5 πράγματα για να μη… σκας

Διαβάστηκε από 8729 αναγνώστες

Η ζέστη έχει γίνει αφόρητη και τα αστικά κέντρα βράζουν. Δες εδώ πώς ο κατάλληλος εξοπλισμός θα σε βοηθήσει να την αντιμετωπίσεις.

Θεωρητικά, ο ήλιος και η ζέστη είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι του αναβάτη, καθώς ο καλοκαιρινός καιρός δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το κρύο ή τη βροχή. Ωστόσο, η ζέστη θέλει τον κατάλληλο εξοπλισμό, αλλά και ιδιαίτερη προσοχή. Μπορεί οι πρώτοι ανοιξιάτικοι μήνες να είναι οι πιο ξέγνοιαστοι για τους μοτοσυκλετιστές, όσο όμως ο καιρός γίνεται πιο καλοκαιρινός, η κατάσταση ξεκινά σιγά-σιγά να καταντά σχεδόν ανυπόφορη και ο καύσωνας είναι όχι μόνο ενοχλητικός, αλλά και επικίνδυνος.

Εκτός από το προφανές της έλλειψης συγκέντρωσης, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, η ζέστη μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα στο μοτοσυκλετιστή, ο οποίος βρίσκεται και πάλι εκτεθειμένος στα καιρικά φαινόμενα. Παρά τη ζέστη, κάθε αναβάτης οφείλει σε κάθε περίπτωση να είναι εξοπλισμένος για την ασφάλειά του. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να κυκλοφορείς χωρίς κράνος, ή με κοντομάνικο ενώ υπάρχουν διάτρητα ρούχα με όλα τα απαραίτητα προστατευτικά, που σε ανακουφίζουν από τη ζέστη.

1. Φρόντισε να φοράς κράνος με καλό σύστημα εξαερισμού, ώστε να μη… βράσει το κεφάλι σου. Η λύση του να έχεις απλά ανοιχτή τη ζελατίνα, θα επιφέρει μεγαλύτερη ταλαιπωρία σε περίπτωση που η ατμόσφαιρα είναι ζεστή και ξηρή.

2. Σε περίπτωση που νιώσεις αδιαθεσία λόγω ζέστης, κάνε μια στάση, βγάλε το κράνος και πιες λίγο νερό, μέχρι να αισθανθείς καλύτερα.

3. Ειδικά μέσα στην πόλη, δεν είναι απαραίτητο να φοράς ψηλές μπότες. Υπάρχουν δεκάδες μοντέλα από κοντά μποτάκια στο εμπόριο, ενώ θα βρεις και διάτρητα.

4. Μην οδηγείς με κοντομάνικο ή βερμούδα. Εκτός από τα προφανή μειονεκτήματα σε περίπτωση πτώσης, η μακρά έκθεση του γυμνού δέρματος στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα ή, ακόμη χειρότερα, αφυδάτωση. Φρόντισε να φοράς διάτρητο μπουφάν και παντελόνι.

5. Προμηθεύσου μια φιμέ ζελατίνα ή ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου που θα κάνουν πιο ξεκούραστη την οδήγηση περιορίζοντας την αντηλιά. Έχε κατά νου ότι η φιμέ ζελατίνα περιορίζει την ορατότητα το βράδυ, οπότε ίσως χρειάζεται να έχεις μαζί σου και μια διάφανη.

Αυτές και άλλες πολύ χρήσιμες συμβουλές θα βρεις στο www.toofast.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός