Kymco Skytown: Το 125αρι που αριστεύει παντού

Kymco Skytown: Το 125αρι που αριστεύει παντού

Με τόσα scooter 125 κυβικών εκεί έξω, υπάρχει τρόπος να ξεχωρίσεις σε μια κατηγορία που βρίθει επιλογών και οι υποψήφιοι αγοραστές επιλέγουν με διαφορετικά κριτήρια ο καθένας; Φυσικά και υπάρχει.. Να τα κάνεις όλα καλά, λέγε με και Skytown.

KYMCO: Συναρπαστική απόδοση με XCITING VS 400

Έχει τα καλύτερα φρένα της κατηγορίας

Ένα μικρό scooter πόλης, εκτός των άλλων, πρέπει να προσφέρει και ασφάλεια στον αναβάτη του. Η Kymco εδώ και χρόνια διακρίνεται για την ικανότητα της να κατασκευάζει scooter που προσφέρουν μεγάλη εμπιστοσύνη σε όποιον τα οδηγεί και το Skytown δεν αποτελεί εξαίρεση. Ο λόγος φυσικά για το σύστημα πέδησης, όπου η Kymco αποτελεί παραδοσιακή δύναμη με τα scooter της να βρίσκονται πάντα ψηλά  στις μετρήσεις μας σε κάθε κατηγορία. Το Skytown εξοπλίζεται με δύο υδραυλικά δισκόφρενα (ένα εμπρός και ένα πίσω), με διπίστονες δαγκάνες και συνδυασμένο σύστημα πέδησης (CBS). Οι μετρήσεις μας έδειξαν ότι το Skytown 125 έχει τα καλύτερα φρένα της κατηγορίας, καθώς χρειάστηκαν μόλις 27,4 μέτρα για να ακινητοποιηθεί από τα 80 χλμ./ώρα.

Από τα πιο γρήγορα 125αρια, χωρίς να ξεφεύγει σε κατανάλωση

Ένας από τους κύριους τομείς που κονταροχτυπιούνται τα 125αρια scooter είναι αυτός της οικονομίας καυσίμου και δικαίως, καθώς είναι ένας από τους βασικότερους λόγους να τα επιλέξει κανείς. Το Skytown καταναλώνει κατά μέσο όρο 2,7λ./100χλμ. μια πολύ καλή τιμή για την κατηγορία του, ενώ το νούμερο αυτό μπορεί να πέσει άνετα λίγο ακόμα με πιο συντηρητική οδήγηση. Σε κάθε περίπτωση, το ρεζερβουάρ 7 λίτρων προσφέρει αυτονομία που θα ξεπεράσει τα 250 χιλιόμετρα σε κάθε γέμισμα. Όμως εκεί που ξεχωρίζει το scooter της Kymco είναι στον τομέα των επιδόσεων. Μπορεί η ονομαστική ιπποδύναμη να μην είναι στο ανώτατο όριο των 125 κυβικών, όμως οι 11,2 ίπποι και τα 10,6ΝΜ μέγιστης ροπής αρκούν για να τοποθετήσουν το Skytown ανάμεσα στα πιο γρήγορα scooter της κατηγορίας του. Οι μετρήσεις μας έδειξαν ότι το μικρό scooter της Kymco  χρειάζεται 5,25” για να φτάσει τα 50 χλμ/ώρα και 13,1 για τα 80 χλμ, με τον σύγχρονο μονοκύλινδρο κινητήρα να καλύπτει τις αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων Euro5+.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Με τους μεγαλύτερους χώρους στην κατηγορία και στάνταρ top box

Πρακτικότητα και scooter πάνε μαζί. Η GT φιλοσοφία του Skytown με το ψηλά τιμόνι, το μεγάλο χώρο για τα πόδια και την άνετη σέλα, απευθύνεται σε ένα πολύ μεγάλο εύρος αναβατών ανεξαρτήτως διαμετρήματος. Ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα είναι από τους μεγαλύτερους της κατηγορίας, φτάνοντας τα 32 λίτρα (!), φιλοξενώντας άνετα ένα Full Face κράνος και μικροαντικείμενα. Μάλιστα το Skytown 125 έχει στον στάνταρ εξοπλισμό κεντρική βαλίτσα, με αποτέλεσμα να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα scooter με το μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο ανεξαρτήτως κατηγορίας! Αντίστοιχα πλούσιος είναι ο εξοπλισμός. Η έξυπνη κλειδαριά με αντικλεπτική προστασία, ο κεντρικός διακόπτης από τον οποίο ελέγχεται το άνοιγμα της τάπας του ρεζερβουάρ και της σέλας, η θύρα φόρτισης USB,   και οι δύο χώροι αποθήκευσης εκατέρωθεν του διακόπτη στην ποδιά του scooter είναι στοιχεία που εκτοξεύουν την ευκολία στις καθημερινές μετακινήσεις.

Mε το βαρύ όνομα της Kymco, αλλά από τα πιο προσιτά της αγοράς

Η τιμή είναι σίγουρα ένα από τα πρώτα πράγματα που κοιτάει κάποιος προτού αγοράσει scooter, όμως αυτή πρέπει να κρίνεται σύμφωνα με το συσχετισμό του τι παίρνω στα λεφτά που δίνω. Το ιδανικό είναι να παίρνεις πολλά και να δίνεις λίγα ή για να το διατυπώσουμε πιο σωστά, να έχεις τις περισσότερες παροχές στα λεφτά που θα δώσεις. Εξίσου σημαντικό είναι και το όνομα της εταιρείας, που προσθέτει επιπλέον κύρος κατά την αγορά ενός scooter. Εξετάζοντας το Skytown, αυτό βρίσκεται στο κάτω άκρο της κατηγορίας τιμολογιακά, καθώς κοστίζει 2.645 ευρώ ,την ώρα που το μεγαλύτερο ποσοστό των 125αριων scooter εκεί έξω ξεπερνάει τα 3 χιλιάρικα. Βασικό του πλεονέκτημα και το όνομα που το συνοδεύει, με την Kymco να πρωταγωνιστεί πάρα πολλά χρόνια στην αγορά των scooter, αποπνέοντας εμπιστοσύνη και ασφάλεια.