Αυτές είναι οι εικόνες που δείχνουν το νέο Atlas της Norton...

Αυτές είναι οι εικόνες που δείχνουν το νέο Atlas της Norton...

Νέα Norton Atlas scrambler

Νέο μοντέλο στην κατηγορία των scrambler, που ακούγεται ότι θα κοστίζει κάτω από 10 χιλιάρικα! Τι ακριβώς ετοιμάζει η Norton;

Η ιστορική Βρετανική Norton έχει αναβιωθεί επιτυχώς τα τελευταία έτη και το superbike της, V4 RR, έχει προκαλέσει αίσθηση στους μοτοσυκλέτες εντός και εκτός Βρετανίας. Ωστόσο, φαίνεται ότι η μάρκα δεν έχει σκοπό να μείνει μόνο στην ελίτ κατηγορία, αλλά θα παρουσιάσει και μια νέα scrambler μοτοσυκλέτα, διεκδικώντας μερίδιο σε μία από τις πιο δυνατές κατηγορίες της εποχής.



Οι εικόνες που βλέπετε απεικονίζουν το νέο μοντέλο, που θα λέγεται «Atlas», όπως δημοσιεύθηκε. Τα σχέδια προέρχονται απευθείας από την Norton και δεν αποτελούν κανενός είδους «κατασκοπεία» ή εικασία, ενώ το όνομα δεν είναι καθόλου τυχαίο: Αποτελεί φόρο τιμής σε ένα μοντέλο της εταιρείας του 1962, το οποίο ήταν επίσης Scrambler με κυβισμό  750 κ.εκ.

Ωστόσο, το σύγχρονο Atlas θα είναι 650 κυβικών και ο δικύλινδρος κινητήρας που θα  χρησιμοποιεί, θα προέρχεται απευθείας από τον V4 της V4 RR. Ουσιαστικά, θα είναι ο αρχικός κινητήρας μείον 2 κυλίνδρους και σύμφωνα με όσα στοιχεία είναι διαθέσιμα τώρα, θα αποδίδει κάπου μεταξύ 70 και…100 ίππων.

Η μοτοσυκλέτα θα χτίζεται επάνω σε ένα νέο πλαίσιο από ατσάλι, σωληνωτό, ενώ γίνεται γνωστό ότι μιλάμε για δύο εκδόσεις της, με την πιο «υψηλή» να φέρει φρένα της Brembo και άλλα αξεσουάρ από το επάνω ράφι. Κατά πάσα πιθανότητα λοιπόν, αναμένεται ότι η διαφορά της ισχύος μεταξύ των εκδόσεων μπορεί να είναι και σημαντική.

Αν η μοτοσυκλέτα υλοποιηθεί ακριβώς όπως βλέπουμε τις εικόνες, μιλάμε για μία «καθαρόαιμη» Scrambler, η οποία μάλιστα θα έχει και ακτινωτούς τροχούς, πιθανόν 17 και 19 ιντσών. Ακόμα, βλέπουμε από την εικόνα την ύπαρξη ανεστραμμένου πιρουνιού, ποδιάς προστασίας του κινητήρα, μεγάλο αλουμινένιο ψαλίδι, τιμόνι με κεντρικό μπαράκι και ψηλά τοποθετημένη εξάτμιση.



Οι άνθρωποι της Norton δηλώνουν ότι η μοτοσυκλέτα θα γίνει διαθέσιμη σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές, με την «μικρή» έκδοση του Atlas να αναμένεται να κοστολογηθεί κάτω από τις 10.000 λίρες Αγγλίας. Όπως δηλώνει και ο Simon Skinner της Norton, η προσιτή τιμή αποτελεί προτεραιότητα για το εργοστάσιο, το οποίο επιθυμεί να αυξήσει την παραγωγή του. Επιπλέον, ο Skinner κάνει σαφές ότι στόχος της εταιρείας δεν είναι ένα «ρετρό» scrambler, αλλά μια σύγχρονη μοτοσυκλέτα της κατηγορίας, κάτι σαν το Ducati Desert Sled ή το Yamaha XSR700 για παράδειγμα. Πως σας φαίνεται η μοτοσυκλέτα; Θα την δούμε άραγε και στην Ελλάδα ποτέ;