net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

To CRF450 Rally, είναι η μοτοσικλέτα στην οποία βασίστηκε το concept CRF250 Rally, πάνω στο οποίο θα βασιστεί με τη σειρά του, το φημολογούμενο Africa Twin 250...

Αυτό είναι ένα εκ των CAD σχεδίων που διέρρευσαν το Νοέμβριο και αφορούσαν στο CRF250 Rally.

Φήμες για μικρό Africa!

Μια μικρότερη έκδοση της Africa Twin πήρε το "OK" για παραγωγή σύμφωνα με δημοσιεύματα του Ιαπωνικού τύπου και πιθανότατα θα βασίζεται στο concept CRF250 Rally, που παρουσιάστηκε το Νοέμβριο του 2015.

 
Τον Νοέμβριο που μας πέρασε, μια "σκόπιμη" ή πραγματικά λόγω "ατυχήματος" διαρροή από την Honda, αποκάλυψε μερικά σχέδια για μια μοτοσικλέτα 250 κ.εκ. με ξεκάθαρο Adventure προσανατολισμό. To CRF250 Rally ήταν βασισμένο στο CRF250 L  και για την σχεδίαση του, προφανώς αντλήθηκε έμπνευση από τις αγωνιστικές, Rally, μοτοσικλέτες 450 κ.εκ., με τις οποίες η Honda συμμετέχει σε αγώνες αντοχής, όπως το Dakar. 

Από τον Νοέμβριο και μετά δεν είχε ακουστεί τίποτα νεότερο σχετικά με το concept, πρόσφατες όμως πληροφορίες του ιαπωνικού περιoδικού Young Machine, κάνουν λόγο για την εκμετάλλευση αυτής της πλατφόρμας και την παρουσίαση της ως Africa Twin 250. 

Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα πάντα με το περιοδικό, η Honda προχώρησε σε κάποιες αλλαγές στο πρωτότυπο, δημιουργώντας έναν χαρακτήρα πιο κοντά στα on - off πρότυπα της Africa, εγκαταλείποντας την Rally φύση που είχε αρχικά το concept. 

Σε κάθε περίπτωση, η αιτία πίσω από αυτή την αλλαγή σχεδίων δεν είναι άλλη πέραν από την τεράστια απήχηση που είχε στον κόσμο της μοτοσικλέτας, η επαναφορά της Africa Twin στην παραγωγή, με το γνωστό σε όλους πλέον μοντέλο των 1000 κ.εκ.    

Αν έχετε ροπή στην κακεντρέχεια, θα μπορούσατε να σκεφτείτε ότι μετά από άλλο ένα Βατερλό της Honda στο Dakar φέτος, ίσως το λανσάρισμα μια μοτοσικλέτας που θα παρέπεμπε εκεί με την ονομασία Rally, ίσως να μην ήταν και η καλύτερη κίνηση marketing...

Όπως και να έχει, αυτό που ενδιαφέρει εμάς, είναι η είδηση ως είδηση. Το Young Machine έχει παράδοση σε νέα - βόμβες, μερικά εκ των οποίων δεν κάνουν πάντα "μπουμ" στο τέλος βέβαια αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι κατηγορηματικοί: Η Africa Twin 250, έχει πάρει το "OK" για παραγωγή! 

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ