net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Σίγουρα δεν θα αντικαταστήσει τον ανθρώπινο παράγοντα στην εκμάθηση οδήγησης αλλά θα συνδράμει στην πιο γρήγορη εκπαίδευση των νέων αναβατών.

Σχηματικά, οι διαδικασίες καταγραφής και ανάλυσης των δεδομένων από το σύστημα ψηφιακής οδηγικής εκπαίδευσης της Honda.

Μαθήματα οδήγησης Honda!

Μια σειρά σχεδίων που κατοχύρωσε η Honda, μαρτυρούν πως το Big-H ετοιμάζει έναν ψηφιακό, on board και real time "σύμβουλό" οδήγησης, για νέους αναβάτες.

 
Το σύστημα αποτελείται από μια σειρά αισθητήρων, που καταγράφουν και μετρούν οτιδήποτε έχει να κάνει με την κινητική κατάσταση της μοτοσικλέτας αλλά και τους χειρισμούς του αναβάτη. Επιτάχυνση, φρένα, κλίση, άνοιγμα γκαζιού, θέση στο δρόμο (με χρήση GPS) και πολλά άλλα  αποθηκεύονται και επεξεργάζονται από τη μικρή υπολογιστική μονάδα του συστήματος, ενώ κάμερες καταγράφουν επίσης σε πραγματικό χρόνο την οδήγηση του αναβάτη. 

Στη συνέχεια τα δεδομένα αυτά αναλύονται και ο οδηγός της μοτοσικλέτας καλείται να επαναλάβει την διαδρομή, με τον ψηφιακό εκπαιδευτή να υποδεικνύει τα λάθη που έχουν γίνει αλλά και πως αυτά μπορούν να διορθωθούν. Το σύστημα είναι πλήρως αυτόνομο και δεν χρειάζεται σύνδεση στο διαδίκτυο για να λειτουργήσει, πέραν του εντοπισμού της θέσης από το GPS. 

Επίσης δεν χρειάζεται την φόρτωση οποιουδήποτε αρχείου οδικών χαρτών ή την σύνδεση με server που να παρέχει τέτοιου είδους πληροφορίες, οπότε μπορεί να λειτουργήσει πραγματικά οπουδήποτε και σε οποιονδήποτε δρόμο.  

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ