Panigale 1299: Τα τελευταία κομμάτια έρχονται

Εξαντλείται σταδιακά η περιορισμένη Ducati Panigale 1299 Final Edition, με τα τελευταία κομμάτια να έχουν ξεκινήσει ήδη για τους dealers. Δείτε περισσότερα…

Πέρσι, λίγο πριν την αποκάλυψη της Panigale V4, η Ducati είχε παρουσιάσει την 1299 Final Edition, ως φόρο τιμής σε ένα κεφάλαιο της ιστορίας της που έκλεινε –αυτό των δικύλινδρων superbike κινητήρων. Μόνο 1.299 κομμάτια αυτής της μοτοσυκλέτας θα παραχθούν, τα οποία θα είναι αριθμημένα και θα συνοδεύονται από πιστοποιητικό αυθεντικότητας.

Με κατάλληλο δελτίο τύπου, η Ducati Ιταλίας φρόντισε να μας ενημερώσει, ότι ήδη τα τελευταία κομμάτια αυτής της μοτοσυκλέτας, έχουν πάρει τον δρόμο τους για τις αντιπροσωπείες της εταιρείας, παγκοσμίως –και κατ επέκτασιν, στους εκλεκτούς τυχερούς αναβάτες τους…

Και προτού βυθιστούμε στην… ζήλεια μας, ας θυμηθούμε και κάποια βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας: Φέρει τον τελευταίο Superquadro κινητήρα δύο κυλίνδρων, ο οποίος μπορούσε να αποδώσει 209 ίππους και 14,5 kgm ροπής, παραμένοντας πλήρως νόμιμος με τις προδιαγραφές Euro 4. H Akrapovic παρέχει την ολόσωμη εξάτμιση της μοτοσυκλέτας, η οποία έχει μια ιδιαίτερη, διπλή και ψηλά τοποθετημένη απόληξη.

Στον πυρήνα της μοτοσυκλέτας συναντάμε το μονοκόκ αλουμινένιο πλαίσιο, την νεωτεριστική τεχνολογία της Ducati που έκανε την Panigale τόσο ελαφριά –και στην προκειμένη περίπτωση, μιλάμε για μόλις 179 κιλών στεγνή. Η υπερπλήρης σουίτα ηλεκτρονικών βοηθημάτων και τα κορυφαία περιφερειακά ολοκληρώνουν την εικόνα μιας μοτοσυκλέτας, που αναμένεται να γίνει συλλεκτική.