Συναγερμός μοτοσυκλέτας: Αξίζει τα λεφτά του;

Διαβάστηκε από 33087 αναγνώστες

Ένα από τα μέσα προστασίας της μοτοσυκλέτας από κλοπή είναι και ο συναγερμός. Όμως, πολλά έχουμε ακούσει κατά καιρούς. Αξίζουν τελικά τα λεφτά τους; Ποια τα θετικά και ποια τα αρνητικά του. Διάβασέ τα όλα εδώ.

Ο κίνδυνος κλοπής της μοτοσυκλέτας θα έχει απασχολήσει τους περισσότερους, αν όχι όλους από εμάς. Βλέπουμε συνεχώς ειδήσεις σχετικά με κλοπές και είναι πολύ πιθανό, να έχουμε γνωστό, φίλο ή συγγενή που έχει πέσει θύμα κλοπής, οπότε το ενδεχόμενο να ξυπνήσουμε το πρωί και η καλή μας να λείπει από εκεί που την είχαμε αφήσει το προηγούμενο βράδυ, περνάει συχνά από το μυαλό μας.

Μια μοτοσυκλέτα είναι πολύ πιο εύκολο να κλαπεί σε σχέση με ένα αυτοκίνητο και μάλιστα αν είναι παλαιότερης τεχνολογίας ο κίνδυνος είναι αυξημένος, αφού μάλλον δεν θα διαθέτει σύστημα immobilizer το οποίο δεν επιτρέπει την εκκίνηση του κινητήρα, αν δεν υπάρχει το ειδικό κλειδί. Βέβαια, το immobilizer δεν θα κάνει καμιά διαφορά αν οι επιτήδειοι αποφασίσουν να σηκώσουν τη μοτοσυκλέτα και να τη φορτώσουν σε κάποιο βανάκι. Το θέμα είναι πώς θα τους αποτρέψεις από το να βάλουν στο μάτι τη μοτοσυκλέτα σου και πώς θα τους κάνεις να χάσουν χρόνο και να εγκαταλείψουν την προσπάθεια.



Πέρα από τις κλειδαριές ασφαλείας και τα λουκέτα, μια πολύ δημοφιλής επιλογή είναι και οι συναγερμοί, οι οποίο υπάρχουν στην αγορά για περισσότερα από 25 χρόνια. Βέβαια, επειδή μια σειρήνα συναγερμού που χτυπάει μέσα στη νύχτα μπορεί να μην είναι αρκετή, τα σύγχρονα συστήματα έχουν εξελιχθεί σημαντικά. Χρησιμοποιούν επιταχυνσιόμετρα τελευταίας τεχνολογίας, τα οποία ελέγχουν την κίνηση της μοτοσυκλέτας σε δυο άξονες, αλλά και αισθητήρες κίνησης που ανιχνεύουν περιμετρικά της μοτοσυκλέτας. Τα κορυφαία συστήματα συναγερμού οπλίζονται αυτόματα μόλις ο ιδιοκτήτης απομακρυνθεί από τη μοτοσυκλέτα και αντίστοιχα αφοπλίζονται μόλις πλησιάσει, χάρη σε συστήματα εγγύτητας που αναγνωρίζουν την ύπαρξη του τηλεχειριστηρίου, και δεν απαιτούν το πάτημα κάποιου κουμπιού.



Κάποια συστήματα συναγερμού στέλνουν ενημέρωση στο κινητό τηλέφωνο του ιδιοκτήτη όταν ο κινητήρας της μοτοσυκλέτας τεθεί σε λειτουργία ή όταν αυτή μετακινηθεί ή σηκωθεί από το έδαφος. Συχνά οι συναγερμοί διαθέτουν μπαταρία, ώστε σε περίπτωση που κοπούν τα καλώδια τροφοδοσίας τους, να συνεχίσουν να λειτουργούν, ενώ κάποιοι μπορούν να ενημερώσουν για την κατάσταση και την τοποθεσία της μοτοσυκλέτας για μερικές μέρες μετά την αποσύνδεσή τους.



Το βασικό μειονέκτημα ενός καλού συναγερμού είναι το υψηλό κόστος, το οποίο μπορεί να οδηγήσει τον υποψήφιο αγοραστή στην επιλογή κάποιου φθηνότερου. Συχνά έχουν αναφερθεί προβλήματα με λιγότερο ποιοτικούς συναγερμούς οι οποίοι δεν λειτουργούσαν αποτελεσματικά και άδειαζαν τη μπαταρία της μοτοσυκλέτας σε σύντομο χρονικό διάστημα. Επειδή, η συνδεσμολογία, κυρίως παλαιότερης γενιάς συναγερμών είναι πολύπλοκή και απαιτεί σύνδεση με διάφορα ηλεκτρονικά της μοτοσυκλέτας, πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένο προσωπικό προκειμένου να διασφαλίζεται η σωστή λειτουργία συναγερμού και μοτοσυκλέτας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός