LIVE: κίνηση στους δρόμους
Εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι - Συνεργάτες MotoΤρίτη

105 νέα εξαρτήματα στο εσωτερικό του κινητήρα

Η έκδοση RS

Δυνατότερο, ελαφρύτερο και καλύτερο παντού

Διαβάστηκε από 4.106 αναγνώστες (5/2/2018)

Η Triumph παρουσίασε τη νέα γενιά των Speed Triple S και RS και σύμφωνα με την εταιρεία πρόκειται για τα καλύτερα Speed Triple που έχουν κατασκευαστεί ποτέ συνδυάζοντας ιδανικά τη δύναμη και την σπορ συμπεριφορά με την υψηλή τεχνολογία και την κορυφαία ποιότητα κατασκευής.

mototriti Team

Οι άνθρωποι της Triumph βελτίωσαν το νέο Speed Triple σε κάθε τομέα με στόχο να προσφέρουν μια γυμνή μοτοσυκλέτα, που θα συνεχίσει άξια το όνομα των προγόνων της, ενώ η έκδοση RS έχει το υψηλότερο επίπεδο προδιαγραφών, που έχουμε δει ποτέ σε Speed Triple. Πιο συγκεκριμένα, ο κινητήρας των 1050 κυβικών της νέας γενιάς, έχει 105 νέα εξαρτήματα στο εσωτερικό του με στόχο την αυξημένη απόδοση και το μειωμένο βάρος. Το αποτέλεσμα είναι 148 ίπποι στις 10.500 σ.α.λ και 11.9 κιλά ροπής στις 7.150 σ.α.λ. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στον ήχο της μοτοσυκλέτας με την εξάτμιση να έχει πιο ελεύθερη ροή, ενώ στην περίπτωση του RS το τελικό προέρχεται από την Arrow.



Το επίπεδο της τεχνολογίας είναι πολύ υψηλό με μια έγχρωμη TFT οθόνη να φροντίζει για την πλήρη ενημέρωση του αναβάτη, ο οποίος μπορεί να περιηγηθεί στο μενού μέσα από φωτιζόμενους LED διακόπτες. Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει cornering ABS (που μπορεί να απενεργοποιηθεί), 4 riding modes (Road, Rain, Sport και Rider)  traction control, cruise control και φώτα ημέρας τεχνολογίας LED. Η έκδοση RS βρίσκεται ένα σκαλί πιο πάνω, αφού είναι εφοδιασμένη με μονάδα μέτρησης της αδράνειας και σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί.



Οι αναρτήσεις της έκδοσης S έρχονται από τη Showa και περιλαμβάνουν ένα πλήρως ρυθμιζόμενο, ανεστραμμένο πιρούνι 43 χιλιοστών με 120 χιλιοστά διαδρομής και ένα πίσω αμορτισέρ επίσης πλήρως ρυθμιζόμενο που δίνει διαδρομή 130 χιλιοστά. Από την άλλη πλευρά η έκδοση RS έχει αναρτήσεις της Ohlins με το πιρούνι να είναι ένα ΝΙΧ30 43 χιλιοστών και το αμορτισέρ ένα ΤΤΧ36. Φυσικά, είναι όλα πλήρως ρυθμιζόμενα και δίνουν ίδιες διαδρομές με την έκδοση S.



Το πλαίσιο παραμένει αλουμινένιο δυο δοκών, αλλά έχει βελτιωθεί με στόχο τη μεγαλύτερη ακαμψία και ευελιξία και συνεργάζεται με μονόμπρατσο ψαλίδι. Τα φρένα είναι ίδια στις δυο εκδόσεις και αποτελούνται από δυο πλευστούς δίσκους 320 χιλιοστών εμπρός με τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες της Brembo και έναν δίσκο 255 χιλιοστών με διπίστονη δαγκάνα της Nissin πίσω. Το στεγνό βάρος ανακοινώνεται στα 192 κιλά για το S και τα 189 για το RS, με τη χωρητικότητα του ρεζερβουάρ να είναι 15,5 λίτρα.



Τέλος, στην λίστα των αξεσουάρ υπάρχουν πάνω από 50 προϊόντα που θα κάνουν ξεχωριστό κάθε Speed Triple, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τα επίπεδα απόδοσης και πρακτικότητας και βελτιώνοντας την εμφάνιση. Σε αυτά περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων αλουμινένια ρεζερβουάρ υγρών φρένων, LED φλας, προστατευτικά πιρουνιού και πλαισίου, θερμαινόμενα γκρίπ, ζελατίνα και άλλα.        

LYBEROPOULOS
LYBEROPOULOS