net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Κτηνώδης ροπή από τον 1200άρη Boxer.

Κινητήρας-Ροπή, ροπή, ροπή…

Η καρδιά του θηρίου είναι ο γνωστός πλέον σε όλους Boxer στην υγρόψυκτη εκδοχή του και αποδίδει 125 ίππους στις 7.750 σαλ με μέγιστη ροπή 12,5kgm  στις 6.500σαλ. Ο κινητήρας έχει νέο αλλαγμένο καταλύτη και νέα δεδομένα διαχείρισης, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις του Euro4. Ένας αποσβεστήρας έχει τοποθετηθεί στον άξονα εξόδου του κιβωτίου ταχυτήτων, ώστε να μειώσει τους κραδασμούς.

Στο στάνταρ εξοπλισμό ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε δύο διαφορετικές χαρτογραφήσεις, την Road και την Rain, οι οποίες έχουν διαφορετική απόκριση στο γκάζι, με την Rain να επηρεάζει περισσότερο την παρεμβατικότητα των ηλεκτρονικών βοηθημάτων και χρησιμεύει σε γλιστερούς δρόμους ή σε συνθήκες βροχής. Με την επιλογή επιπλέον πακέτου εξοπλισμού, δύο νέες χαρτογραφήσεις είναι διαθέσιμες. Η Enduro που χρησιμεύει κατά την κίνηση σε χωμάτινες διαδρομές, μειώνοντας την απόκριση και επηρεάζοντας την λειτουργία των ηλεκτρονικών σε ανάλογο βαθμό και η Dynamic με την οποία η παρέμβαση τον ηλεκτρονικών βοηθημάτων μειώνεται, το γκάζι είναι άμεσο και ο αναβάτης ελεύθερος να ανακαλύψει τα όρια της μοτοσυκλέτας.

Η αλλαγή των Riding modes γίνεται εν κινήσει, μέσω ενός κουμπιού στο δεξί μέρος του τιμονιού και χρειάζεται λίγα δευτερόλεπτα για να σεταριστεί στη μνήμη. Ως στοιχείο του προαιρετικού εξοπλισμού, το Rallye μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στις λειτουργίες Pro, μέσω ενός βύσματος που τοποθετείται σε μια φύσα που βρίσκεται κάτω από τη σέλα. Οι 2 επιπλέον χαρτογραφήσεις επιτρέπουν προσαρμογές στο χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας. Στο Enduro Pro, το Traction παρεμβαίνει στο όρια της πρόσφυσης σε αντίθεση με το στάνταρ Enduro mode και είναι ιδανικό για τους μυημένους σε χωμάτινες διαδρομές.

Η ίδια λογική επικρατεί και στο Dynamic Pro για περισσότερη αμεσότητα και λιγότερη παρέμβαση, για την άσφαλτο. Ο αναβάτης έχει την ελευθερία να αναμείξει διάφορες ρυθμίσεις και αυτό είναι ένα από τα πλεονεκτήματα της αναβαθμισμένης έκδοσης του Rallye.

 

BMW - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ