Μεταμόρφωσε τη συμπεριφορά της

3 πράγματα που θα την κάνουν πιο γρήγορη

Διαβάστηκε από 31291 αναγνώστες

Δεν είσαι ικανοποιημένος από τις επιδόσεις της μοτοσυκλέτας σου; Δες ποιες είναι οι 3 βελτιώσεις που θα την μεταμορφώσουν.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να επέμβεις στη μοτοσυκλέτα σου και να την κάνεις πιο γρήγορη και πιο αποτελεσματική, αν μιλάμε για περιβάλλον πίστας. Τα διαθέσιμα προϊόντα είναι πολλά, όπως και οι απόψεις των μοτοσυκλετιστών, αλλά για να διαλέξεις τις καλύτερες και πιο αποδοτικές λύσεις για τη μοτοσυκλέτα σου, είναι προτιμότερο να ζητήσεις τη βοήθεια ενός ειδικού. Σήμερα, η τεχνολογία έχει κάνει άλματα και έχεις τη δυνατότητα ακόμα και να δεις εκ των προτέρων τι επιπτώσεις θα έχει μια επέμβαση στις αναρτήσεις, τις ζάντες, τη διάσταση των ελαστικών και τη γεωμετρία της μοτοσυκλέτας μέσα από την υπηρεσία προσομοίωσης CMS της MotoCert. Εμείς παραθέτουμε τους πιο δημοφιλείς τομείς επέμβασης σε μια μοτοσυκλέτα.

1. Φ.Π.Α (Φίλτρο, Πρόγραμμα, Εξάτμιση)



Η επιλογή ενός πιο ελεύθερου φίλτρου αέρα είναι ίσως η πιο διαδεδομένη και εύκολη μετατροπή που κάνουν οι μοτοσυκλετιστές, καθώς δεν έχει μεγάλο κόστος. Τα φίλτρα αυτά δεν είναι μιας χρήσεως, που σημαίνει ότι μακροπρόθεσμα γίνεται απόσβεση του κόστους, αφού δεν χρειάζονται αλλαγή κάθε φορά που γίνεται service στη μοτοσυκλέτα. Το επόμενο σημείο που πολλοί μοτοσυκλετιστές βελτιώνουν είναι η εξάτμιση είτε με ένα τελικό, είτε με κάποιο ολόσωμο σύστημα. Η εξάτμιση βελτιώνει όχι μόνο βελτιώνει τον ήχο και την απόδοση του κινητήρα, αλλά μειώνει και το συνολικό βάρος της μοτοσυκλέτας. Για να εκμεταλλευτείς όμως στο έπακρο τα οφέλη από το φίλτρο αέρα και την εξάτμιση πρέπει ο εγκέφαλος της μοτοσυκλέτας να επαναπρογραμματιστεί ή να εγκατασταθεί κάποιο power commander. Έτσι, δεν θα βελτιωθούν τα νούμερα ισχύος και ροπής, αλλά και η απόκριση του γκαζιού.

2. Ανάρτηση



Αν η μοτοσυκλέτα σου δεν είναι ήδη εξοπλισμένη με υψηλής ποιότητας, ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, η αγορά ενός τέτοιου σετ, θα μεταμορφώσει τη συμπεριφορά της. Η δυνατότητα ρύθμισης σημαίνει ότι μπορείς να τις φέρεις στα μέτρα σου και να τις κάνεις να λειτουργούν όπως ακριβώς σε βολεύει. Η σωστή ρύθμιση όμως δεν είναι εύκολη υπόθεση και όσα πράγματα κι αν διαβάσεις στο internet μπορεί να μην καταφέρεις να πετύχεις την απόδοση που θέλεις. Απευθύνσου σε έναν εξειδικευμένο τεχνικό, ώστε να είσαι σίγουρος ότι θα γίνουν οι σωστές ρυθμίσεις και η επένδυσή σου θα πιάσει τόπο. Το σύστημα CMS της MotoCert μπορεί να σε βοηθήσει να βελτιστοποιήσεις τις ρυθμίσεις των αναρτήσεων και της γεωμετρίας της μοτοσυκλέτας (ύψος, ίχνος, μεταξόνιο κλπ) και να σου δείξει από πριν πώς θα επηρεάσουν οι νέες ρυθμίσεις τη συμπεριφορά της.

3. Τροχοί – ελαστικά

Οι τροχοί είναι ένα σημείο που συχνά οι κατασκευαστές κάνουν εκπτώσεις για να κρατήσουν χαμηλά το κόστος των μοτοσυκλετών τους. Το μη αναρτώμενο βάρος όμως, έχει αρνητικές επιπτώσεις στη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας και ακόμα κι ένα ποιοτικό σετ αναρτήσεων δεν μπορεί να εξαλείψει τις αρνητικές επιδράσεις. Ένα ζευγάρι τροχών από ελαφρύ κράμα θα κάνει μεγάλη διαφορά. Φυσικά, δεν πρέπει να παραλήψεις τον τομέα των ελαστικών. Τα επίπεδα πρόσφυσης που προσφέρουν τα σπορ ελαστικά είναι πολύ υψηλά και βελτιώνουν την επιτάχυνση, το στρίψιμο και το φρενάρισμα της μοτοσυκλέτας. Βέβαια φθείρονται πιο γρήγορα και θα χρειάζονται αλλαγή πιο τακτικά. Η αλλαγή ζαντών και η επιλογή διαφορετικών διαστάσεων ελαστικών, θα αλλάξουν και το στήσιμο της μοτοσυκλέτας. Αν θέλεις να γνωρίζεις από πριν τα οφέλη και τις επιπτώσεις μιας τέτοιας βελτίωσης μπορείς να απευθυνθείς στη MotoCert. Το σύστημα CMS αποθηκεύει αυτόματα τα αποτελέσματα των προηγούμενων ρυθμίσεων για να μπορείς να τα συγκρίνεις άμεσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός