net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Triumph Tiger 955... μείον 1.000 ευρώ

Γιατί όχι; Ένα βρετανικό τρικύλινδρο On-Off, μακράν το δυνατότερο της κατηγορίας του, με πολύ καλή συμπεριφορά στην άσφαλτο και μεγάλη απόσταση από το έδαφος, για να κατεβαίνεις και στις παραλίες. Τώρα μάλιστα που είναι και φθηνότερο… ποιό τη χάρη του!

 
Οι απανταχού λάτρεις του…τίγρη της Triumph μάλλον θα αγαλλιάσουν με την καινούργια προσφορά της ελληνικής αντιπροσωπείας. Το Tiger των 955 κυβικών θα πωλείται πλέον στην τιμή των 9.990 έναντι των 10.990 που κόστιζε μέχρι σήμερα. Ίσως λοιπόν ήρθε η στιγμή που περιμένατε για να αποκτήσετε ένα…ασφάλτινο On-Off, το οποίο στέκεται αρκετά καλά απέναντι στον πιο σύγχρονο ανταγωνισμό, με το ατού βέβαια που του δίνει το τρικύλινδρο μοτέρ του. Ιδιαίτερα αυτό το τελευταίο κάνει σαφές ότι το μοντέλο προσανατολίζεται κυρίως στο γρήγορο και ασφαλή τουρισμό, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τη μετακίνηση στο χώμα (όπως…όλη η κατηγορία άλλωστε, ας μην κρυβόμαστε!).

Η γρήγορη οδήγηση συμπεριλαμβάνεται στις αρετές του Tiger, μαζί με την άνετη και μεγάλη σέλα, η οποία θα φιλοξενήσει επάνω της δύο άτομα για πολλά συνεχόμενα χιλιόμετρα. Η προστασία από τα καιρικά φαινόμενα είναι από τις καλύτερες, με τη μεγάλη και σχεδόν κάθετη ζελατίνα να παίζει πρωταρχικό ρόλο στον τομέα αυτό. Η όρθια θέση οδήγησης δύσκολα θα κουράσει, ενώ η μετακίνηση μέσα στα όρια της πόλης δεν αποτελεί άγνωστο τομέα για τον τίγρη, καθώς το σχετικά «λογικό» πλάτος σε συνδυασμό με το ψηλό τιμόνι (και άρα τους ψηλούς καθρέπτες) δε θα αποτελέσουν πρόβλημα για τον καθημερινό αναβάτη. Το μόνο που θα προβληματίσει είναι το πλάτος του τιμονιού (και όχι της υπόλοιπης μοτοσικλέτας), το οποίο είναι αρκετά μεγάλο για τα…μποτιλιαρίσματα. Από την άλλη όμως προσφέρει καλό μοχλό για συνεχείς αλλαγές κατεύθυνσης, ενώ θα βοηθήσει στο να «ρίξετε» την κάπως βαριά μοτοσικλέτα από τη μία στροφή στην άλλη. Το πιρούνι έχει ελαφρώς σκληρή λειτουργία, κάτι το οποίο βοηθάει στη…σπορ οδήγηση, ενώ η πίσω ανάρτηση έχει μαλακότερα χαρακτηριστικά, με δυνατότητα όμως ρυθμίσεων.

Σε γενικές γραμμές πάντως οι αναρτήσεις λειτουργούν άριστα, συνδυάζοντας με τον καλύτερο τρόπο άνεση, συμπεριφορά αλλά και ασφάλεια. Πολύ αποτελεσματικά είναι και τα φρένα, τα οποία διαθέτουν τόσο αίσθηση όσο και προοδευτικότητα, με τα τεράστια μπροστινά δισκόφρενα να αναλαμβάνουν το κύριο μέρος της επιβράδυνσης. Άσε που σε αυτή την τιμή συμπεριλαμβάνονται και οι πλαϊνές βαλίτσες στο χρώμα της μοτοσικλέτας! Τι περιμένετε;

 

TRIUMPH - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ