Ο γύρος της Ελλάδας με GT Scooters

Σηκωθείτε από κάθε λογής Adventure, On-οff, Sport Touring ή cruiser μοτοσυκλέτα, αφήστε τις όποιες προκαταλήψεις σας στη άκρη και πάρτε ένα scooter για να γυρίσετε την Ελλάδα. Δεν μας πιστεύετε; Εμείς το δοκιμάσαμε και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

KYMCO: Συναρπαστική απόδοση με XCITING VS 400

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

SUZUKI: scooter κάνε το δικό σου .. εύκολα!

Εμείς εδώ στο ΜοτοΤρίτη είμαστε θιασώτες πρωτοπόρων ιδεών και μας αρέσει να δοκιμάζουμε καινούργια πράγματα. Και από τη στιγμή που έπεσε η ιδέα στο τραπέζι, όλα είχαν ήδη δρομολογηθεί. Ένα πραγματικό τεστ αντοχής μηχανών και ανθρώπων, για πρώτη φορά στα Ελληνικά δεδομένα. Εκτός από το κομμάτι της διαδρομής, κάναμε στάση σε 12 προορισμούς, όπου είχαμε ανοιχτό βήμα με τους αναγνώστες μας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να μας γνωρίσουν, να δουν τα scooter από κοντά και να ανταλλάξουν μαζί μας απόψεις και ιδέες γύρω από τον κόσμο των δύο τροχών. Πάνω σε αυτό το concept βασιστήκαμε, ώστε να αποδείξουμε αν τελικά τα scooter μπορούν να ξεδιπλώσουν τις τουριστικές τους ικανότητες, ακόμα και όταν η επιλεγμένη διαδρομή περιλαμβάνει μεγάλες αποστάσεις. 

Κοιτάζοντας την μεγάλη κατηγορία και τα λεγόμενα Mega Scooter, η ιδέα ήταν να δούμε κατά πόσο μπορούν να υποκαταστήσουν ή ακόμα και να αντικαταστήσουν τις μοτοσυκλέτες και αν μπορούν να ανταποκριθούν σε όλες τις απαιτήσεις του αναβάτη, ακόμα και τις ταξιδιωτικές. Δυσκολέψαμε το εγχείρημα, ώστε να είναι πιο απαιτητικό και να προσδώσει σαφές συμπέρασμα για την ορθότητα των πεπραγμένων μας. Αποφασίσαμε να κάνουμε το γύρο της Ελλάδας μέσα σε 4 μέρες, διανύοντας συνολικά 2.500 χιλιόμετρα! Και το προχωρήσαμε ακόμα παραπέρα, επιλέγοντας να πάρουμε μαζί μας και μοντέλα της μεσαίας κατηγορίας, για να καλύψουμε και την μερίδα των αναβατών που επιλέγουν scooter κάτω των 500 κυβικών. Όσο για την δημοφιλή κατηγορία των 300αριών, stay tuned...

Και οι 7 ήταν υπέροχοι, ήταν ο τίτλος της ομώνυμης ταινίας με τους 7 πιστολέρο στην δική μας περίπτωση, να στέκονται αντάξιοι των περιστάσεων καθόλη την διαδρομή, αφού δέχθηκαν αδιαμαρτύρητα τα  «βασανιστήρια» ασφάλτου και οδηγών. Με αλφαβητική σειρά, οι πρωταγωνιστές του οδοιπορικού ήταν:  BMW C650 Sport, Honda Integra 750, Kymco AK 550, Kymco Downtown 350, Kymco X-Citing, Suzuki Burgman 400 και Yamaha T-Max. Όσα από τα μοντέλα των συγκεκριμένων κατηγοριών απουσιάζουν, είναι επειδή δεν κατέστη δυνατή η διάθεση τους από την εκάστοτε εταιρία. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την εταιρία Βαγιανέλης Α.Ε για την παραχώρηση του BMW C650 Sport. 

Σε κάθε στάση για ξεκούραση ή για ανεφοδιασμό, εκτός από τα απαραίτητα πειράγματα, στήνουμε πηγαδάκια για τη συμπεριφορά των scooter. Η άνεση βρίσκεται σε πρώτο πλάνο και ακολουθούν ποιότητα κύλισης και συμπεριφορά πλαισίου στα στριφτερά κομμάτια. Οι εναλλαγές οδηγών στα scooter γίνεται συχνά για να έχουμε ο καθένας από εμάς, μια όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη εικόνα γίνεται, για το κάθε μοντέλο ξεχωριστά. 
Στόχος δεν είναι η άμεση σύγκριση των μοντέλων, αλλά να αναδείξουμε τις τουριστικές ιδιότητες των GT Scooter των μεγάλων κατηγοριών. Είτε έχουν είτε δεν έχουν σκοπό να εκθρονίσουν τις μοτοσυκλέτες, μπορούν να τα καταφέρουν εξίσου ικανά. Η ενέργεια αυτή αποτελεί κάτι πρωτόγνωρο για τα Ελληνικά δεδομένα και δεσμευόμαστε ότι τέτοιες προσπάθειες θα συνεχιστούν.