net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Τη συνεργασία τους και επίσημα ανακοίνωσαν οι BMW Motorrad και TVS Motor.

Επίσημη συμφωνία BMW-TVS

Στην επίσημη ανακοίνωση της μεταξύ τους συνεργασίας προχώρησαν οι BMW Motorrad και TVS Motor η οποία αρχικά, τουλάχιστον, θα είναι σε τεχνολογικό επίπεδο.

 
Οι δύο εταιρίες βρίσκονταν σε συζητήσεις για μια πιθανή συνεργασία από τον περασμένο Ιούλιο με τις φήμες να κάνουν λόγο ακόμη και για εξαγορά μεριδίου της BMW από την TVS Motor, η οποία αποτελεί τον 4ο μεγαλύτερο κατασκευαστή στην Ινδία με πωλήσεις που πλησιάζουν τα δύο εκατ. μονάδες ετησίως.

Σύμφωνα με το Reuters οι δύο εταιρίες θα εξελίξουν και θα παράξουν από κοινού μια σειρά από μοτοσικλέτες με χωρητικότητες κάτω από 500 κ.εκ. Τα μοντέλα αυτά θα πωλούνται ξεχωριστά από κάθε κατασκευαστή (ο καθένας θα χρησιμοποιεί το δικό του σήμα με αλλαγές λογικά και στη σχεδίαση) μέσω του δικού του δικτύου εμπόρων στην ινδική αγορά. 

Η εν λόγω συνεργασία αναμένεται να αποφέρει σημαντικά οφέλη και για τους δύο κατασκευαστές. Μέσω της TVS, η BMW αποκτά πρόσβαση στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου, που σε γενικές γραμμές αγνοούσε μέχρι στιγμής, ενώ τα μοντέλα της ινδικής εταιρίας θα δεχτούν μια «δυνατή ένεση» όσον αφορά στο τεχνολογικό επίπεδο. Το συγκεκριμένο κομμάτι της αγοράς, τα μοντέλα δηλαδή που προτάσσουν την τεχνολογία ως το ισχυρό τους σημείο ήταν και εκείνο που είχε την μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση την χρονιά που μας πέρασε, στην Ινδία, η οποία ανήλθε στο 25%.

«Σκοπεύουμε να εκμεταλλευτούμε τα δυνατά μας σημεία (ο ένας του άλλου) και να παρουσιάσουμε μια νέα σειρά προϊόντων τα οποία θα προσφέρουν τεχνολογία αιχμής στους πελάτες μας.» δήλωσε ο πρόεδρος της TVS, Venu Srinivasan.

Από την μεριά των Γερμανών ο πρόεδρος της, BMW Motorrad, Stephan Schaller, ανέφερε ότι θα «χρησιμοποιήσουν» αυτή τη συνεργασία με την TVS για να εξελίξουν μικρότερες και λιγότερο δυνατές μοτοσικλέτες.

Τελευταία φορά που η TVS συνεργάστηκε με μεγάλο κατασκευαστή ήταν με την Suzuki, μια σχέση που κράτησε 19 ολόκληρα χρόνια και έληξε το 2001.

Τα πρώτα δείγματα αυτής συνεργασίας BMW-TVS αναμένεται να δουν το φως της παραγωγής το 2015.

 

BMW - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ