H πρώτη εικόνα του Honda Hornet που ετοιμάζεται.

H πρώτη εικόνα του Honda Hornet που ετοιμάζεται.

Ναι, το νέο Honda Hornet ετοιμάζεται

Το Honda Hornet και, πιο συγκεκριμένα, η επιστροφή του ως μοντέλο, έχει απασχολήσει τον ειδικό τύπο μοτοσυκλέτας επί σειρά ετών, όμως τώρα η Honda αποφάσισε να δώσει την δική της, επίσημη, απάντηση.

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Κάπως έτσι, η εταιρεία μας δείχνει τι σκοπεύει να κάνει με το όνομα της «σφήκας» που συνόδευε τις θρυλικές naked μοτοσυκλέτες των 600 και 900 κυβικών του παρελθόντος.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

 

Σχεδιαστικό concept με ακραίες γραμμές

Η Honda δεν παρουσίασε κάποια μοτοσυκλέτα (έστω και πρωτότυπη), αλλά ένα πρόπλασμα σε λευκό χρώμα, το οποίο θέλει να επικοινωνήσει τις σχεδιαστικές προθέσεις της για το νέο Hornet. Η πολύ επιθετική προσέγγιση, που τολμάμε να πούμε ότι θυμίζει… KTM και Kiska, είναι παραπάνω από εμφανής, σε σημείο που σε κάνει να… απορείς! Ωστόσο οι επιμέρους λεπτομέρειες του μοντέλου παραμένουν επιμελώς κρυμμένες, εν αναμονή περαιτέρω εξελίξεων…
 

Λόγος για 2κύλινδρο ταχύστροφο κινητήρα

Στο βίντεο, που η Honda δημοσίευσε και μπορείτε να δείτε παρακάτω, η αναφορά σε έναν δικύλινδρο κινητήρα είναι εμφανής. Ο ήχος που ακούμε στο τέλος, μας παραπέμπει στους crossplane δικύλινδρους εν σειρά, που είναι πλέον ο κανόνας της μεσαίας κατηγορίας. Με την Honda να αναγράφει, ότι μιλάμε για μια μεσαίου κυβισμού μοτοσυκλέτα με ταχύστροφο μοτέρ, συμπεραίνουμε την χρήση ενός νέου κινητήρα με υψηλή ισχύ, σε σχέση με π.χ. τον υπάρχοντα δικύλινδρο του NC750X, που έχει διαφορετικό χαρακτήρα. Μπορεί η Honda να ετοιμάζεται για αντεπίθεση, σε μοτοσυκλέτες όπως το Yamaha MT-07, το Aprilia Tuono 660, το Kawasaki Z650 και τις ανάλογες προτάσεις; Πολύ πιθανόν, αφού προς το παρόν δεν έχει ανάλογη πρόταση!
 

Μυστικότητα για τα επόμενα βήματα

Στρατηγικά, η Honda αποφασίζει να μην αποκαλύψει απολύτως τίποτα περισσότερο για το μοντέλο, αφήνοντας μας να φανταζόμαστε και… να σχολιάζουμε. Εσείς τι πιστεύετε ότι ετοιμάζει; Θα έχει επιτυχία το εγχείρημα της;
 

Honda New Hornet Concept Video

 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »