Ιδού η αγωνιστική SR/F της Zero

Ιδού η αγωνιστική SR/F της Zero

Ιδού η αγωνιστική SR/F της Zero

Zero SR/F Pikes Peak

Με αυτή την SR/F θα πάρει μέρος η Zero στην πασίγνωστη ανάβαση του Pikes Peak, δηλώνοντας το παρόν και για τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες. Δείτε περισσότερα.

Πριν λίγο καιρό, μάθαμε ότι η Zero θα «ανεβάσει» μία SR/F στην παγκόσμια γνωστή ανάβαση του Pikes Peak, στο Colorado των ΗΠΑ. Η εταιρεία θα αγωνιστεί στην κατηγορία «Open Heavyweight» και έχει ως στόχο την κατάρριψη του ρεκόρ του Chris Fillmore, ο οποίος ανέβηκε το βουνό σε 9 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα (οδηγώντας μια ΚΤΜ 1290 Super Duke).

H λιτή, μαύρη SR/F θα ζυγίζει 197 κιλά περίπου στην αγωνιστική του μορφή, ενώ ο κινητήρας αναμένεται να πάρει ένα ισχυρό ντοπάρισμα για τον αγώνα. Οι 110 ίππου της stock μορφής του κινητήρα θα αυξηθούν σίγουρα, κάτι που αναμένεται να γίνει και για την ήδη κολοσσιαία ροπή των 19 kgm. Φυσικά σε συνθήκες αγώνα, μια «υπεροδήγηση» των ηλεκτρονικών και του μοτέρ επιβάλλεται παρά την μείωση του προσδόκιμου ζωής (που και πάλι θα πρέπει να είναι αρκετό για να βγει ο αγώνας).

Κατά τα άλλα, η μοτοσυκλέτα εξοπλίστηκε με αναρτήσεις της Showa εμπρός και πίσω (το πιρούνι είναι τύπου BFF), ζάντες αλουμινίου της Dymag και δύο τρόμπες φρένου στο τιμόνι αφού λόγω έλλειψης συμπλέκτη, ο χώρος μένει ελεύθερος για το πίσω φρένο. Το ψαλίδι είναι ειδική κατασκευή και έχει ομοαξονική έδραση με τον άξονα του ηλεκτρικού μοτέρ, ενώ ο ιμάντας μετάδοσης έχει carbon κατασκευή για άμεση απόκριση στο γκάζι. Πως σας φαίνεται;