Δήμος Αθηναίων: Νέες θέσεις στάθμευσης και φθηνά δημοτικά πάρκινγκ στο κέντρο

Σήμερα λειτουργούν τρεις βασικοί δημοτικοί χώροι στάθμευσης: στη Βαρβάκειο Αγορά, στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στην Πλατεία Κοτζιά. Το πάρκινγκ της Πλατείας Κοτζιά, που άνοιξε πρόσφατα, διαθέτει ήδη 500 θέσεις στάθμευσης, ενώ εντός του έτους θα προστεθούν ακόμη 200 θέσεις, ανεβάζοντας τη συνολική δυναμικότητα στις 700 θέσεις στάθμευσης ΙΧ.
Τρεις δημοτικοί χώροι στάθμευσης σε λειτουργία – Έως 700 θέσεις στην Πλατεία Κοτζιά.
Χαμηλές χρεώσεις – Από 3 ευρώ η πρώτη ώρα στη Βαρβάκειο.
Νέο υπόγειο πάρκινγκ στον Aγιο Παύλο – 120 νέες θέσεις.
Αξιοποίηση κλειστών χώρων – Έρχονται 200 έως 300 επιπλέον θέσεις.
Τρεις δημοτικοί χώροι στάθμευσης σε λειτουργία – Έως 700 θέσεις στην Πλατεία Κοτζιά
Ο Δήμος Αθηναίων προχωρά σε οργανωμένο σχέδιο για την ενίσχυση των δημοτικών χώρων στάθμευσης, με στόχο τη μείωση της παράτυπης στάθμευσης και την αποσυμφόρηση του κέντρου.

Σήμερα λειτουργούν τρεις βασικοί δημοτικοί χώροι στάθμευσης: στη Βαρβάκειο Αγορά, στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στην Πλατεία Κοτζιά. Το πάρκινγκ της Πλατείας Κοτζιά, που άνοιξε πρόσφατα, διαθέτει ήδη 500 θέσεις στάθμευσης, ενώ εντός του έτους θα προστεθούν ακόμη 200 θέσεις, ανεβάζοντας τη συνολική δυναμικότητα στις 700 θέσεις στάθμευσης ΙΧ.
Η στρατηγική εστιάζει στην ενίσχυση του δικτύου δημοτικών πάρκινγκ ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο του διπλοπαρκαρίσματος και να βελτιωθεί η κινητικότητα στην Αθήνα.
Επίσης αν θες να μπεις στην κλήρωση για να κερδίσεις ένα Zontes 368G πάτα εδώ!
Χαμηλές χρεώσεις – Από 3 ευρώ η πρώτη ώρα στη Βαρβάκειο
Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα των δημοτικών πάρκινγκ του Δήμου Αθηναίων είναι οι προσιτές τιμές. Στο δημοτικό πάρκινγκ της Βαρβακείου η χρέωση ξεκινά από 3 ευρώ για την πρώτη ώρα, καθιστώντας το μια ανταγωνιστική επιλογή για στάθμευση στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΔΑΕΜ Α.Ε., οι τιμές δεν έχουν καμία σχέση με τις αντίστοιχες των ιδιωτικών χώρων στάθμευσης. Παράλληλα εφαρμόζεται ευνοϊκή πολιτική για δημότες και κατοίκους Αθηναίων, με καλύτερες τιμές τόσο στην ωριαία στάθμευση όσο και στα μηνιαία πακέτα.

Η κατεύθυνση είναι ξεκάθαρη: περισσότερες επιλογές νόμιμης και οικονομικής στάθμευσης ΙΧ στο κέντρο.
Ο διαγωνισμός δεν σταματά στη μοτοσυκλέτα έχει δώρο 50 μπουφάν και 50 κράνη! Για να τα διεκδικήσεις πάτα εδώ!
Νέο υπόγειο πάρκινγκ στον ¶γιο Παύλο – 120 νέες θέσεις
Στα άμεσα σχέδια του Δήμου Αθηναίων περιλαμβάνεται η δημιουργία νέου υπόγειου δημοτικού χώρου στάθμευσης στην περιοχή του Αγίου Παύλου. Ο χώρος στην οδό Δηλιγιάννη, απέναντι από τον Σταθμό Λαρίσης, σήμερα χρησιμοποιείται από τη Δημοτική Αστυνομία και ως αποθήκη. Με στοχευμένες παρεμβάσεις θα μετατραπεί σε δημοτικό πάρκινγκ 120 θέσεων, συμβάλλοντας στην αποσυμφόρηση μιας ιδιαίτερα επιβαρυμένης περιοχής.
Η λειτουργία του αναμένεται να μειώσει την παράνομη στάθμευση και να βελτιώσει την πρόσβαση κατοίκων και επισκεπτών.
Αξιοποίηση κλειστών χώρων – Έρχονται 200 έως 300 επιπλέον θέσεις

Το σχέδιο δεν σταματά εδώ. Τα τελευταία δύο χρόνια γίνεται συστηματική καταγραφή κλειστών και ανενεργών χώρων στάθμευσης στην Αθήνα. Ο Δήμος εξετάζει είτε την ενοικίαση είτε την αγορά τέτοιων χώρων, ώστε να μετατραπούν σε νέα δημοτικά πάρκινγκ. Ήδη έχουν εντοπιστεί 4-5 περιπτώσεις που μπορούν να αποδώσουν 200 έως 300 νέες θέσεις στάθμευσης, τόσο στο κέντρο όσο και σε γειτονιές της πόλης. Συνολικά, το σχέδιο του Δήμου Αθηναίων για νέες θέσεις στάθμευσης ΙΧ βασίζεται σε τρεις άξονες: αύξηση δυναμικότητας, χαμηλές χρεώσεις και επαναλειτουργία ανενεργών υποδομών.
Το ζητούμενο πλέον είναι η ταχύτητα υλοποίησης. Αν οι παρεμβάσεις προχωρήσουν όπως σχεδιάζεται, η στάθμευση στο κέντρο της Αθήνας θα γίνει σαφώς πιο οργανωμένη και λιγότερο χαοτική.
Μην ξεχάσεις να μπεις και εσύ στην κλήρωση για να κερδίσεις ένα Zontes 368G πάτα εδώ!

