net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ονειρεύεσαι και εσύ να οδηγείς τη δική σου μοτοσυκλέτα;

Μαμά, μπαμπά θέλω μηχανή!

Μερικές τακτικές που μπορείς να ακολουθήσεις για να κάνεις τους γονείς σου να αποδεχτούν πιο εύκολα την επιθυμία σου να αποκτήσεις τη δική σου μοτοσυκλέτα. Και που ξέρεις; Αν μπορούν, θα στηρίξουν και οικονομικά το όνειρο σου.

 
Η απόκτηση της δικής σου μηχανής είναι το όνειρο σου. Παίρνεις μάτι τις μοτοσυκλέτες που είναι σταματημένες στα φανάρια και φαντάζεσαι τον εαυτό σου αναβάτη σε μία από αυτές, να την καβαλάς και να πηγαίνεις βόλτες στη θάλασσα, να βγαίνεις στην εθνική ή να παίρνεις τα βουνά και να στρίβεις σε τεχνικό στροφιλίκι. Όποιος κι αν είναι ο τύπος της μοτοσυκλέτας που σε κρατάει ξάγρυπνο τις νύχτες, το πάθος για το δίκυκλο είναι το ίδιο για όλους. Όμως πριν φτάσεις να έχεις στην τσέπη σου το πολυπόθητο κλειδί που θα σου ανοίξει το δρόμο του παραδείσου και πιο συγκεκριμένα εκείνον της μοτοβόλτας, πρέπει να σκεφτείς κάποια πράγματα όπως για ποιους λόγους θέλεις να πάρεις μοτοσυκλέτα, ποιες ανάγκες σου μπορείς να καλύψεις και κυρίως πως μπορείς να χρηματοδοτήσεις αυτό το εγχείρημα σου.

Τα πρώτα χιλιόμετρα πάνω σε μεγαλύτερα κυβικά θα γίνουν μετά τα 22 έτη, λόγω περιορισμού ηλικίας για την απόκτηση άδειας οδήγησης δίτροχου για την αντίστοιχη κατηγορία. Φυσικά υπάρχει περίπτωση να ανήκεις στους κατόχους άδειας οδήγησης μοτοποδηλάτου που μπορεί να εκδοθεί από τα 16 έτη (με έγγραφη συναίνεση και των δύο γονέων) ή και μεγαλύτερης κατηγορίας ανάλογα με την ηλικία. Θα μπορούσαμε να πούμε πως οι εραστές της μοτοσυκλέτας νεαρής ηλικίας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, σε εκείνους που έχουν την τύχη να οδηγούν δίτροχο μικρότερου κυβισμού και συνήθως κάποιος στο στενό οικογενειακό περιβάλλον ασχολείται με τις μοτοσυκλέτες και σε μία δεύτερη που ανήκουν άτομα τα οποία αγαπούν τη μοτοσυκλέτα αλλά δεν είχαν την τύχη να έχουν προηγούμενη επαφή με το αντικείμενο.

Κάποιος θα μπορούσε να υποθέσει πως για τα άτομα της πρώτης κατηγορίας τα πράγματα για την αποδοχή της επιθυμίας τους από το οικογενειακό τους περιβάλλον είναι πιο εύκολα. Όμως δεν είναι πάντα έτσι. Αν οι γονείς σου –συνηθεστέρα ο πατέρας –ήταν οι ίδιοι μοτοσυκλετιστές, έχουν δει ιδίοις όμμασι τι συμβαίνει στους δρόμους και πιθανόν να είναι ιδιαιτέρως επιφυλακτικοί ενώπιον της απόφασης σου να αγοράσεις μοτοσυκλέτα. Φυσικά η παραπάνω αντιμετώπιση δεν είναι και η μοναδική, οι γονείς που υπήρξαν ή είναι ακόμα μοτοσυκλετιστές καταλαβαίνουν τη φωτιά που νιώθεις μέσα σου όταν ακούς τον ήχο του αγαπημένου κινητήρα να ανεβάζει στροφές, καθώς ξεκινά στο φανάρι. Σε αυτή την περίπτωση τα πράγματα είναι πιο απλά και πιο εύκολα. Αντιθέτως, για όσους στον στενό κύκλο δεν υπάρχουν άτομα που να σχετίζονται με τη μοτοσυκλέτα, πιθανώς η διαδρομή μέχρι την απόκτηση της αγαπημένης τους να είναι κάπως πιο δύσκολη.

Αν είσαι νέος, ωραίος αλλά α-μήχανος, παρακάτω μπορείς να διαβάσεις μερικούς τρόπους που μπορούν να αλλάξουν την άποψη των δικών σου και στο τέλος να αποδεχτούν το όνειρο σου.

 
  • κώστας

    Κυρ Τάσο κλειδώσου στο σπίτι σου να είσαι ασφαλείς απο ολα και να απολαμβάνεις την ζωή απο το διαδύκτιο.

      1
  • Τασος Ορφανος

    Να αφησει τα μηχανακια και να τα απολαμβανει μονο απο το ...διαδυκτιο αν θελει να...μεγαλωσει αρτιμελης!

      1

??????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ