Αόρατη προστασία

Διαβάστηκε από 4800 αναγνώστες

Ο ανεμοθώρακας, είναι ένα αξεσουάρ, που φαντάζει απαραίτητο, καθώς τα χιλιόμετρα ανεβαίνουν. Οι βασικοί λόγοι τοποθέτησης του, είναι η προστασία από χαλίκια, έντομα, σκόνη, βροχή και διάφορα άλλα υπολείμματα, καθώς και να μειώσει την ένταση του αέρα που φτάνει στον αναβάτη, που έχει ως συνέπεια την κούραση του.

Με την τοποθέτηση ανεμοθώρακα, μειώνεται η ένταση του ανέμου, που φτάνει στον αναβάτη, οπότε γίνεται πιο άνετη η οδήγηση και μειώνεται η κούραση, ειδικά στις μεγάλες βόλτες. Η επιλογή, γίνεται σύμφωνα με το περιβάλλον που κινούμαστε και τα χιλιόμετρα που κάνουμε με τη μοτοσυκλέτα μας.

Το ύψος του ανεμοθώρακα, δεν πρέπει να είναι πολύ ψηλό, καθώς θα χρειαστεί να κοιτάς από μέσα και σε περίπτωση που είναι ακάθαρτη ή έχει γεμίσει με έντομα, θα έχεις μειωμένο οπτικό πεδίο. Αν το ύψος, είναι πολύ κοντό, εκτός  ότι δεν έχεις αρκετή προστασία, ο αέρας κατευθύνεται πάνω στο πρόσωπο. Το σωστό ύψος, είναι περίπου στο σημείο της μύτης, καθώς μπορείς να βλέπεις από πάνω και ο αέρας κατευθύνεται πάνω από το κεφάλι.

Αν ο ανεμοθώρακας, έχει δυνατότητα ρύθμισης, μπορεί ο αναβάτης να ανακατευθύνει τη ροή του αέρα. Τα δύο υλικά κατασκευής είναι το πολυκαρβονικό και το ακρυλικό, είναι άκαμπτα και έχουν την όψη του πλαστικού. Το πολυκαρβονικό, κρατάει περισσότερο, είναι ανθεκτικότερο στην τριβή, είναι ακριβότερο αλλά κιτρινίζει από τις ακτίνες UV. Το ακρυλικό, είναι φθηνότερο, δεν κιτρινίζει, αλλά επειδή είναι πιο μαλακό, χαράσσεται πιο εύκολα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός