Η 9χρονη Susanna επί το έργον.

Η 9χρονη Susanna επί το έργον.

Η 9χρονη Susanna είναι ίσως η μικρότερη μηχανικός στον κόσμο

Στην Αφρική, η μοτοσυκλέτα παίζει ζωτικό ρόλο στις μετακινήσεις των ανθρώπων, ειδικά στις χώρες που ακόμα δεν έχουν αναπτυχθεί περισσότερο από ένα επίπεδο.

Οι αναβάτες της ηπείρου βασίζονται στις οικονομικές και εύκολες στην συντήρηση μοτοσυκλέτες, σε μεγάλο βαθμό. Προφανώς, στις χώρες αυτές τα παιδιά έχουν τελείως διαφορετικά ερεθίσματα που στις δυτικές χώρες θα θύμιζαν… (ξε)περασμένες εποχές, όμως μια ματιά στην σημερινή ιστορία αξίζει τον κόπο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 

Είναι 9 χρονών και ξέρει να λύνει μοτέρ

Η μικρή Susanna από την Γκάνα, είναι 9 ετών και, όπως λέει και η ίδια στο BBC, βλέπει τον πατέρα της να εργάζεται με μοτοσυκλέτες όλη της την ζωή. Από τα 3 της χρόνια έδειξε ενδιαφέρον για τη μοτοσυκλέτα και στα 6 της, έκανε την πρώτη της επισκευή. Από τότε, μοιράζει τον χρόνο της στο σχολείο και στο συνεργείο, φτιάχνοντας μοτοσυκλέτες στο πλευρό του πατέρα της. Όπως λέει και η ίδια, γνωρίζει να ασχοληθεί με μία πλειάδα μοντέλων και να κάνει ακόμα και πολύπλοκες εργασίες, όπως λύσιμο και επισκευή σε κινητήρες και κιβώτια ταχυτήτων!
 

Την δυσκολεύουν τα ηλεκτρολογικά – Ονειρεύεται να ανοίξει δικό της μαγαζί

Η μικρή Susanna μπορεί να μην το βάζει κάτω σχεδόν με τίποτα, όταν αντιμετωπίζει μια επισκευή, όμως σηκώνει τα χέρια ψηλά όταν έχει ηλεκτρολογικά θέματα, καλώντας την βοήθεια του μπαμπά! Η 9χρονη μηχανικός ονειρεύεται να δημιουργήσει το δικό της συνεργείο όταν μεγαλώσει, ενώ θέλει να επισκευάσει αυτοκίνητα, σκάφη, ακόμα και αεροσκάφη!