Προστασία και casual εμφάνιση

Διάλεξε το τέλειο τζιν μοτοσυκλέτας σε 5 βήματα

Διαβάστηκε από 25966 αναγνώστες

Ένα τζιν παντελόνι συνδυάζει ιδανικά την προστασία με την casual εμφάνιση. Δες εδώ πώς θα επιλέξεις το κατάλληλο για εσένα.

Από το 1920 μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του `80, οι αναβάτες εμπιστεύονταν τα δερμάτινα ρούχα προκειμένου να προστατέψουν το δικό τους δέρμα. Όμως, η ανάγκη για ρούχα που δεν επηρεάζονται τόσο έντονα από τις καιρικές συνθήκες, ενώ προσφέρουν υψηλά επίπεδα προστασίας, έγινε πιο επιτακτική. Πλέον, ένας ακόμα παράγοντας που επηρεάζει την επιλογή ρουχισμού και ιδιαίτερα παντελονιού, είναι η εμφάνιση και η πρακτικότητα.

Για το λόγο αυτό κατά τη δεκαετία του `90 κάποιοι άρχισαν να πειραματίζονται επενδύοντας εσωτερικά τα τζιν παντελόνια τους με Kevlar, ένα υλικό υψηλής αντοχής. Σήμερα, χρησιμοποιούνται ακόμα πιο ανθεκτικά υλικά, όπως Covec, Dyneema, Pekev και άλλα με στόχο την απόλυτη προστασία σε ένα παντελόνι που μπορεί να φοριέται καθημερινά και να συνδυάζεται εύκολα με άλλα ρούχα, χωρίς να είναι δύσχρηστο ή να φαίνεται πολύ εξειδικευμένο. Σήμερα στην αγορά υπάρχουν πολλά τζιν παντελόνια κατάλληλα για μοτοσυκλέτα και η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι πολύπλοκη. Ας τα πάρουμε με τη σειρά:

Εμφάνιση



Όπως αναφέραμε ήδη, ο βασικός λόγος ύπαρξης των τζιν μοτοσυκλέτας είναι το να δείχνεις πιο «φυσιολογικός» από ότι αν φόραγες κάποιο άλλο δερμάτινο ή υφασμάτινο παντελόνι. Διάλεξε κάτι που να σου αρέσει, να είναι στα μέτρα σου και να ταιριάζει με το στυλ σου. Έτσι, θα μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα το φοράς και δεν θα σπαταλήσεις χρήματα για κάτι που απλά θα κάθεται και θα πιάνει χώρο στη ντουλάπα σου.
  
Εφαρμογή



Ένας από τους λόγους που θα επιλέξεις ένα τέτοιο εξειδικευμένο τζιν, είναι η προστασία που παρέχει. Για να το κάνει όμως, θα πρέπει να εφαρμόζει σωστά στο σώμα σου. Μπορεί να μην είσαι λάτρης των εφαρμοστών τζιν και να προτιμάς αυτά που είναι πιο φαρδιά, αλλά σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να αναθεωρήσεις. Το παντελόνι θα πρέπει να είναι αρκετά εφαρμοστό και να μην μετακινείται γύρω από το σώμα σου, οπότε ίσως να χρειαστεί να πάρεις κάποιο σε πιο στενή γραμμή από ότι συνήθως. Πρόσεξε βέβαια να μην το παρακάνεις γιατί αν είναι πολύ στενό, μπορεί να σε δυσκολεύει κατά την οδήγηση.

Υλικά κατασκευής



Η λέξη Kevlar, μάλλον δεν θα σου είναι άγνωστη, αφού πρόκειται για ένα υλικό με βάση το αραμίδιο το οποίο έκανε την εμφάνιση του για πρώτη φορά τη δεκαετία του `60 και από τότε χρησιμοποιείται σε πολλές εφαρμογές. Είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στην τριβή, αλλά σήμερα υπάρχουν και άλλα υλικά που αποδίδουν εξίσου καλά, αν όχι καλύτερα, όπως Pekev και Dyneema. Δεν υπάρχουν όμως πιστοποιημένα πρότυπα δοκιμών σε παγκόσμιο επίπεδο και κάθε εταιρεία διεξάγει τις δικές τις δοκιμές τριβής.

Προστασία



Όλα σχεδόν τα σύγχρονα τζιν μοτοσυκλέτας διαθέτουν προστατευτικά επιθέματα με πιο συνηθισμένα αυτά στα γόνατα, ενώ πολλά παρέχουν προστασία και στους γοφούς. Η τεχνολογία έχει προχωρήσει αρκετά, μειώνοντας σημαντικά το μέγεθός τους και κάνοντάς τα σχεδόν αόρατα. Κατά την αναζήτηση του ιδανικού τζιν, επέλεξε κάποιο στο οποίο η θέση των προστατευτικών να ρυθμίζεται, ώστε να εφαρμόζουν ακριβώς στο σημείο που καλούνται να προστατέψουν και να «εφαρμόζουν» σωστά στο σώμα σου.

Τιμή



Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα εξειδικευμένα προϊόντα, το κόστος ενός τζιν μοτοσυκλέτας δεν είναι αμελητέο και μπορεί να κοστίσει αρκετά χρήματα. Είναι καλύτερο να επιλέξεις μια επώνυμη εταιρεία που εμπιστεύεσαι και να δώσεις λίγα παραπάνω χρήματα, αλλά να πάρεις κάτι υψηλής ποιότητας και αποτελεσματικότητας. Ένα πιο προσιτό παντελόνι μπορεί σου φανεί αρχικά ως πιο καλή λύση, αλλά δεν χρειάζεται να κάνει εκπτώσεις σε πράγματα που αφορούν την ασφάλειά σου. Επίσης, ένα παντελόνι κατασκευασμένο από καλύτερα υλικά, είναι λογικό να έχει και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός