net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος net.mototriti.gr Testbook τεύχος
  • 1.459 ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
    Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Share

Test μεταχειρισμένων

Test μεταχειρισμένων
Yamaha DT 125 ×
Σε νέους δρόμους
yamaha, yamaha dt - Μετά από 37 χρόνια αποκλειστικά χωμάτινης παρουσίας, η σειρά των DT μπαίνει πλέον σε νέα μονοπάτια, εισχωρώντας και στην κατηγορία των Supermoto με την παραγωγή της έκδοσης X, συμβαδίζοντας απόλυτα με τις απαιτήσεις των καιρών.
Μετά από 37 χρόνια αποκλειστικά χωμάτινης παρουσίας, η σειρά των DT μπαίνει πλέον σε νέα μονοπάτια, εισχωρώντας και στην κατηγορία των Supermoto με την παραγωγή της έκδοσης X, συμβαδίζοντας απόλυτα με τις απαιτήσεις των καιρών.
Το λογότυπο DT αποτελεί, αναμφίβολα, ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία της Yamaha και ένα από εκείνα που καθιέρωσαν την εταιρεία στη συνείδηση των απανταχού μοτοσικλετιστών. Γενιές και γενιές αναβατών γαλουχήθηκαν πάνω στη σέλα των μοντέλων της σειράς, τα οποία εκτιμήθηκαν σε μεγάλο βαθμό για το "σκληροτράχηλο" χαρακτήρα και την απλότητά τους. Η "ζωή" των DT ξεκίνησε το μακρινό 1968 με την παρουσίαση του DT-1, ενώ ακολούθησε μια σειρά ανανεώσεων και αναβαθμίσεων για να πάρει το μοντέλο τη σημερινή του μορφή. Η χωρητικότητα του κινητήρα μπορεί να παρουσίαζε τάσεις αυξομείωσης (καθώς παράχθηκαν DT από 50 έως 400 κ.εκ., μέχρι να "κλειδώσει" τελικά στις μέρες μας στα 125 κ.εκ.), παρέμενε ωστόσο πάντα δίχρονος, τονίζοντας την "άγρια" και επιθετική πλευρά του μοντέλου. Στην πορεία τους μέσα στο χρόνο, τα DT κέρδισαν -είναι αλήθεια- πιστούς "οπαδούς", οι καιροί όμως αλλάζουν και κάθε μοτοσικλέτα που θέλει να παραμείνει στο προσκήνιο πρέπει να προσαρμόζεται με τρόπο τέτοιο ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις κάθε εποχής. Υπό αυτό το πρίσμα, λοιπόν, η Yamaha παρουσίασε το πρώτο DT Supermoto, προσθέτοντας το διακριτικό X στην ονομασία του, με σκοπό να πλαισιώσει το endurάδικο R και να ενδυναμώσει τη θέση της εταιρείας στην αγορά. Το καταλαβαίνεις από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα ρίξεις τα μάτια σου επάνω του. Αυτή η μοτοσικλέτα, δεν μοιάζει με καμία άλλη! Αποστασιοποιείται εντελώς από τη mainstream σχεδίαση των μέχρι τώρα "γυμνών", έχει απίστευτη δύναμη, τόσο για την κατηγορία της όσο και γενικότερα, και θα καταφέρει να χωρέσει άνετα δύο άτομα, χωρίς να χάσει ούτε χιλιοστό βάρους από τον εκρηκτικό χαρακτήρα της! Η σύγκριση με ένα άλλο μοντέλο είναι αναπόφευκτη! Ναι, η BMW έκανε τη σωστή κίνηση, εκμεταλλευόμενη την απίστευτη τεχνολογία που κρύβεται πίσω από το K1200S (ένα "εργαλείο" ταχύτητας, το οποίο επιταχύνει, στρίβει και φρενάρει σαν ένα πραγματικό μοντέρνο superbike), για να δημιουργήσει το K1200R. Στην ουσία, εκτός από την πλαστική "φορεσιά" και τη διαφορετική εργονομία, οι δύο μοτοσικλέτες δεν διαφέρουν και τόσο πολύ μεταξύ τους. Κι όμως, παρ' όλες τις ομοιότητες, έχουν εντελώς διαφορετικό… ταμπεραμέντο! Το R είναι δυνατό, αλλά την ίδια στιγμή ευκίνητο και σβέλτο, αλλά συνάμα εκπληκτικά υπάκουο όλες εκείνες τις στιγμές που θέλεις απλά να πας "γρήγορα" χωρίς περαιτέρω εξτρεμισμούς. Μία μοτοσικλέτα, η οποία αντιπροσωπεύει τον ιδανικό συνδυασμό αγριάδας και φινέτσας!

 
 Yamaha DT 125 ×
Εμφάνιση
Κινητήρας/ κιβώτιο
Πλαίσιο/Αναρτήσεις
Εξοπλισμός
Οδηγώντας
Συμπέρασμα