Η Claire Lomas μπροστά στην ειδικά φτιαγμένη για αυτήν μοτοσυκλέτα της.

Claire Lomas: Αψηφά την παράλυση

Η 38χρονη αναβάτης που έμεινε παραπληγική μετά από ατύχημα, θα οδηγήσει μια ειδικά τροποποιημένη μοτοσυκλέτα, για πολύ καλό σκοπό! Δείτε περισσότερα…

Για την δύναμη ψυχής ορισμένων ανθρώπων, δεν μπορείς να πεις και να κάνεις πολλά. Μπορείς να θαυμάσεις, ωστόσο, και να κάνεις ρεπορτάζ, προκειμένου όλο και περισσότεροι άνθρωποι να καταλάβουν, πόσο σημαντικό είναι να είσαι καλά μέσα σου, όταν όλα έχουν πάει στραβά για σένα.

Ο λόγος για την Claire Lomas, η οποία είναι μία 38χρονη Αγγλίδα κυρία με μεγάλη αγάπη για τις μοτοσυκλέτες. Η παραπληγική Lomas, η οποία οδηγεί μια ειδικά τροποποιημένη Suzuki SV650, θα κάνει από έναν γύρο, σε κάθε πίστα της Βρετανίας, που προσμετρά στο πρωτάθλημα BSB. Οι έξοδοι της Lomas στις πίστες θα ξεκινήσουν από το Silverstone, στις 8 Σεπτεμβρίου.

Μέσα από αυτή την δράση, η Lomas θέλει να δημιουργήσει ενδιαφέρον για την αποκατάσταση τέτοιων τραυματισμών αλλά και να ενισχύσει τόσο το ηθικό των παθόντων, όσο και τις φιλανθρωπικές δράσεις που η ίδια κάνει εδώ και χρόνια.

Τα χρήματα που η Lomas συγκεντρώνει, πηγαίνουν στο ίδρυμα Nicholls, που ασχολείται με την έρευνα τραυματισμών στην σπονδυλική στήλη, το ίδρυμα Matt Hampson που στηρίζει αθλητές με τραυματισμούς και το «The Bike Experience», που δίνει πρόσβαση σε ανθρώπους με αναπηρίες, στον κόσμο της μοτοσυκλέτας», αλλά και όχι μόνο. Ακόμα, η Lomas θα οργανώσει ομαδική βόλτα μοτοσυκλετιστών για τους ίδιους σκοπούς, στις 5 Αυγούστου, κοντά στην πόλη της.

Η Claire Lomas έμεινε παραπληγική, μετά από ατύχημα που είχε το 2007 κατά την διάρκεια ιππασίας. Από τότε, ξεκίνησε άμεσα τις φιλανθρωπικές δράσεις, ενώ έχει αποκτήσει και δύο παιδιά. Τι να πούμε και εμείς… Καλή της επιτυχία σε ότι και αν κάνει.