ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΑΝΑΒΑΤΗ

Σύστημα ενδοεπικοινωνίας

ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΑΝΑΒΑΤΗ

Προστατευτικό πλάτης

ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΑΝΑΒΑΤΗ

Γιλέκο με προστατευτικά στα επίμαχα σημεία

ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΑΝΑΒΑΤΗ

Προστασίες γονάτων

Για ευκολία και προστασία

Για τον αναβάτη πλέον υπάρχουν αρκετά αξεσουάρ που παρέχουν ευκολία αλλά και προστασία στην καθημερίνη μετακίνηση με τη μοτοσυκλέτα.

 

Παρακάτω θα δούμε πως μπορούμε να μιλάμε ελεύθερα ενώ οδηγούμε αλλά και πως να είμαστε πιο ασφαλείς φορώντας διάφορα προστατευτικά.

Ενδοεπικοινωνίες

Τα συστήματα ενδοεπικοινωνίας, παρουσιάζουν αυξημένη δημοφιλία, λόγω της άνεσης και της ασφάλειας που προσφέρουν. Είναι χρήσιμα για τον οδηγό, καθώς δίνουν τη δυνατότητα επικοινωνίας, πλοήγησης ή ψυχαγωγίας, μέσω μουσικής. Επιτρέπουν την αμφίδρομη επικοινωνία του οδηγού, με τον συνεπιβάτη, καθώς και με άλλους αναβάτες, χωρίς να αφαιρούν την προσοχή του.

Υπάρχουν δύο τρόποι σύνδεσης. Η πρώτη είναι τα ενσύρματα, που συνδέονται μεταξύ των επιβατών και έπειτα σε ένα κουτί, που αποτελεί την μπαταρία. Δεν παρουσιάζουν παρεμβολές, αλλά δεν είναι πρακτικά, λόγω της ύπαρξης καλωδίων.

Τα πιο διαδεδομένα, είναι τα ασύρματα συστήματα. Χρησιμοποιούν διάφορες ραδιοσυχνότητες, όπως GMRS, FRS, FM και Bluetooth. Η πιο δημοφιλής τεχνολογία, είναι του Bluetooth, καθώς περιλαμβάνει σύνδεση με Smartphone, συσκευές GPS και Music Players. Ο αναβάτης, μπορεί να χειριστεί το Smartphone, να κάνει ή να δεχθεί κλήσεις και να πλοηγηθεί ή να ακούσει μουσική, χωρίς να πάρει τα χέρια του από το τιμόνι.

Η επιλογή του κατάλληλου συστήματος ενδοεπικοινωνίας, απαιτεί έλεγχο ορισμένων παραμέτρων. Αν παρουσιάζει ευκολία στο χειρισμό, αν έχει δυνατότητα πλοήγησης, αν μπορεί να συνδεθεί με Smartphone, πόσες ταυτόχρονες συνδέσεις με άλλα συστήματα ενδοεπικοινωνίας μπορεί να υποστηρίξει.  Αν είναι αδιάβροχο, αν υποστηρίζει φωνητικές εντολές, αν έχει τη δυνατότητα αναπαραγωγής μουσικής και ράδιο, καθώς και την ποιότητα του ήχου, όπως επίσης και τον τρόπο τοποθέτησης του.

Διάφορα Προστατευτικά

Στη διαθέσιμη γκάμα του προστατευτικού εξοπλισμού, υπάρχουν ορισμένα επιπλέον κομμάτια, που ενισχύουν τα επίπεδα ασφάλειας του αναβάτη. Σκοπός είναι, να καλύψουμε, όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη του σώματος γίνεται. Οι προστασίες σε αγκώνες και γόνατα μπορούν να φορεθούν, τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά ,του μπουφάν και του παντελονιού αντίστοιχα και εφαρμόζουν με Velcro.

Στην περίπτωση των φορμών, υπάρχουν οι αυτοκόλλητες ξύστρες, που προστατεύουν την περιοχή των γονάτων. Σημαντικό είναι το μέρος της πλάτης, όπου τα προστατευτικά κομμάτια, είτε μπαίνουν ενσωματωμένα, μέσα στο μπουφάν, είτε φοριούνται αυτόνομα, μέσα η έξω από το μπουφάν και δένουν με Velcro. Οι λεγόμενοι κροκόδειλοι, που καλύπτουν τη σπονδυλική στήλη. Για τη μέση, υπάρχουν ειδικές ζώνες, μερικές εκ των οποίων, φέρουν ενσωματωμένο φερμουάρ, για ένωση με το μπουφάν. Για μεγαλύτερη ασφάλεια, υπάρχει η επιλογή του προστατευτικού jacket,από ελαστικό υλικό,  με προστατευτικά, για όλο τον άνω κορμό και με δυνατότητα ρύθμισης, ανάλογα με τον κάθε σωματότυπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός