net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Δοκιμάζουμε το ανανεωμένο δικύλινδρο naked

Το λευκό ER-6n προστέθηκε σήμερα στα προς δοκιμή μοντέλα του Moto Τρίτη και αμέσως συγκέντρωσε το ενδιαφέρον σύσσωμης της συντακτικής ομάδας. Σχεδιαστικά, οι διαφορές σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο διακρίνονται με τη πρώτη ματιά, χωρίς ωστόσο να χαθεί ο ιδιαίτερος χαρακτήρας.

 
Όμως οι αλλαγές στο νέο ER-6n εκτείνονται και σε άλλους τομείς πέραν της σχεδίασης, καθιστώντας έτσι το νέο μοντέλο πλήρως ανανεωμένο. Συγκεκριμένα έχουν επανασχεδιασθεί το πλαίσιο και το ψαλίδι, χωρίς η γεωμετρία της μοτοσικλέτας να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό. Ο πίνακας οργάνων είναι νέος, συνδυάζοντας ψηφιακές και αναλογικές ενδείξεις, ενώ έχουν γίνει αλλαγές στη ρύθμιση του ψεκασμού, προκειμένου να βελτιωθεί η απόκριση στην χαμηλή και μεσαία περιοχή λειτουργίας του κινητήρα. Νέο και μεγαλύτερο κατά 40 χλστ. στο πλάτος είναι το ψυγείο, βελτιώνοντας τις θερμο-απαγωγικές ιδιότητες του. Βελτιωμένο παρουσιάζεται και το μπροστινό φρένο, στο οποίο και έχουν πραγματοποιηθεί αλλαγές που αποσκοπούν σε καλύτερη αίσθηση και προοδευτικότητα. Τέλος, όπως έχει ήδη αναφερθεί, τα πλαστικά της μοτοσικλέτας έχουν επανασχεδιασθεί και φέρουν πλέον πιο «αιχμηρές» γραμμές προσδίδοντας στο σύνολο ένα επιθετικό χαρακτήρα.

Σε ότι αφορά στη συμπεριφορά της μοτοσικλέτας στο δρόμο, οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ καλές, με το ER-6n να διατηρεί τη «ζωντάνια» που χαρακτηρίζει όλα το μοντέλα που φέρουν τον συγκεκριμένο δικύλινδρο κινητήρα των 650 κ.εκ. Εκτός της ελαφρώς διαφορετικής θέσης οδήγησης, οι αλλαγές δεν γίνονται άμεσα αισθητές και αυτό γιατί στο σύνολο τους αποσκοπούν στο να «ραφιναριστεί» η μοτοσικλέτα και όχι στο να αλλάξει ριζικά.

Περισσότερα για το νέο ER-6n της Kawasaki, μπορείτε να βρείτε πολύ σύντομα σε κάποιο από τα επόμενα τεύχη του Moto Τρίτη.

 

KAWASAKI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ