.

Τετραπίστονες ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες και δίσκοι μεγάλης διαμέτρου.

Yamaha LMW - MWT-9 concept!

Τρίκυκλο scooter μεγάλου κυβισμού περιμέναμε να δούμε από την ιαπωνική εταιρία στο Tokyo, αλλά το πρωτότυπο έκπληξη που μας επιφύλαξε, ήταν ακόμη πιο ευχάριστη. Υποδεχτείτε τον νέο «Αρχοντα των Στροφών» της Yahama.

 
Πολύ λίγα είναι τα πράγματα που αναφέρει η Yahama στο σχετικό δελτίο Τύπου για το συγκεκριμένο concept, το οποίο το κατατάσσει σε μια νέα κατηγορία τρικύκλων για σπορ οδήγηση. Το concept του 01GEN που είχαμε πέρσι στην Intermot, μπαίνει προς το παρόν στην κατάψυξη (μέχρι την EICMA ίσως;) και ο τρίτος τροχός κάνει την εμφάνισή του σε ένα μοντέλο που θυμίζει αρκετά μοτοσικλέτα. Το εν σειρα τρικύλινδρο μοτέρ των 849 κ.εκ. με τους δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής, προέρχεται προφανώς από το MT-09, όπως και το αλουμινένιο ψαλίδιΓι αυτό άλλωστε η ονομασία του πρωτότυπου θυμίζει την γνωστή οικογένεια της Yamaha. 

Το ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο μοιάζει ολοκαίνουριο, ενώ μεγάλες διαφορές βλέπουμε και στην εμπρός ανάρτηση που είδαμε για πρώτη φορά στο Tricity. Όπως γνωρίζουμε από τα teaser της Yamaha τις προηγούμενες ημέρες, τα καλάμια έχουν τοποθετηθεί εξωτερικά του τροχού. Αυτό σύμφωνα με την εταιρία αυξάνει ακόμη περισσότερο το περιθώριο κλίσης. Διαφορές στη φιλοσοφία μεταξύ των δύο αναρτήσεων πάντως δεν υπάρχουν αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση τα δίδυμα καλάμια είναι ανεστραμμένα. Μεγάλοι δίσκοι και τετραπίστονες ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες έχουν αναλάβει το επιβραδυντικό έργο.

Η Yamaha κάνει λόγο για «εξαιρετική συμπεριφορά» στις στροφές «που αφήνει τον αναβάτη να οδηγεί ελεύθερα σε στριφτερούς δρόμους με διαφορές στην ποιότητα του οδοστρώματος». Ένας νέος τύπος sport touring οχήματος γεννιέται; Πάντως σαν πρωτότυπο το LMW - MWT-9 μοιάζει να βρίσκεται σε ιδιαίτερα προχωρημένο στάδιο εξέλιξης. Λέτε να δούμε σύντομα και το μοντέλο παραγωγής;

 

YAMAHA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ