Top 5 «χειμωνιάτικα» αξεσουάρ μοτοσυκλέτας και scooter

Διαβάστηκε από 31401 αναγνώστες

Δες εδώ ποια είναι τα πιο χρήσιμα αξεσουάρ που δεν πρέπει να λείπουν από καμιά μοτοσυκλέτα ή scooter το χειμώνα.

Οι ανάγκες ενός αναβάτη κατά τους χειμερινούς μήνες είναι ιδιαίτερες, αφού έχει να αντιμετωπίσει τις χαμηλές θερμοκρασίες, τον παγωμένο αέρα, τη βροχή και τους ολισθηρούς δρόμους. Ευτυχώς όμως υπάρχουν διάφορα αξεσουάρ με τα οποία μπορείς να εξοπλίσεις τη μοτοσυκλέτα ή το scooter σου, ώστε να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά τον χειμώνα. Αυτά είναι τα πιο αποτελεσματικά και δημοφιλή.

Ανεμοθώρακας


Μια πιο ψηλή ζελατίνα «κόβει» τον αέρα που χτυπάει τον αναβάτη, χωρίς όμως να περιορίζει την ορατότητα και σε πολλές περιπτώσεις διαθέτει προεκτάσεις δεξιά κι αριστερά που απομακρύνουν τον αέρα και από τα χέρια. Μερικοί ανεμοθώρακες αντικαθιστούν απ`ευθείας την υπάρχουσα ζελατίνα και βιδώνουν ακριβώς στα ίδια σημεία, αλλά υπάρχουν και άλλοι που απαιτούν ειδικά στηρίγματα προκειμένου να τοποθετηθούν.

Θερμαινόμενα γκρίπ

Τα χέρια σου είναι εκτεθειμένα στον κρύο αέρα το χειμώνα και δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που αυτός γίνεται αισθητός ακόμα και αν φοράς χοντρά χειμερινά γάντια. Μια αποτελεσματική λύση για ζεστά χέρια κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες είναι τα θερμαινόμενα γκρίπ. Αντικαθιστούν τα ήδη υπάρχοντα χωρίς να επηρεάζουν την εμφάνιση της μοτοσυκλέτας και η εγκατάστασή τους είναι σχετικά εύκολη. Οι περισσότερες επιλογές της αγοράς δίνουν στον αναβάτη την δυνατότητα να διαλέξει μεταξύ διαφορετικών επιπέδων τη θερμοκρασία που επιθυμεί.

Κουβέρτα

Ο ρόλος της κουβέρτας είναι να προστατεύει τα πόδια του αναβάτη από τη βροχή και τον αέρα και να τον κρατάει ζεστό τους χειμερινούς μήνες. Είναι κατασκευασμένη από αδιάβροχο συνθετικό ύφασμα και τοποθετείται στην ποδιά του scooter με ρυθμιζόμενους ιμάντες, που βοηθούν στη σωστή εφαρμογή, ώστε να μην ανεμίζει στις υψηλές ταχύτητες. Συνήθως, είναι σχεδιασμένες, ώστε να ταιριάζουν ακριβώς σε συγκεκριμένο μοντέλο και μπορεί να έχουν αποσπώμενη θερμική επένδυση στο εσωτερικό τους. Κάποιες ανεβαίνουν μέχρι το στήθος του αναβάτη, για ακόμα καλύτερη προστασία από τα στοιχεία της φύσης και μπορεί να διαθέτουν τσέπες ή θήκες μεταφοράς μικροαντικειμένων. Τέλος, όταν το scooter είναι παρκαρισμένο, η κουβέρτα κρατάει τη σέλα στεγνή.

Προβολείς ομίχληςΚατά τους χειμερινούς μήνες, που σκοτεινιάζει νωρίς, είναι πολύ σημαντικό να έχεις αποδοτικά φώτα στη μοτοσυκλέτα. Οι προβολείς ομίχλης θα αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμοι σε επαρχιακούς δρόμους, όπου ο φωτισμός είναι συνήθως ανεπαρκής, καθώς φωτίζουν τόσο εμπρός, όσο και στο πλάι του δρόμου παρέχοντας καλύτερη ορατότητα και βοηθώντας τον αναβάτη να πάρει έγκαιρα τις σωστές αποφάσεις. Ακόμη, βελτιώνουν την ορατότητα σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης ή ομίχλης και κάνουν τη μοτοσυκλέτα πιο ορατή στους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου μειώνοντας έτσι την πιθανότητα ατυχήματος. Οι προβολείς τελευταίας τεχνολογίας είναι LED που σημαίνει ότι έχουν πολύ καλή φωτεινότητα, χωρίς να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ρεύματος επιβαρύνοντας τη μπαταρία της μοτοσυκλέτας.

ΧούφτεςΤα καλύμματα χεριών ή χούφτες τοποθετούνται στο τιμόνι του scooter και προστατεύουν τα χέρια του αναβάτη από τη βροχή και τον κρύο αέρα. Είναι κατασκευασμένα από αδιάβροχα συνθετικά υλικά, όπως το neoprene και συνήθως βιδώνουν στα αντίβαρα του τιμονιού ή ασφαλίζουν εσωτερικά με δεματικό για να μην είναι εύκολο να κλαπούν. Στο εσωτερικό τους διαθέτουν θερμική επένδυση ή γούνα, ώστε να μην είναι απαραίτητη η χρήση γαντιών, κάτι που καθιστά τις χούφτες ιδανική λύση για όσου κάνουν συχνές στάσεις με το scooter τους, αφού δεν χρειάζεται να βάζουν και να βγάζουν συνεχώς τα γάντια. Φυσικά, είναι κατασκευασμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να μην εμποδίζουν την κίνηση των δακτύλων, για να μπορεί ο αναβάτης να χρησιμοποιεί κανονικά όλα τα χειριστήρια της μοτοσυκλέτας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  • Λεωνίδας Γ.

    Όμορφο το άρθρο αλλά.....Τα καλύμματα χεριών ή χούφτες για τις μοτοσικλέτες πιστεύω ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχουν ως προϊόν. Κατά την άποψη μου δεν παρέχουν ασφάλεια στον οδηγό και συνακολούθως και στους γύρω του. Δεν μπορεί να αντιδράσει εγκαίρως και να διαχειριστεί τα χέρια του, όπως όταν δεν θα υπήρχαν μονταρισμένες - βιδωμένες στο τιμόνι. Για εμένα ανήκουν σε μια κατηγορία προϊόντων που ανεξέλεγκτα υπάρχουν στο εμπόριο χωρίς κανείς να έχει μελετήσει τα υπέρ και τα κατά.

      5

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός