net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Σημαντικά μικρότερες διαστάσεις για το νέο UNI-CUB (αριστερά) σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.

Νέο Honda UNI-CUB β!

Την δεύτερη έκδοση της συσκευής προσωπικής μετακίνησης UNI-CUB παρουσίασε η Honda στην έκθεση του Τόκιο. Μικρότερες διαστάσεις και μεγαλύτερη άνεση από την προηγούμενη.

 
Το «β» αποτελεί την εξέλιξη του πρώτου UNI-CUB που παρουσιάστηκε πέρσι και χρησιμοποιεί, επίσης, την τεχνολογία ελέγχου ισορροπίας της Honda και το πρώτο στον κόσμο ομοιοκατευθυντικό σύστημα περιστροφής τροχού (Honda Omni Traction Drive System). Οι τεχνολογίες αυτές, που αναπτύχθηκαν από την εξέλιξη του ASIMO και την έρευνα της ιαπωνικής εταιρίας στα ανθρωποειδή ρομπότ, επιτρέπουν στο χρήστη να ελέγχει την ταχύτητα, να κινείται προς οποιαδήποτε κατεύθυνση αλλά και να στρίβει και να σταματά με την απλή μετατόπιση του βάρους του. Επειδή ο χρήστης κινείται ελεύθερα εμπρός, πίσω, πλάγια και διαγώνια, μπορεί να ελίσσεται γρήγορα και εύκολα μέσα στο πλήθος. 

Το νέας σχεδίασης UNI-CUB β εξελίχθηκε σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε η Honda από την πρώτη γενιά της συσκευής και είναι μικρότερο σε διαστάσεις από αυτή, το βάρος του έχει περιοριστεί, ενώ η σέλα του βρίσκεται πιο κοντά στο έδαφος. Συγκεκριμένα είναι 10 χλστ. πιο κοντό, 30 χλστ. πιο λεπτό 125 χλστ. χαμηλότερο από το προηγούμενο με τη μέγιστη ταχύτητά του να διατηρείται στα 6 χλμ./ώρα, όπως και η αυτονομία των 6 χλμ., με σταθερή ταχύτητα 4 χλμ./ώρα. Για την κίνησή του, το βάρους 25 κιλών, UNI-CUB, χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρικό μοτέρ το οποίο τροφοδοτείται από μπαταρίες ιόντων λιθίου.

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ