net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το Dynamic Brake Light επενεργεί σε δύο στάδια κάθε φορά που διαγνώνει απότομο φρενάρισμα.

Το όφελος του Dynamic Brake Light είναι η άμεση ενημέρωση των οχημάτων που ακολουθούν πως μπροστά τους κάποιος φρενάρει.

BMW Dynamic Brake Light

Η BMW Motorrad παρουσιάζει μια νέα τεχνολογική εφαρμογή για την ασφάλεια για τον μοτοσικλετιστή ειδοποιώντας τους άλλους χρήστες του δρόμου όταν η μοτοσικλέτα υποχρεώνεται σε απότομο φρενάρισμα.

 
To Dynamic Brake Light είναι τόσο απλό, όσο και σπουδαίο στη λογική του. Αν η μοτοσικλέτα φρενάρει απότομα από ταχύτητες 50 χ.α.ώ. και πάνω τότε το φως του φρένου αναβοσβήνει σε συχνότητα 5 Hz (δηλαδή 5 φορές το δευτερόλεπτο). Όταν η ταχύτητα του οχήματος έχει φτάσει στα 14 χ.α.ώ., δηλαδή λίγο πριν την ακινητοποίηση, αυτόματα ανάβει και τα αλάρμ. Αυτά θα παραμείνουν σε λειτουργία μέχρι η μοτοσικλέτα να ξανακινηθεί σε ταχύτητα 20 χ.α.ώ. και άνω.

Το σύστημα αυτό θα μπει σε εφαρμογή από την επόμενη χρονιά (2016) και θα είναι διαθέσιμο στις μοτοσικλέτες R1200GS, R1200GS Adventure και S1000XR που θα είναι εφοδιασμένες με το έξτρα ABS Pro - το οποίο είναι μέρος του ηλεκτρονικού πακέτου Ride Modes Pro.

Επίσης, από το 2016 θα είναι μέρος του στάνταρ εξοπλισμού στα εξακύλινδρα K1600GT, GTL και GTL Exclusive.

 

BMW - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ