net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Yamaha XJ6: Πρώτες εντυπώσεις

Μόλις σήμερα κατέφθασε στα γραφεία του περιοδικού το ολοκαίνουργιο XJ6 της Yamaha και αμέσως σήμανε συναγερμός! Τι και αν ο καιρός δημιούργησε ένα καθ’ όλα εχθρικό για μοτοσικλέτα περιβάλλον; Εμείς οδηγήσαμε για λίγο το XJ6 και σας μεταφέρουμε τις πρώτες μας εντυπώσεις.

 
Αυτό που προκαλεί εντύπωση πρωτίστως, είναι ότι το XJ6 φαίνεται πολύ πιο όμορφο από κοντά από ότι στις φωτογραφίες. Η σχεδίαση του είναι σύγχρονη και δυναμική με «highlights»τη μάσκα και την ουρά που μαγνητίζουν τα βλέμματα. Απαρατήρητο είναι σίγουρο πως δεν θα περάσει στον δρόμο, χωρίς ωστόσο να γίνεται κραυγαλέο η εκκεντρικό. Η ποιότητα κατασκευής βρίσκεται συνολικά σε πολύ υψηλό επίπεδο, αν και οι «ψείρες» στο γραφείο παρατήρησαν πως θα ήθελαν τις καλωδιώσεις που περνάνε γύρω από τον λαιμό να είναι πιο τακτοποιημένες.

Η θέση οδήγησης είναι πολύ καλή και προσφέρει την αίσθηση του γνώριμου περιβάλλοντος. Τίποτε δεν ξενίζει και όλα είναι στη θέση που περιμένεις να τα βρεις, εργονομικά τοποθετημένα. Κάποιοι εξέφρασαν παράπονα σχετικά με την απόσταση σέλας - τιμονιού, αλλά αφ ένος ο σωματότυπος τους δεν είναι αυτός που ονομάζουμε ακριβώς «μέσος» και αφ ετέρου, η δυνατότητα ρύθμισης του τιμονιού μπορεί να αναπροσαρμόσει όλη την θέση οδήγησης.

Οδηγικά περιοριστήκαμε λόγω καιρού σε μικρού βεληνεκούς σύντομες βόλτες και ομόφωνα καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως ο κινητήρας έχει αρκετή ροπή στις χαμηλές στροφές και είναι πολύ ελαστικός. Το κιβώτιο είναι μαλακό και θετικότατατο στις εναλλαγές των σχέσεων και άνετα μπορείς να βάλεις μια τρίτη και να την ξεχάσεις εκεί βολτάροντας σε χαλαρούς ρυθμούς.

Οι αναρτήσεις κλίνουν προς την πλευρά της άνεσης, αποσβένοντας γλυκά τις ανωμαλίες του οδοστρώματος, ενώ τα φρένα είναι φιλικά και εύκολα μπορούν να παρεξηγηθούν ως αδύναμα. Πάντως στις σημερινές συνθήκες, σταματούσαν το XJ6 αποτελεσματικά και χωρίς δράματα στη βροχή. Η αίσθηση της μοτοσικλέτας είναι πολύ ελαφριά και το βάρος της το καταλαβαίνεις μόνο σε επιτόπιους ελιγμούς, αλλά δεν είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας.

Σε γενικές γραμμές οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ θετικές, με το XJ6 να αφήνει πολλές υποσχέσεις σχετικά με τον user friendly χαρακτήρα του. Θα επανέλθουμε σύντομα,με ακόμη περισσότερα στοιχεία, ενώ το πλήρες test του XJ6 θα δημοσιευθεί στο τεύχος Νο6 του Moto Τρίτη που θα κυκλοφορήσει στις 17 Μαρτίου.

Η διάθεση του Yamaha XJ6 έχει ήδη ξεκινήσει, με τις τιμές να ανέρχονται στα 6.500€ για την βασική έκδοση και 7.300€ για την έκδοση με ABS.

 

YAMAHA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ