net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η αισθητική του παπιού της Honda είναι σύγχρονη και σε κάποια σημεία αιχμηρή.

Honda Innova 125i : Ισόβιος μονάρχης

Τιμή: 2.195 ευρώ

Τα τελευταία χρόνια, το παπί της Honda βρίσκεται μονίμως στην κορυφή της προτίμησης του ελληνικού κοινού, με εξαίρεση κάποια μικρά διαστήματα. Και επιστρέφει την αγάπη που του δείχνουν οι αναβάτες, με πρακτικότητα και οικονομία.

Τo Innova διαθέτει όλα εκείνα τα προσόντα που πρέπει να έχει ένα παπί και τα εμπλουτίζει με δικά του στοιχεία, όπως τα μεγαλύτερα επίπεδα πρακτικότητας, η σύγχρονη αλλά όχι κραυγαλέα εμφάνιση, και η αξιοπιστία. Τα καταφέρνει άριστα, με αυτόν τον τρόπο, στο τρίπτυχο πρακτικότητα – οικονομία – εμφάνιση. Όσον αφορά στο σχεδιασμό, αυτός διαθέτει έντονες σχεδιαστικές γραμμές, δίνοντας μια sport αισθητική στο Innova, χωρίς όμως να παραγκωνίζει την πιο μετριοπαθή σύγχρονη αισθητική. Η διαφορά σε αυτόν τον τομέα παίζεται στις λεπτομέρειες. Εκεί επικρατούν οι δύο εισαγωγές αέρα στο πάνω μέρος της ποδιάς, αλλά και ο πίνακας οργάνων, ένας από τους ομορφότερους στην κατηγορία.

Εσωτερικός κόσμος
Όπως και τα βιβλία όμως, ένα παπί δεν πρέπει να κρίνεται από το… εξώφυλλο του, αλλά από αυτά που κρύβει μέσα του. Ο κινητήρας του Innova διαθέτει σύστημα ηλεκτρονικού ψεκασμού, προκειμένου να πληροί τις προδιαγραφές Euro 3 και αποδίδει 9,2 ίππους στις 7.500 σ.α.λ. και 1 kgm ροπής στις 3.000 σ.α.λ.. Η λειτουργία του είναι ελαστική και απόλυτα γραμμική, χωρίς τρύπες ή ξεσπάσματα στην απόδοσή της. Έτσι, θα χρησιμεύσει ως «δάσκαλος» σε κάθε άπειρο αναβάτη και θα βολέψει τον πιο έμπειρο στις μετακινήσεις του στην πόλη. Το κιβώτιο είναι αθόρυβο, μαλακό και οι σχέσεις είναι σχετικά μακριές, ώστε να μη συμπεριφέρεται νευρικά. Την ίδια φιλική προσέγγιση ακολουθεί και ο περιφερειακός εξοπλισμός. Σαν σύνολο, τα φρένα είναι ικανά να επιβραδύνουν και να ακινητοποιήσουν το ελαφρύ παπί, χωρίς να κινδυνεύσει ή να τρομάξει ο αναβάτης. Οι αναρτήσεις, από την άλλη, είναι άνετες και πληροφορούν για κάθε ανωμαλία, χωρίς, όμως, να κοπανάνε στους ελληνικούς δρόμους. Η άνεση πάνω στο Innova ενισχύεται και από τη σωστή σέλα και την εργονομική θέση οδήγησης. Όλα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα ένα παπί που θα προσφέρει πολλά στον αναβάτη του. Εκτός από το να παίζει τον αυτονόητο ρόλο του να μεταφέρει τον αναβάτη του από το ένα σημείο στο άλλο, το Innova συγκεντρώνει πάνω του όλα τα θετικά στοιχεία ενός καλού και αξιόπιστου παπιού. Χωράει να περάσει από παντού, διαθέτει μεγάλο κόψιμο τιμονιού, είναι ασφαλές για ψηλούς ή μη αναβάτες και συμπεριφέρεται όπως ακριβώς θα περίμενες. Επιπλέον, η σχετικά ψηλή σέλα, σε συνδυασμό με το μικρό βάρος αλλά και η σταθερότητά του ακόμη και σε μεγάλες ταχύτητες, θα κάνουν το Innova παιχνιδάκι στα χέρια ακόμη κι ενός άπειρου αναβάτη, δίνοντάς του τον απόλυτο έλεγχο.

 

?????????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ