Η Ducati παρουσιάζει το πιο off-road μοντέλο στη γκάμα της.

Η Ducati παρουσιάζει το πιο off-road μοντέλο στη γκάμα της.

Ducati DesertX
Ducati DesertX
Ducati DesertX
Ducati DesertX
Ducati DesertX
Ducati DesertX
Ducati DesertX
Ducati DesertX
  • Η Ducati παρουσιάζει το πιο off-road μοντέλο στη γκάμα της.
  • Ducati DesertX
  • Ducati DesertX
  • Ducati DesertX
  • Ducati DesertX
  • Ducati DesertX
  • Ducati DesertX
  • Ducati DesertX
  • Ducati DesertX

Ducati DesertX

Πάρε προσφορά για το συγκεκριμένο μοντέλο και κέρδισε ένα κράνος LS2 Vector Evo αξίας 219€. περισσότερα »

Η DesertX «φορά» τροχούς 21 και 18 ιντσών, εμπρός και πίσω αντίστοιχα, σε μια επιλογή που αντικατοπτρίζει έναν αμιγώς off-road προσανατολισμό. (Η εταιρεία δηλώνει ότι κάνει αυτή την επιλογή πρώτη φορά στην ιστορία της, αλλά οι πολύ διαβασμένοι θα γνωρίζουν πιθανώς το Ducati 125 Six Days της δεκαετίας του 70, που φορούσε επίσης ζάντες 21 και 18 ιντσών). Οι τροχοί είναι φυσικά ακτινωτοί, ενώ οι αναρτήσεις της μοτοσυκλέτας προσφέρουν διαδρομή 230 και 220 χιλιοστών, εμπρός και πίσω αντίστοιχα. Μιλώντας για της αναρτήσεις, αυτές αποτελούνται από ένα ανεστραμμένο πιρούνι 46 χιλιοστών και αμορτισέρ της Kayaba, αμφότερα πλήρως ρυθμιζόμενα. Η απόσταση της μοτοσυκλέτας από το έδαφος, ανακοινώνεται στα 250 χιλιοστά. Στα φρένα, χρησιμοποιούνται 2 δίσκοι 320 χιλιοστών εμπρός και ένας 265 χιλιοστών πίσω, με δαγκάνες Brembo.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Ο κινητήρας που χρησιμοποιείται στο DesertX είναι αυτός που κινεί επίσης τα Monster και Multistrada V2, με στοχευμένες αλλαγές για την νέα του αποστολή. Το μοτέρ αποδίδει 110 ίππους και 9,4 kgm ροπής, στις 9.250 και 6.500 στροφές αντίστοιχα, ενώ «περνά» τις Euro 5 προδιαγραφές. Αλλαγές έχουν γίνει στο κιβώτιο ταχυτήτων της DesertX, με κοντύτερες όλες τις σχέσεις εκτός από την 6η. Με αυτό τον τρόπο η Ducati θέλει να πετύχει καλύτερη απόδοση σε εκτός δρόμου συνθήκες, αλλά και δυνατότητα για χαμηλή κατανάλωση και ήσυχη οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο. Τα ηλεκτρονικά ελέγχου του κινητήρα προσφέρουν 6 χαρτογραφήσεις, μεταξύ των οποίων δύο νέες: Enduro και Rally. Η Enduro περιορίζει την ισχύ και την απόκριση του γκαζιού, για ευκολότερη οδήγηση εκτός δρόμου, ενώ η Rally απελευθερώνει πλήρως το μοτέρ και μειώνει την παρεμβατικότητα των ηλεκτρονικών, για τους πιο έμπειρους αναβάτες.

Αναμφίβολα ξεχωριστή είναι η δυνατότητα του DesertX να εξοπλιστεί με δεύτερο ρεζερβουάρ καυσίμου: Το κύριο, που βρίσκεται στην παραδοσιακή θέση, έχει χωρητικότητα 21 λίτρων, ενώ το έξτρα ρεζερβουάρ τοποθετείται στο πίσω μέρος και μπορεί να φέρει 8 λίτρα, αυξάνοντας την τελική χωρητικότητα στα 29 λίτρα καυσίμου. Η μεταφορά καυσίμου από το πίσω στο εμπρός ρεζερβουάρ ενεργοποιείται από τα χειριστήρια, όταν η στάθμη καυσίμου στο κύριο ρεζερβουάρ πέσει κάτω από ένα συγκεκριμένο όριο.

Παράλληλα, η οθόνη ενδείξεων του μοντέλου των 5 ιντσών είναι τοποθετημένη σε κατακόρυφο προσανατολισμό, για να διαβάζεται ευκολότερα και σε όρθια θέση οδήγησης. Οι ενδείξεις απεικονίζονται με 2 διαφορετικούς τρόπους: Standard και Rally, με την τελευταία να προσφέρει δυνατότητα απεικόνισης Trip Master, όπως γίνεται και στις μοτοσυκλέτες των Rally. H οθόνη φυσικά προσφέρει και δυνατότητα συνδεσιμότητας με κινητό τηλέφωνο μέσω του Ducati Multimedia System.  

Οι μηχανικοί της Ducati σχεδίασαν την DesertX με στόχο την μεγαλύτερη δυνατή πολλαπλότητα ρόλων. Το εργονομικό τρίγωνο έχει σχεδιαστεί για αποτελεσματική οδήγηση σε όρθια θέση, εκτός δρόμου, ενώ η σέλα βρίσκεται στα 875 χιλιοστά από το έδαφος. Η σιλουέτα του μοντέλου είναι εσκεμμένα στενή, για ευκολότερη πρόσβαση των ποδιών του αναβάτη στο έδαφος.
 
Μαζί με την μοτοσυκλέτα, η Ducati ανακοίνωσε και την διάθεση ενός πακέτου εξοπλισμού αναβάτη, στα χρώματα της μοτοσυκλέτας, για περιορισμένο χρονικό διάστημα, που θα αποτελείται από μπουφάν, παντελόνι και κράνος. Φυσικά θα γίνουν διαθέσιμα και lifestyle ρούχα σχεδιασμένα με έμπνευση το νέο DesertX.
 
Η τιμή του Ducati DesertX είναι 18.600 ευρώ