Σας κρύβουν την ορατότητα τα αυτοκίνητα; Δείτε μέσα από τα κρύσταλλά τους!

Το μυστικό για καλύτερη οδήγηση που ούτε φανταζόσουν!

Μια λεπτομέρεια που την συναντάμε συνεχώς μπροστά μας, αλλά ίσως δεν έχουμε διακρίνει κατάλληλα! Μπορείτε να φανταστείτε ποια είναι;

Ως μοτοσυκλετιστές, αντιμετωπίζουμε συνεχώς μποτιλιαρισμένους δρόμους και, εν γένει, πολλά αυτοκίνητα γύρω μας. Τέτοιες συνθήκες βέβαια δυσκολεύουν αλλά και κάνουν πιο επικίνδυνη την οδήγηση σε πυκνές συνθήκες κυκλοφορίας… υπάρχει όμως ένα μυστικό «όπλο» που είναι συνεχώς στην διάθεσή μας, αλλά δεν το σκέφτονται όλοι απαραίτητα! 

Ποιο είναι αυτό;  Ας σκεφτούμε πρώτα το εξής: Η σωστή οδήγηση μοτοσυκλέτας εξαρτάται άρρηκτα, από τα μάτια του αναβάτη, το βλέμμα και το οπτικό του πεδίο, αλλά και την ικανότητά του να κοιτά σωστά. Σε πυκνές συνθήκες κυκλοφορίας πολλοί αναβάτες ψάχνουν διέξοδο ανάμεσα από τα αυτοκίνητα και προσπαθούν να δούν, όπου και όπως μπορούν. Αυτό όμως που πολλοί αναβάτες ίσως δεν έχουν σκεφτεί, είναι να κοιτάξουμε μέσα από τα κρύσταλλα των άλλων αυτοκινήτων!

Αυτό είναι λοιπόν το μυστικό σου «όπλο»: τα κρύσταλλα των γύρω οχημάτων.

Πράγματι, ένας αναβάτης που αναζητά το επόμενο οπτικό σημείο αναφοράς του ή την καλύτερη ορατότητα, μπορεί να δει πολλά περισσότερα, αν χρησιμοποιήσει τα κρύσταλλα του εμπρός αυτοκινήτου, για παράδειγμα, προκειμένου να το πετύχει. Μάλιστα, μερικές φορές αυτό ίσως να είναι και μία καίρια κίνηση για την ασφάλεια του αναβάτη, αν δει μέσα από τα τζάμια ενός αυτοκινήτου, στο εσωτερικό μιας κλειστής στροφής, για παράδειγμα, προκειμένου να εξασφαλίσει την σωστή ορατότητα. Πρόκειται για μια τεχνική η οποία μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε από αύριο, χωρίς φόβο ή ανασφάλεια, αφού ουσιαστικά δεν απαιτεί από εσάς κάτι παραπάνω σε οδηγικό επίπεδο, αλλά μπορεί να σας δώσει πολλά, καθώς πολλοί χρήστες του δρόμου βλέπουν τα άλλα οχήματα ως εμπόδιο και ψάχνουν οπτικές διαφυγές, γύρω τους, ενώ υπάρχουν μπροστά στα μάτια τους. 

Το ελεύθερο οπτικό πεδίο σε μία μοτοσυκλέτα είναι άκρως σημαντική παράμετρος –σε περίπτωση βέβαια, που δεν το έχετε ήδη διαπιστώσει. Σκεφτείτε πόσες φορές βρισκόμαστε πίσω από ένα φορτηγό ή ψηλό, αδιαφανές όχημα, και θέλουμε ασυναίσθητα να το προσπεράσουμε, διότι νιώθουμε μια αβεβαιότητα… Και αυτό οφείλεται,  στο οπτικό «άνοιγμα» που μπορούν τα αυτοκίνητα να μας προσφέρουν. Δοκιμάστε αυτή την τεχνική, φυσικά με προσοχή και σύνεση, και θα μας θυμηθείτε. Μπορεί να πάει την οδήγησή σας σε άλλα επίπεδα!