Κοντά τελικά εξάτμισης

Πιρούνι Norton Roadholder

750 κυβικά

Αγωνιστική σε δημοπρασία

Μια μοναδική αγωνιστική Norton Featherbed 750 θα βγει στο «σφυρί» στις 25 Ιανουαρίου σε δημοπρασία στο Las Vegas.

Η συγκεκριμένη Featherbed 750 Road Racer κατασκευάστηκε από τον Sonny Angel, ο οποίος διατηρούσε αντιπροσωπεία της Norton στην Καλιφόρνια, με σκοπό την αγωνιστική χρήση. Αρχικά, πήρε δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα 650 κυβικών του 1962, αύξησε τη χωρητικότητά του στα 750 κυβικά και χρησιμοποίησε διπλά καρμπυρατέρ της Amal. Στη συνέχεια τον τοποθέτησε σε πλαίσιο Featherbed, που ήταν μια πολύ δημοφιλής επιλογή εκείνης της εποχής.

Η πρωτεύουσα μετάδοση συνδέει με αλυσίδα τον κινητήρα με κιβώτιο ταχυτήτων 4 σχέσεων, ενώ ο πίσω τροχός επέτρεπε την γρήγορη αλλαγή γραναζιών. Στο εμπρός μέρος τοποθετήθηκε πιρούνι Norton Roadholder και κλιπ ονς. Δεν υπήρχε ανάγκη για ταχύμετρο, φωτιστικά σώματα ή φλάς, αφού δεν προοριζόταν για χρήση σε δρόμο, οπότε αφαιρέθηκαν όλα κι έμεινε μόνο ένα στροφόμετρο.

Το ρεζερβουάρ αλλάχθηκε με ένα μεγαλύτερης χωρητικότητας της Manx και συγκρατείται από δερμάτινο λουρί, ενώ έχει εσοχές για τα γόνατα του αναβάτη. Number plates με τον αριθμό «5» έχουν τοποθετηθεί εμπρός και στα πλάγια της μοτοσυκλέτας και την αγωνιστική εμφάνιση ενισχύουν οι εξατμίσεις με τα πολύ κοντά τελικά.

Η μοτοσυκλέτα έχει ανακατασκευαστεί πριν μερικά χρόνια και λειτουργεί κανονικά, ενώ η τιμή της αναμένεται να φτάσει τα 20.000 δολάρια δηλαδή περίπου 16.300 ευρώ.