H Yamaha FJR1300 Ultimate Edition

Yamaha XT1200Z Super Tenere

Yamaha: Τέλος για FJR1300 και Super Tenere

Σταματάει η παραγωγή των δύο μοτοσυκλετών της Yamaha, η οποία αναδιαμορφώνει πλήρως την γκάμα της ώστε να συμμορφωθεί με τις Euro 5 προδιαγραφές. Δείτε περισσότερα.

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Η Yamaha παρουσίασε τα νέα της μοντέλα για το 2021 πριν μερικά 24ωρα, ωστόσο οι παρουσιάσεις συνοδεύτηκαν και από δύο σημαντικά «αντίο», σε μοτοσυκλέτες που περνούν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Πιο συγκεκριμένα, η Yamaha ανακοίνωσε ότι η τουριστική FJR1300 και η Adventure μοτοσυκλέτα XT1200Z Super Tenere θα σταματήσουν να παράγονται.
 
Και οι δύο μοτοσυκλέτες αποτελούν πολύ σημαντικά μοντέλα για την Yamaha: Η FJR1300 κλείνει 19 χρόνια παραγωγής, αφού πρωτοπαρουσιάστηκε το 2001 προσφέροντας μια αγνή sport touring επιλογή. Από την άλλη, το Super Tenere 1200 έγραψε την δική του ιστορία την τελευταία δεκαετία στην κατηγορία της περιπέτειας.
 
Η FJR1300 είναι ήδη διαθέσιμη σε μια ειδική έκδοση Ultimate Edition, για τους αναβάτες που θέλουν να επενδύσουν σε μια πλέον συλλεκτική μοτοσυκλέτα τουρισμού.
 
Παράλληλα, η Yamaha (όπως γράψαμε και σε ειδικό άρθρο), ανακοίνωσε την λήξη της διάθεσης της R6 ως εγκεκριμένο μοντέλο δρόμου, διαθέτοντας την για αποκλειστική χρήση πίστας ή αγώνων υπό τους κανονισμούς των Supersport. Όλα τα μοντέλα της εταιρείας που δεν περνούν τις νέες προδιαγραφές, θα αναβαθμιστούν σε Euro 5 μέχρι το τέλος του 2021.