Μείνε cool στον καύσωνα

Μείνε cool στον καύσωνα

Διαβάστηκε από 20426 αναγνώστες

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες κάνουν δύσκολα τα πράγματα για μοτοσυκλέτα και αναβάτη. Δες πώς θα τις αντιμετωπίσεις.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »


Το καλοκαίρι είναι η εποχή που όλοι οι μοτοσυκλετιστές περιμένουμε με ανυπομονησία για να απολαύσουμε τις βόλτες και τα ταξίδια με τη μοτοσυκλέτα. Όμως οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να έχουν επιπτώσεις σε αναβάτη και μοτοσυκλέτα. Δες τι πρέπει να κάνεις για να προετοιμαστείς κατάλληλα και να τις αντιμετωπίσεις.

Φροντίδα μοτοσυκλέτας



Η υπερβολική ζέστη μπορεί να ταλαιπωρήσει τη μοτοσυκλέτα. Για να της δώσεις τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει τις θερμοκρασίες που επικρατούν τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι απαραίτητο να αφιερώσεις λίγο από τον χρόνο σου και να την προετοιμάσεις.
  • Καθάρισε και λίπανε την αλυσίδα. Τσέκαρε για σκουριά ή φθορές και τέντωσέ τη αν χρειάζεται. Καλό είναι η λίπανση να γίνεται από το προηγούμενο βράδυ πριν τη βόλτα ή το ταξίδι, ώστε να έχει χρόνο το λιπαντικό να εισχωρήσει στην αλυσίδα.
  • Έλεγξε τη στάθμη των υγρών. Σιγουρέψου ότι η στάθμη λαδιού, αντιψυκτικού και των υγρών φρένων είναι στο επίπεδο που πρέπει. Ακόμα, ρίξε μια ματιά στις σωληνώσεις για υπερβολική φθορά ή μαλακά σημεία. Το καλοκαίρι ο κινητήρας θα λειτουργεί σε υψηλότερες θερμοκρασίες, οπότε πρέπει να μπορεί να τις αντιμετωπίσει.
  • Είναι τα ελαστικά σου σε καλή κατάσταση; Πώς είναι το πέλμα; Βλέπεις ρωγμές ή ανομοιόμορφη φθορά; Αν χρειάζεται να τα αντικαταστήσεις, μην το καθυστερείς περισσότερο. Επίσης, μην ξεχνάς να ελέγχεις τακτικά την πίεσή τους.
  • Τσέκαρε τα φρένα σου. Τα φρέσκα υγρά φρένων μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα τις υψηλές θερμοκρασίες. Επίσης, αν σκοπεύεις να κάνεις κάποιο μακρινό ταξίδι, σιγουρέψου ότι τα τακάκια έχουν αρκετό υλικό και είναι σε καλή κατάσταση.
Εξοπλίσου κατάλληλα



Μπορεί οι καυτές θερμοκρασίες να κάνουν δελεαστική την ιδέα του να φορέσεις λιγότερα και πιο ελαφριά ρούχα, αλλά πρέπει να παραμείνεις καλυμμένος και προστατευμένος. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές επιλογές ειδικά για τους ζεστούς μήνες. Αν βρίσκεσαι σε φάση αναζήτησης κράνους ή ρουχισμού, είναι καλύτερο να επιλέξεις σε ανοιχτά χρώματα, που δεν απορροφούν τις ακτίνες του ήλιου και κάνουν πιο υποφερτή την κατάσταση.

Τα διάτρητα μπουφάν παρέχουν όλη την απαραίτητη προστασία ενώ είναι ελαφριά και επιτρέπουν στον αέρα να περνάει. Αν ο προϋπολογισμός σου το επιτρέπει, μπορείς να προμηθευτείς και διάτρητο παντελόνι ή κάποιο τζιν ειδικό για μοτοσυκλέτα που θα μπορείς να φοράς καθημερινά. Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάς την προστασία των χεριών, οπότε ένα ζευγάρι καλοκαιρινά γάντια είναι απαραίτητα. Όσο περισσότερος αέρας κυκλοφορεί γύρω από το σώμα σου, τόσο το καλύτερο.

Πιες πολλά υγρά και ξεκουράσου



Κατά τη διάρκεια της οδήγησης είναι πολύ σημαντικό να είσαι ενυδατωμένος, οπότε είναι απαραίτητο να έχεις μαζί σου υγρά και να πίνεις συχνά. Υπάρχουν στην αγορά διάφορα υδροδοχεία που μπαίνουν σε σακίδιο για να μη χρειάζεται να σταματάς κάθε λίγο και λιγάκι. Αν έχεις πολύωρο ταξίδι κάνε συχνές στάσεις για ξεκούραση και φάε κάποιο σνακ για να ανακτήσεις ενέργεια. Αν υπάρχει η δυνατότητα, μη μένεις στον ήλιο κατά τη διάρκεια των στάσεων και πάρκαρε τη μοτοσυκλέτα στη σκιά.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός