Η πίστα COTA στο Texas των ΗΠΑ.

Η πίστα COTA στο Texas των ΗΠΑ.

MotoGP: Θα στρωθεί ξανά η πίστα του Texas

Η πίστα του COTA, στο Austin του Texas των ΗΠΑ, είχε δεχθεί δριμεία κριτική από τους αναβάτες του MotoGP αλλά και τους ανθρώπους της Formula 1 για την πολύ κακή κατάσταση του οδοστρώματος.

Τα πολλά σαμαράκια δημιουργούν ζήτημα ασφαλείας και, αν και το θέμα επισημάνθηκε πρώτα από τα MotoGP, ήταν τα σχόλια από την Formula 1 που έφεραν τελικά μεγαλύτερη πίεση. Η διοίκηση της πίστας αποφάσισε τελικά να ενδώσει.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

 

Στρώνεται το κομμάτι των στροφών 2-10 εξαρχής

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, από τον Φεβρουάριο θα ξεκινήσουν εργασίες στην πίστα, σε μια προσπάθεια να λυθεί το πρόβλημα και το κομμάτι από τις στροφές 2 έως 10 θα στρωθεί ξανά, εξολοκλήρου. Το πρόβλημα της πίστας είναι αρκετά μεγάλο, αφού το μαλακό υπέδαφος προκαλεί συνεχώς αλλαγές στον ασφαλτοτάπητα. Το ρεπορτάζ αναφέρει συγκεκριμένα, ότι ζητήθηκε πλήρης αντικατάσταση του ασφαλτοτάπητα, όμως η διοίκηση της πίστας αρνήθηκε αυτή την πιθανότητα αποφασίζοντας τελικά να ασχοληθεί με το κομμάτι από την 2 έως την 10.
 

Η πίστα είχε δεχθεί «τελεσίγραφο»

Είναι γνωστό ότι οι αντιδράσεις για την κατάσταση της πίστας του COTA ήταν σφοδρές από τον χώρο των MotoGP και είχε ανακοινωθεί, ότι οι αγώνες δεν θα γίνονταν ξανά στην πίστα  μέχρι την λύση του προβλήματος. Μάλιστα, όπως λέγεται χαρακτηριστικά, η επισκευή του τμήματος 2-10 είναι το ελάχιστο προαπαιτούμενο που είχαν θέσει οι ιθύνοντες. Ο Franco Uncini, διευθυντής ασφαλείας της FIM και πρώην αγωνιζόμενος, δήλωσε επιπρόσθετα: «Θα κάνουν τις εργασίες στο τέλος του Φεβρουαρίου, όταν θα τελειώσουν θα πάω εκεί να ελέγξω την κατάσταση και πιθανόν θα οδηγήσω και μοτοσυκλέτα, για να καταλάβω πως έχει η κατάσταση όντας πάνω στην σέλα».
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »