Τα γάντια είναι αναπόσπαστο κομμάτι του εξοπλισμού.

Διάλεξε τα τέλεια γάντια σε 4 βήματα

Διαβάστηκε από 24296 αναγνώστες

Ένα ζευγάρι γάντια θα προστατεύσει τα χέρια σου από τα στοιχεία της φύσης, αλλά και σε περίπτωση πτώσης. Διάβασε εδώ πώς θα διαλέξεις το κατάλληλο για σένα.


Ο κατάλληλος εξοπλισμός αναβάτη δεν θα πρέπει να λείπει από κανέναν, ανεξάρτητα από τη διάρκεια της μετακίνησης. Προστατεύει τόσο από τα στοιχεία της φύσης, όσο και σε περίπτωση πτώσης. Τα γάντια είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του εξοπλισμού και δεν πρέπει να ξεχνάς να τα φοράς.

Τα χέρια θα ακουμπήσουν πρώτα στη άσφαλτο σε περίπτωση ατυχήματος
Τα χέρια σου είναι μόνιμα εκτεθειμένα στα στοιχεία της φύσης, ανεξαρτήτως εποχής. Έχουν να αντιμετωπίσουν τον ήλιο, το κρύο, τη ζέστη και τον αέρα.  Ένα ζευγάρι γάντια θα τα προστατεύσει για να μπορείς να παραμείνεις συγκεντρωμένος στην οδήγηση. Επίσης, σε περίπτωση πτώσης, το χέρι και ιδιαίτερα η παλάμη, έχει τις περισσότερες πιθανότητες να ακουμπήσει πρώτο το έδαφος και να δεχθεί τη δύναμη της αρχικής πρόσκρουσης. Το μόνο που μπορείς να κάνεις για να μειώσεις τις πιθανότητες σοβαρού τραυματισμού, είναι να φοράς γάντια με κατάλληλα προστατευτικά.   



Διάλεξε γάντια ανάλογα με τη χρήση και την εποχή
Με μια πρόχειρη αναζήτηση θα βρεις ένα σωρό διαφορετικές επιλογές σε γάντια. Διάλεξε με βάση τη χρήση. Αυτή υποδεικνύει και τις προδιαγραφές που θα πρέπει να έχουν, προκειμένου να καλύψουν τις διαφορετικές ανάγκες σε κάθε περίπτωση. Χρειάζεσαι άλλο ζευγάρι για την πόλη, άλλο για ένα μακρινό ταξίδι κι άλλο για την πίστα. Αν κάνεις ταξίδια πρέπει τα γάντια σου να είναι άνετα στην πολύωρη χρήση και να παρέχουν καλή προστασία από το κρύο και τη βροχή. Αν είσαι κάτοχος σπορ μοτοσυκλέτας, μάλλον αυτή θα έχει αρκετά σκυφτή θέση οδήγησης, οπότε θα πέφτει στα χέρια σου πολύ βάρος. Σε αυτή την περίπτωση δοκίμασε γάντια που σχηματίζουν καμπύλη στα δάκτυλα και παρέχουν άνετη στήριξη. Είναι αυτονόητο ότι οι θερμοκρασίες κάθε εποχής επιβάλουν και διαφορετικό γάντι, οπότε μην περιμένεις να χρησιμοποιήσεις το ίδιο ζευγάρι όλο το χρόνο. Ένα χειμερινό γάντι πρέπει να έχει καλή και ζεστή επένδυση εσωτερικά, αλλά και να ανεβαίνει πάνω από τον καρπό, για να μην αφήνει το νερό της βροχής να εισχωρήσει. Από την άλλη, το καλοκαιρινό γάντι πρέπει να είναι ανθεκτικό εξωτερικά και διάτρητο με καλό εξαερισμό για να κρατά δροσερά τα χέρια.



Βρες το σωστό νούμερο για τέλεια εφαρμογή
Η σημασία των γαντιών παραλείπεται μερικές φορές και η επιλογή του γίνεται επιπόλαια. Δοκίμασε αρκετά μεγέθη και από διαφορετικές εταιρείες, όταν αποφασίσεις να αγοράσεις γάντια, για να δεις πιο σου ταιριάζει καλύτερα. Αυτό που κάποια εταιρεία λέει «medium» σε κάποια άλλη μπορεί να είναι «large». Ανοιγόκλεισε το χέρι σου για να προσομοιώσεις τις κινήσεις που κάνεις όταν οδηγείς και σιγουρέψου ότι τα δάκτυλά σου κινούνται ελεύθερα. Είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να χειριστείς με άνεση το γκάζι, το φρένο, το συμπλέκτη και τα κουμπιά που υπάρχουν στο τιμόνι. Τα προστατευτικά και οι ενισχύσεις πρέπει να εφαρμόζουν ακριβώς στο σημείο, το οποίο προορίζονται να προστατεύσουν, οπότε αν το γάντι είναι μικρότερο ή μεγαλύτερο, η εφαρμογή δεν θα είναι τέλεια και δεν θα έχεις την απαραίτητη αίσθηση από τα χειριστήρια.



Υλικά κατασκευής, μόνωση και προστασία
Γάντια κατασκευασμένα από δέρμα αγελάδας παρέχουν πολύ καλή προστασία από την τριβή σε περίπτωση πτώσης, αλλά μπορεί να έχουν μεγάλο βάρος και να είναι κάπως άκαμπτα. Εναλλακτικά, υπάρχει το δέρμα καγκουρό, που χρησιμοποιείται και στις αγωνιστικές φόρμες, το οποίο παρέχει εξίσου καλή προστασία και είναι ελαφρύτερο. Υπάρχουν βέβαια και επιλογές που συνδυάζουν τα δυο είδη δέρματος, ενώ πολύ διαδεδομένα πλέον είναι και τα γάντια από συνθετικό ύφασμα (cordura). Αυτό, είναι πολύ ελαφρύ, αντέχει στην τριβή και παρέχει καλή προστασία από τα στοιχεία της φύσης, αφού με την κατάλληλη επεξεργασία γίνεται αδιάβροχο και αντιανεμικό.



Κάνε καλή έρευνα αγοράς, μπορεί να πετύχεις προσφορές
Στην αγορά υπάρχει πολύ μεγάλη ποικιλία σε γάντια. Θα δεις πολλά διαφορετικά μοντέλα που καλύπτουν τις ανάγκες σου σε διάφορες τιμές. Πριν αποφασίσεις, κάνε καλή έρευνα αγοράς. Το internet είναι σύμμαχός σου, αφού μπορείς να δεις και να συγκρίνεις πολλά γάντια ταυτόχρονα. Επίσης, έχε τα μάτια σου ανοικτά για προσφορές. Είναι σύνηθες φαινόμενο τα καταστήματα να κάνουν εκπτώσεις σε προϊόντα εκτός εποχής. Έτσι, μπορεί να πετύχεις καλοκαιρινά γάντια σε προσφορά το χειμώνα και το αντίστροφο. Αν δεν βιάζεσαι, μπορείς με αυτό τον τρόπο, να εξοικονομήσεις χρήματα.   

Τώρα που γνωρίζεις τα πάντα για το πώς να επιλέξεις σωστά τα γάντια σου, μπορείς εδώ να κάνεις μια βόλτα στη «αγορά» και να δεις μια μεγάλη ποικιλία από εγγυημένα προϊόντα επιλεγμένα αποκλειστικά από το moto Τρίτη

Tags: ΓΑΝΤΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός