Ο κύριος Joo παρουσιάζει ένα από τα "έξυπνα" κράνη της Sena.

To Moto Market οργανώνει τεχνικά σεμινάρια προκειμένου οι επαγγελματίες του χώρου να γνωρίζουν νέα προϊόντα και τεχνολογίες.

Η 30Κ είναι αυτή τη στιγμή η πιο προηγμένη ενδοεπικοινωνία της Sena.

Sena: Εμμονή με την τελειότητα

Διαβάστηκε από 2637 αναγνώστες

Βρεθήκαμε στο τεχνικό σεμινάριο της Sena για να διαπιστώσουμε από πρώτο χέρι τι κάνει τις ενδοεπικοινωνίες της τόσο ξεχωριστές.

Το Moto Market διοργάνωσε ένα ακόμα άκρως ενδιαφέρον τεχνικό σεμινάριο στο κατάστημα επί της οδού Καλλιρρόης. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την εταιρεία Sena, που κατέχει ηγετικό ρόλο στην αγορά των ενδοεπικοινωνιών και να δούμε πώς το έχει καταφέρει. Καλεσμένος του Moto Market ήταν ο διευθυντής πωλήσεων της Sena, κύριος Cheolhong Jοο, ο οποίος έκανε και την παρουσίαση.



Η Sena δημιουργήθηκε το 1998, ενώ άρχισε να ασχολείται με ενδοεπικοινωνίες τεχνολογίας Bluetooth για μοτοσυκλέτες το 2010. Σήμερα, έχει καταφέρει τα προϊόντα της να βρίσκονται σε κάθε γωνιά του κόσμου με τα νούμερα πωλήσεων και εσόδων να αυξάνονται χρόνο με το χρόνο. Μπορεί να έχει γίνει γνωστή για τις ενδοεπικοινωνίες μοτοσυκλέτας, αλλά η γκάμα της περιλαμβάνει αντίστοιχα συστήματα όχι μόνο για δραστηριότητες όπως ποδηλασία, αναρρίχηση και διάφορα σπορ εξωτερικού χώρου, αλλά και για βιομηχανική και επαγγελματική χρήση. Ένα μεγάλο κομμάτι στο οποίο επενδύει αυτή τη στιγμή η Sena είναι τα «έξυπνα» κράνη και ήδη διαθέτει full face και jet κράνη τα οποία ανάλογα με την έκδοση είναι εξοπλισμένα με ενσωματωμένη ενδοεπικοινωνία, αλλά και κάμερα. Οι action cameras δεν λείπουν από τον κατάλογο της Sena και μάλιστα ξεχωρίζει η 10C Pro, που έχει ενσωματωμένη ενδοεπικοινωνία και ενσωματώνει τον ήχο και τις συνομιλίες στο video.



Μεγάλοι κατασκευαστές μοτοσυκλετών όπως η BMW και η Harley Davidson συνεργάζονται με τη Sena για συστήματα επικοινωνίας μεταξύ μοτοσυκλέτας και αναβάτη, ενώ κράνη καταξιωμένων εταιρειών (Shoei, Nolan, AGV, Schuberth κ.α.) διαθέτουν αναμονές για τα συστήματα ενδοεπικοινωνίας της. Αν οδηγείς μόνος, δικάβαλο ή σε γκρουπ θα βρεις στον κατάλογό της κάποιο προϊόν που θα καλύψει τις ανάγκες σου. Ένα από τα πρωτοποριακά χαρακτηριστικά των κορυφαίων συστημάτων, όπως το 30Κ, είναι η τεχνολογία Mesh. Αυτή επιτρέπει να μη χάνεται η επικοινωνία μεταξύ αναβατών που κινούνται γκρουπ, όταν κάποιος βρεθεί εκτός εμβέλειας. Όταν συμβεί αυτό, η σύνδεση διατηρείται και ο αναβάτης συνδέεται αυτόματα, όταν επιστρέψει στο γκρουπ. Εντυπωσιακή είναι και η εφαρμογή για κινητό της Sena, η οποία επιτρέπει τη συνομιλία αναβατών μέσω internet, ακόμα και αν αυτοί βρίσκονται σε διαφορετικά μέρη.


Η Sena δίνει μεγάλη βαρύτητα στην ευκολία χρήσης, για τον λόγο αυτό τα προϊόντα της ελέγχονται από 2 ή 3 κουμπιά ή έναν περιστρεφόμενο διακόπτη, ενώ υπάρχουν και τηλεχειριστήρια. Όλα είναι προσεκτικά μελετημένα, ώστε να μη χρειάζεται ο αναβάτης να βγάλει τα γάντια. Επίσης, βγάζει συνεχώς ενημερώσεις για παλιότερα μοντέλα, προσφέροντας έτσι αυξημένες δυνατότητες σε κατόχους παλαιότερων ενδοεπικοινωνιών. Μέσα στη χρονιά τα συστήματα ενδοεπικοινωνίας της Sena θα υιοθετήσουν την τεχνολογία Bluetooth 5.1, ενώ την επόμενη χρονιά θα δούμε και wireless charging. Για το άμεσο μέλλον, η εταιρεία ετοιμάζει οθόνες Head Up Display που θα μπορούν να ενσωματωθούν όχι μόνο στα δικά της κράνη, αλλά και τα κράνη άλλων εταιρειών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός