4 Tips για να είναι πάντα σαν καινούργια

Διαβάστηκε από 39441 αναγνώστες

Η φροντίδα της μοτοσυκλέτας είναι μέρος της απόλαυσης του να είσαι ιδιοκτήτης. Δες τώρα πως το σωστό πλύσιμο και η περιποίηση των βαμμένων και άβαφων μερών, θα κάνει τη μοτοσυκλέτα σου να αποκτήσει την αρχική της λάμψη.

Η περιποίηση της μοτοσυκλέτας είναι μια διαδικασία που ενισχύει τη σχέση μεταξύ οχήματος και ιδιοκτήτη. Ακολουθώντας μικρές συμβουλές μπορείς να επαναφέρεις και να διατηρήσεις την εμφάνιση της μοτοσυκλέτας σου σαν καινούργια για πολλά χρόνια αφιερώνοντας ελάχιστα χρήματα και χρόνο. 

Μη χρησιμοποιείς άγριο σφουγγάρι και μην τρίβεις με δύναμη κατά το πλύσιμο. 

Κατά τη διάρκεια του πλυσίματος, χρησιμοποίησε ένα μαλακό και καθαρό σφουγγάρι. Αν το σφουγγάρι που χρησιμοποιείς είναι βρώμικο, απλά τρίβεις τη βρωμιά στη μοτοσυκλέτα κάνοντας γρατζουνιές στο βερνίκι των βαμμένων επιφανειών. Για να φύγουν αυτές πρέπει να γίνει μια διαδικασία διόρθωσης κι επαναφοράς χρώματος από εξειδικευμένο επαγγελματία και απαιτεί τη χρήση ειδικών μηχανημάτων και αλοιφών, για να επανέλθει η αρχική γυαλάδα στο χρώμα.
 
Μπορείς να προστατεύσεις τα βαμμένα μέρη με φυσικό ή συνθετικό κερί ή κάποια κεραμική επίστρωση.

Η προστασία των βαμμένων μερών της μοτοσυκλέτας είναι απαραίτητη προκειμένου αυτά να αποκτήσουν αντοχή σε γδαρσίματα και χτυπήματα. Υπάρχουν διάφορα υλικά που παρέχουν προστασία με τα πιο διαδεδομένα να είναι τα φυσικά ή τα συνθετικά κεριά. Η εφαρμογή τους είναι εύκολη, αλλά η διάρκειά τους δεν ξεπερνά τους 3 μήνες για τα φυσικά και τους 6 για τα συνθετικά κεριά. Η λύση της κεραμικής επίστρωσης είναι πιο ακριβή και ίσως χρειαστεί να απευθυνθείς σε ειδικό, αλλά με την κατάλληλη προσοχή παρέχει προστασία για πάνω από δυο χρόνια.

Για να επαναφέρεις το χρώμα στα ξεθωριασμένα μαύρα, άβαφα πλαστικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο ενυδατικό γαλάκτωμα ή σπρέι.

Η έκθεση στον ήλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες κάνει τα μαύρα άβαφα πλαστικά να ξεθωριάζουν και να κάνουν τη μοτοσυκλέτα να φαίνεται γερασμένη. Υπάρχουν στην αγορά πολλά ενυδατικά προϊόντα σε μορφή γαλακτώματος ή σπρέι τα οποία επαναφέρουν την εικόνα των πλαστικών και τα προστατεύουν. Δεν κοστίζουν ακριβά και η εφαρμογή τους γίνεται εύκολα με ένα σφουγγαράκι, αλλά θα πρέπει η διαδικασία να επαναλαμβάνεται συχνά. 

Μετά το πλύσιμο μη ξεχάσεις να  λιπάνεις την αλυσίδα.

Το νερό σε συνδυασμό με το σαπούνι αφαιρούν μέρος του λιπαντικού που υπάρχει στην αλυσίδα και σε άλλα κινούμενα μέρη εξωτερικά της μοτοσυκλέτας. Αν χρησιμοποιείς πιεστικό μηχάνημα, το φαινόμενο αυτό είναι πιο έντονο. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητη η λίπανση μετά από κάθε πλύσιμο. Για την αλυσίδα χρησιμοποίησε κατάλληλο λιπαντικό σπρέι, ενώ ανάλογη προσοχή δώσε και σε ντίζες, λεβιέδες, σταντ και άλλα κινούμενα εξαρτήματα στα οποία έχεις πρόσβαση.    

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός