Η τοποθέτησή τους γίνεται σε δευτερόλεπτα χωρίς εργαλεία.

Μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιαδήποτε μοτοσυκλέτα ή scooter.

Μαλακό υλικό επιτρέπει τη χρήση των διακοπτών.

Το ελαστικό κορδόνι κρατά τη χούφτα στη θέση της.

Δεν χαλάνε την εμφάνιση της μοτοσυκλέτας.

Είναι ευρύχωρες και δεν προβληματίζουν αν χρησιμοποιήσεις πιο χοντρό γάντι.

Η μια άκρη του ελαστικού κορδονιού μπορεί να τοποθετηθεί σε 4 διαφορετικές θέσεις πάνω στη χούφτα.

Έρχονται σε ένα πολύ πρακτικό πουγκί φύλαξης.

Test χούφτες: STR Racing

Δοκιμάζουμε σε πραγματικές συνθήκες και αξιολογούμε τις θερμικές χούφτες Racing της STR.

Τιμή: 34,50 ευρώ

Οι θερμικές χούφτες είναι μια πολύ διαδεδομένη λύση και βλέπουμε όλο και περισσότερους αναβάτες να τις χρησιμοποιούν προκειμένου να κρατήσουν ζεστά τα χέρια τους κατά τους χειμερινούς μήνες. Ερχόμαστε τακτικά σε επαφή με προϊόντα της STR και δεν δοκιμάζουμε μόνο είδη ένδυσης αναβάτη, όπως κράνη, μπουφάν και αδιάβροχα της εταιρείας, αλλά και αξεσουάρ μοτοσυκλέτα όπως βαλίτσες. Όλα έχουν σαν κοινό παρονομαστή την ιδιαίτερα προσιτή τιμή και την υψηλή σχέση ποιότητας – τιμής, στοιχεία που πολλοί αναβάτες αναζητούν στις μέρες μας. Πρόσφατα στη γκάμα της STR προστέθηκαν και οι θερμικές χούφτες Racing τις οποίες παραλάβαμε από τη Motoway Γ. Καμπράνης ΑΕ, η οποία εισάγει και διανέμει στην Ελλάδα τα προϊόντα της.

Ποιότητα – άνεση – πρακτικότητα

Οι χούφτες έρχονται σε ένα πρακτικό πουγκί αποθήκευσης και μεταφοράς, το οποίο μάλιστα χρησιμοποιήσαμε και σαν σακίδιο όταν εκτάκτως χρειάστηκε και αποδείχθηκε τελικά πολύ βολικό και χρήσιμο. Ψάχναμε για κάποιο χαρτί με οδηγίες τοποθέτησης, αλλά ρίχνοντας μια πιο προσεκτική ματιά στις χούφτες καταλάβαμε ότι δεν υπάρχει γιατί δεν χρειάζεται. Σε αντίθεση με άλλες χούφτες που στηρίζονται στα αντίβαρα του τιμονιού, οι Racing δεν χρειάζονται εργαλεία για να τοποθετηθούν. Απλά περνάς τα γκρίπ από μέσα τους και χρησιμοποιείς το ελαστικό κορδόνι για τις στηρίζεις στη βάση των καθρεπτών. Το κορδόνι αυτό μάλιστα μπορεί να τοποθετηθεί σε τέσσερις διαφορετικές θέσεις πάνω στη χούφτα, ώστε να έρθει ακριβώς στο σημείο που πρέπει. Το neoprene υλικό στο σημείο από όπου περνάνε τα γκρίπ και οι μανέτες κάνει την τοποθέτηση ζήτημα λίγων δευτερολέπτων.

Στο εσωτερικό έχουν πολύ χώρο και δίνουν μεγάλη ελευθερία κινήσεων όσο χοντρό κι αν είναι το γάντι που φοράς. Στο σημείο του αντίχειρα υπάρχει ένα υλικό που θυμίζει δέρμα, το οποίο επιτρέπει τον χειρισμό των κουμπιών. Είναι όμως λίγο δύσκαμπτο και θα προτιμούσαμε να είναι και αυτό από neoprene, ώστε να δίνει καλύτερη αίσθηση. Τα υλικά, οι ραφές και το φινίρισμα δείχνουν ότι μπορούν να αντέξουν στο πέρασμα του χρόνου και όπως επίτηδες διαπιστώσαμε, θα αντέξουν σε κάποια στατική πτώση χωρίς να πάθουν απολύτως τίποτα. Πρόκειται για στιβαρή κατασκευή και περιμετρικά υπάρχει ένα πλαστικό κομμάτι, που φροντίζει ώστε η χούφτα να διατηρεί το σχήμα της και να μην ανεμίζει στα πολλά χιλιόμετρα.

Θερμομόνωση - Αδιαβροχοποίηση

Ο σκοπός μιας θερμικής χούφτας είναι να κάνει πιο εύκολο τον ρόλο των γαντιών “κόβοντας” τον αέρα και το νερό της βροχής. Κατανοούμε ότι πολλοί αναβάτες δεν χρησιμοποιούν γάντια με τις χούφτες για λόγους ευκολίας και πρακτικότητας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν συνιστούμε κάτι τέτοιο, καθώς τα χέρια είναι εκτεθειμένα σε περίπτωση πτώσης. Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα που προσφέρει η χρήση θερμικής χούφτας είναι ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις πιο λεπτό γάντι, ώστε να έχεις καλύτερη αίσθηση και μεγαλύτερη άνεση στις μετακινήσεις σου. Όλοι γνωρίζουμε καλά πόσο χοντρά και άβολα μπορεί να είναι τα χειμερινά γάντια και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που να κάνουν δύσκολη την οδήγηση μέσα στην πόλη. Αυτό πρακτικά το ξερνάς με τις θερμικές χούφτες και κατά τη διάρκεια της δοκιμής μας φορέσαμε ακόμα και καλοκαιρινό γάντι μέσα από αυτές.

Η χούφτα κόβει τον αέρα και δεν χάνεται η θερμότητα από το χέρι του αναβάτη, ενώ η επένδυση που υπάρχει εσωτερικά της βελτιώνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Βέβαια, μικρή ποσότητα αέρα περνάει από τα ανοίγματα για τα γριπ, αλλά αυτό είναι κάτι που συμβαίνει με τις universal χούφτες που πρέπει να μπορούν αν προσαρμοστούν σε οποιοδήποτε scooter ή μοτοσυκλέτα. Οι STR Racing δεν διαθέτουν κάποια μεμβράνη αδιαβροχοποίησης, οπότε σε απευθείας επαφή με το νερό αυτό περνάει σε λίγα δευτερόλεπτα στο εσωτερικό. Όμως σε πραγματικές συνθήκες το νερό της βροχής δεν μπορεί να περάσει τόσο γρήγορα και αν περάσει υπάρχει και δεύτερη αμυντική γραμμή, τα γάντια σου.

Η άποψή μας

Οι χούφτες της STR τοποθετούνται πανεύκολα και σου επιτρέπουν να φορέσεις πιο λεπτά γάντια και να κάνεις άνετες τις καθημερινές σου μετακινήσεις έχοντας ακριβή έλεγχο και αίσθηση από τα χειριστήρια της μοτοσυκλέτας. Βελτιώνουν την προστασία από τη βροχή και το κρύο και αυξάνουν τη διάρκεια ζωής των γαντιών.

Θα τις βρείτε διαθέσιμες σε όλο το δίκτυο συνεργατών της Motoway Γ. Καμπράνης ΑΕ.

www.motoway.gr