Δοκιμάζουμε: Μπαταρία λιθίου Skyrich

Διαβάστηκε από 5199 αναγνώστες

Τοποθετούμε και δοκιμάζουμε μια κορυφαία μπαταρία λιθίου της Skyrich, για να διαπιστώσουμε και μόνοι μας τα οφέλη μιας τέτοιας μπαταρίας.

Η ώρα της αντικατάστασης της εργοστασιακής μπαταρίας για το εταιρικό μας Piaggio Beverly 300 έφτασε και η ΠΕΡΚΟ Α.Ε. φρόντισε για την αναβάθμισή της παρέχοντάς μας μια ολοκαίνουργια μπαταρία λιθίου της κορυφαίας στο είδος Skyrich. Μόλις η συσκευασία έφτασε στα χέρια μας δυσκολευτήκαμε να πιστέψουμε ότι μέσα σε αυτή υπήρχε μπαταρία, καθώς το βάρος της ήταν πραγματικά ελάχιστο. Εκτός από τη μπαταρία και το απαραίτητο εγχειρίδιο χρήσης, στο κουτί υπήρχαν πλαστικοί αποστάτες που προσαρμόζονται στο κάτω μέρος της μπαταρίας, χωρίς να χρειάζονται εργαλεία, προκειμένου αυτή να έρθει στο χωστό ύψος και να μπορούν να συνδεθούν τα καλώδια στους πόλους. Στην περίπτωσή μας δεν χρειάστηκαν, καθώς η μπαταρία είχε ακριβώς το ίδιο μέγεθος με αυτή που αντικαθιστούσε. Πολύ θετικό είναι το γεγονός ότι έρχεται φορτισμένη από το εργοστάσιο και είναι έτοιμη για χρήση, ενώ διαθέτει ένδειξη, που σου επιτρέπει με το πάτημα ενός κουμπιού στο επάνω μέρος να ελέγχεις το επίπεδο φόρτισης ανά πάσα στιγμή. Αφού λοιπόν η τοποθέτηση ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγα λεπτά, ήρθε η ώρα της δοκιμής. Με το πάτημα του κουμπιού της μίζας, η μπαταρία δείχνει αμέσως τη δύναμή της αφού γυρίζει τον κινητήρα με ευκολία και η εκκίνηση γίνεται άμεσα.
Το επόμενο πρωί, όμως με τις θερμοκρασίες να βρίσκονται ελάχιστα πάνω από το μηδέν, έγινε και το πιο σημαντικό τεστ της μπαταρίας. Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και τα παγωμένα μέταλλα και λάδια του κινητήρα, ζορίζουν μια παραδοσιακή μπαταρία και κάνουν δύσκολο το έργο της. Όμως, η δύναμη και η αποφασιστικότητα με την οποία η μπαταρία της Skyrich γύρισε τη μίζα, ήταν εντυπωσιακή. Απόλυτα θετικές λοιπόν οι πρώτες εντυπώσεις από αυτή την αναβάθμιση κα δεν έχουμε καμιά αμφιβολία για την ποιότητα ή τη μακροζωία της μπαταρίας, καθώς η Skyrich κατασκευάζει μπαταρίες λιθίου από το 2002 και μάλιστα είναι η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως που κατασκεύασε τέτοιου είδους μπαταρίες για μοτοσυκλέτα. Σήμερα, τα προϊόντα της εξάγονται σε 40 χώρες και είναι η επιλογή πρώτης τοποθέτησης των μεγαλύτερων κατασκευαστών.



Να θυμίσουμε ότι η νέα γενιά μπαταριών με βάση το λίθιο είναι ελαφρύτερες, έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και περισσότερη δύναμη, οπότε γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς και είναι λογικό να αποτελούν την πρώτη επιλογή στον κόσμο των μηχανοκίνητων σπορ. Οι μπαταρίες της Skyrich έχουν μειωμένο βάρος έως και 65% σε σχέση με μια μπαταρία μολύβδου, ενώ ανάλογα με το μοντέλο μπορεί να είναι και μικρότερες σε διαστάσεις. Προσφέρουν αυξημένα αμπέρ εκκίνησης (CA) από 20% έως 140%, ενώ ταυτόχρονα η διάρκεια ζωής τους μπορεί να είναι έως και 4 φορές μεγαλύτερη από μια παραδοσιακή μπαταρία. Επίσης, έχουν μικρό χρόνο φόρτισης, αφού φτάνουν το 80% της χωρητικότητάς τους μέσα σε λίγα λεπτά και όταν δεν χρησιμοποιούνται χάνουν περίπου 5% της ενέργειάς τους το μήνα, ενώ μια μολύβδου – οξέως χάνει περίπου 20%. Οι διάφοροι τύποι μπαταριών λιθίου της Skyrich σας επιτρέπουν να καλύψετε οποιαδήποτε εφαρμογή 12V μιας και κάποιες διαθέτουν 4 πόλους. Πρόκειται για προϊόντα που είναι ιδιαίτερα φιλικά προς το περιβάλλον, καθώς είναι κατασκευασμένα από 100% ανακυκλώσιμα υλικά χωρίς να περιλαμβάνουν μόλυβδο ή άλλα βαρέα μέταλλα.

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία ΠΕΡΚΟ Α.Ε. για την ευγενική παραχώρηση της μπαταρίας λιθίου Skyrich.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Αρτης 5, Νέα Φιλαδέλφεια
Τηλ:210 27.23.920

Αριστοτέλους 58-60, Αθήνα 104 33
Τηλ.:210 88.28.409

www.perko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός